תרבחו ותסעדו

אורגדו בירושלים: לסעוד עם רעש הרכבת הקלה ושמחת השוק

צילום: גיל אבירם

אורגדו: רחוב יפו 110, ירושלים

הרכבת הקלה בגוש דן משתלטת על החדשות, אבל אנחנו (אני יחד עם נאוה רעייתי) העדפנו לעלות לירושלים ולסעוד במסעדה חדשה שנושקת למסילת הרכבת הירושלמית היותר ותיקה. נהנינו מההמולה ומהקרונות המלאים שעוברים מולנו אחת לכמה דקות. המסעדה נקראת אורגדו, בשם בעליה אלמוג אורגד, והיא ממוקמת בדיוק מול שוק מחנה יהודה, שהפך בשנים האחרונות, ובעיקר בלילות, לקריית שמחה, שאון, נגינה והמולה.

אורגד עוסק שנים רבות בתחום המסעדנות, וכאן הפקיד את המטבח בידי השף קובי כחלון. קובי (34), למעלה מעשרים שנים בתחום, עבד עם שפים בכירים, אבל מציין במיוחד את שלום קדוש, השף הירושלמי הוותיק, לדבריו אביו הרוחני. קובי מוסיף כי את כישוריו הקולינריים למד מאימו לבנה, שהיתה סגניתו של שלום קדוש למעלה מארבעים שנים.

הרמוניה קולינרית מעולה

למסעדה יש אגף פנימי ואגף חיצוני, וכבר ציינו למעלה שאנו העדפנו שולחן על המדרכה, וצרפנו להנאתנו את רעש הרכבת ושמחת השוק.

התפריט קצת יקר אבל המנות מיוחדות וטעימות מאוד, וניכרת בהן מקוריות שפית ייחודית.

התפריט מתחלק לחמישה פרקים: סטרטרים, ראשונות, עיקריות, קוקטיילים וקינוחים.

הסטרטרים הם שלושה: לחם אפוי במקום (36 ₪), חריפים (18 ₪) וממרח שקדים יווני (24 ₪). אנו פתחנו בלחם החם שהיה אפוי במידה, ולידו סלסת עגבניות, טחינה (הר ברכה) עם שום קונפי וממרח טרשי שהיה מיוחד וטעים מאוד. אין לוותר על ממרח השקדים היווני. שקדים קלויים טחונים עד דק, יוצרים ממרח טעים, שמסביבו שמן זית ירוק ובצל סגול.

עברנו לראשונות ופתחנו בשתי מנות דגים. סביצ'ה דג ים (72 ₪) וקבב דג (73 ₪). הדג בשתי המנות היה שילוב של מוסר ים ולברק. הסביצ'ה מורכבת מקוביות דג קטנטנות משולבות בזרעי עגבניות, טרגון ואפונת גינה מעושנת. כל זה שוחה בגספצ'ו של עלים ירוקים. מנה מומלצת. מנת הדגים השנייה הייתה קבב דג. ארבע קציצות קטנות של דג טחון מתובלות בנענע, בזיליקום, כוסברה, לימון כבוש, בצל סגול וצ'ילי חריף. הקציצות שטעמן פיקנטי ומיוחד שוחות בסלסה של זוקיני עם עגבניות וקרם שקדים.

עוד שתי ראשונות: סיגר שקדי עגל ופרגית (55 ₪), ופריקסה טלה מפורק (76 ₪). אל תוותרו על שתי המנות. הסיגר הכפול פריך ומתפצח, עוטף שקדי עגל ונתחי פרגית טחונים ומתובלים, ולידם סלטון של תרד, בצל וגרגירי חומוס, כשלצידם קרם פלפלים שנטחן עם צלפים ואורגנו. הפריקסה מגיעה בשתי לחמניות מטוגנות (קובי מלמד אותנו פטנט: מערבבים אלכוהול בבצק וזה דוחה את השמן). השילוב של הטלה המפורק עם שאר מרכיבי המנה (טריאקי, איולי בזיליקום, כוסברה, נענע ופיצוחים) יוצר הרמוניה קולינרית מעולה.

יש עוד מנות ראשונות בטווח מחירים בין 28 ₪ ל 86 ₪.

עד שייצא עשן לבן

עברנו לעיקריות וחלקנו מנה אחת: אנטריקוט מיושן ומעושן (186 ₪). המנה מגיעה לשולחן בתוך כלי שנקרא קלוש, וכאשר פותחים אותו יוצא עשן לבן. הבשר נימוח וטעים מאוד ושניים יכולים לחלוק במנה. התוספת היא תפוח אדמה קריספי המבושל בתנור על מלח גס ואז נחתך ומטוגן בשמן. מיוחד וטעים. ליד הבשר מוגשים גם ירקות אפויים, שום קונפי וצ'ימיצ'ורי. מנה מומלצת.

התפריט מציע עוד מנות עיקריות בטווח מחירים מ-68 ₪ עד 225 ₪ ולכל מנה צמודה תוספת.

התפריט קצת יקר אבל המנות מיוחדות וטעימות

יש תפריט יין מיקבי עמק האלה, ירושלים, יתיר ופסגות. מוצעות גם כוסות בטווח מחירים מ-38 ₪ עד 48 ₪.

מוצעים גם קוקטיילים ואני נהנתי מאוד מבאסה נובה (54 ₪) על בסיס וודקה, אוכמניות ומנגו.

עד השעה 17:00 מוצע תפריט עסקי מוזל יותר, וביום ששי המקום הופך למרכז אוכל מוכן המציע 60 מאכלים. אפשר גם לקנות, לשבת ולסעוד, אבל הכל בשירות עצמי.

בסך הכל נהנינו מאוד.

 

שעות פתיחה:

ימים א'-ד': 12:00 עד 23:30

יום ה': 12:00 עד חצות

יום ששי: 10:00 עד הצהריים (מאכלים מוכנים ושרות עצמי)

מוצ"ש: סגור. מבטיחים לפתוח בשעון חורף

כשרות: רבנות ירושלים

 בדץ בית יוסף

טל: 02-5499000

גישה לנכים: יש

שירותים: בקומה העליונה (לא עלינו)

שירותי נכים: אין

נטילת ידיים: כיור במסעדה

חנייה: חניוני שוק מחנה יהודה וחניון בניין כלל.

תגובות