אוכל

לאחר 4 שנים: אל על משיקה תפריט חדש של השף אסף גרניט

מהמנות החדשות: קציצות ברוטב חמוסטה דלעת, כריך גבינת לאבנה טבעונית, כריך "שניצל של שישי", חריימה וקוסקוס, פרגית מסחאן, סלט קייל ועוד ועוד. התפריט הותאם גם לארוחות המהדרין בהשגחת העדה החרדית

אסף גרניט
צילום: גיא כושי ויריב פיין

לאחר מספר חודשי עבודה מאומצים של הצוותים הקולינריים הכריזה אל־על על השקת התפריט החדש למטוסיה, יחד עם השף אסף גרניט. באירוע חגיגי שכלל טעימות של מגוון המנות החדשות השתתפו השפים המובילים בישראל, הנהלת אל על ומשפיענים מתחום הקולינריה, חשפה אל על את התפריט החדש שנשמר בסודיות מזה מספר חודשים. התפריט החדש יוטמע באופן מדורג במטוסים החל מה-5 בספטמבר.

כחלק מהחזון הקולינרי שעל בסיסו נבנה התפריט, ניתן דגש על חומרי גלם ממיטב תוצרת הארץ, המשקפים גם את חזונה של אל על להוות גשר המחבר בין ישראל לעולם. השף אסף גרניט אשר ניצח על המטבח במהלך האירוע, עלה על הבמה והסביר על תהליך הרכבת התפריט ועל החיבור האישי שלו: "כור ההיתוך הישראלי תמיד היה ההשראה הקולינרית שלי. חיבור בין יעד ליעד, בין מדינה למדינה ובין תרבות אחת לאחרת. באוויר האוכל שלי נמצא "הכי בבית בעולם", גם חומרי הגלם המקומיים והעכשוויים הנשענים על המתכונים של פעם. אז אם אני פוגש אתכם בצאתכם לחו"ל תיהנו מעוד קצת אוכל של בית. ואם אתם בדרך חזרה ארצה, הנה ביס של ברוכים השבים".

בתפריט שנבנה על פי החזון הקולינרי של השף אסף גרניט וזוכה גם הוא לכשרות רגילה של הרבנות לכשרות ארצית, ניתן למצוא מנות מגוונות היוצרות פיוז'ן בין המטבח הישראלי המסורתי לבין המטבח המודרני. כך למשל במחלקת התיירים תושק בסוף החודש מנה חדשה- קציצות ברוטב חמוסטה דלעת על מצע אורז ואטריות. תפריט הכריכים השתדרג גם הוא וכולל בשלב הראשון 3 סוגי כריכים חדשים, כולם מורכבים מלחמניית פרעצל איכותית: כריך בריסקט- עם בצל אפוי, איולי שום, ואיולי צ'יפוטלה. כריך גבינת לאבנה טבעונית- עם סלייסים של סלק, גבינת לאבנה טבעונית וסחוג לא חריף, וכריך עוף בצ'ימיצ'ורי לימון. בחודשים הקרובים ייכנסו כריכים נוספים לתפריט למשל כריך "שניצל של שישי" וכן צפויות בשורות חדשות בתחום הכריכים החלביים. במקביל, שקד גרניט עם צוות המשביע המייצר לאל על את מנות המהדרין, ולתפריט, בהתאמות נדרשות - יש את כשרות העדה החרדית. 

במחלקות העסקים והפרימיום מגוון רחב של מנות חדשות, כך למשל שודרגו סלסילות הלחמים, הסלטים שודרגו עם קרוטונים של עבאדי והיוגורטים של משק יעקבס. המנות עצמן כוללות אומלט '99 פטריות' או קובנה עם רסק, סחוג, וביצה קשה לבחירה.. בארוחות הערב של מחלקות היוקרה הוטמעו מנות ראשונות חדשות כמו למשל ראגו פטריות על קרם פטריות ובצלי שאטה אפויים, סלט קייל עם שאלוט אפוי וויניגרט ג'ינג'ר. בעיקריות ניתן למצוא פרגית מסחאן עם בורגול עדשים ותבשיל מנגולד, חורשט סבזי עם אונטריב ואורז שעריה, או חריימה בורי עם גרגירי חומוס וקוסקוס.

את השקת התפריט החדש ילווה קמפיין פרסומי רחב עם השף אסף גרניט, והפרזנטור של אל על – חנן בן ארי. בקמפיין חנן פוגש את אסף במטוס אל על ומספר לו על חלומתיו בתחום הקולינריה, כאשר אסף נצפה מכין את האוכל החדש במטבח ייחודי שנבנה במיוחד עבור קמפיין זה. לטובת הקמפיין חנן בן ארי כתב והלחין שיר מיוחד שילווה את הפרסומת. בנוסף, את השקת התפריט ילווה פרויקט דיגיטל ייחודי בו בלוגרים וידוענים מתחום המזון והבידור הוזמנו לטעום באופן סודי את התפריט החדש של אל על ולהביע את דעתם. במהלך הטעימות הפתיע אותם שף אסף גרניט ונחשף לביקורת אותה הם נתנו. הפרויקט הדיגיטלי יקודם ברשתות החברתיות.

במהלך האירוע הציגה אל על מספר נתונים מעניינים ממחקר שערכו בקרב נוסעים ישראליים, כחלק מהעבודה על התפריט. על פי הנתונים, 75% ממשתתפי הסקר מעידים כי הארוחה היא חלק בלתי נפרד מחווית הטיסה שלהם ו-77% מעדיפים לאכול בטיסה אוכל ישראלי שמזכיר בית.

כ-60% דירגו את האוכל בטיסה כאחד מ-6 הפרמטרים החשובים בבחירת חברת תעופה ו-85% לא רוצים לפספס את הארוחה ומעדיפים שיעירו אותם לארוחה. ואם אין מי שיעיר אתכם? המחקר גילה שנוסעים הטסים לבד חשים רעב פי 1.5 מכאלה שטסים יחד עם נוסעים נוספים, ובכל זאת כ-70% לא מביאים באופן קבוע אוכל לילדים מהבית.

אגב, לא רק האוכל חשוב, גם השתיה – 64% מעידים שהמשקאות חשובים לא פחות מהאוכל.

על רקע נתונים אלה בנתה אל על את החזון הקולינירי המשותף יחד עם השף גרניט. השף אסף גרניט נבחר לאחר ש כ- 90% מהישראלים אשר השיבו על הסקר העידו שהוא מסב תחושת גאווה ואמון וכ-75% העידו שהוא מייצג את המטבח הישראלי.

מנכלית אל על, דינה בן טל גננסיה: "אני גאה להציג בפניכם היום את התפריט החדש שלנו, תפריט שנולד כולו מתוך תפיסת העולם שלנו השמה את הלקוח במרכז. אנחנו שואפים להעניק חוויית לקוח ייחודית וערכית ללקוחותינו, ולאחר ניתוח משובים ושיחות רבות עם לקוחות החלטנו לבחור בשף אסף גרניט לשף החברה. חודשים ארוכים עבדו אנשי אל על יחד עם אסף וצוותו להביא בשורה חדשה ומרגשת בתחום המזון למטוסים. אל על היא הבית של הישראלים בעולם, וככזו בחרנו להעניק ללקוחותינו תפריט המבוסס של אוכל ישראלי מסורתי לצד מודרני, וזאת לאחר שראינו כי 77% מהישראלים מעדיפים לאכול במטוס אוכל ישראלי שמזכיר את הבית".

תגובות