תרבחו ותסעדו

מסעדת ברברה בירושלים: ארוחה חלבית בשוק

בשבוע שעבר סקרנו כאן, במדורנו, את מסעדת אורגדו הממוקמת מול שוק מחנה יהודה. סיפרנו על השוק ההומה והשמח שמפתה לבוא ברחובותיו. מה שקרה הוא, שנלכדנו ברשת של עצמנו, וכאשר שמענו שנפתחה בשוק מסעדה חלבית, לא עמדנו בפיתוי, ונסעתי יחד עם נאוה רעייתי לבקרה.

ברברה מסעדה חלבית בירושלים
צילום: חנה טייב

ברברה, רחוב האגוז 16, מחנה יהודה, ירושלים

שם המסעדה ברברה, והיא ממוקמת ברחוב האגוז 16. רחוב האגוז מתחיל מרחוב אגריפס (50), וכולו משובץ במסעדות ובתי קפה מפתים ורועשים. המון עוברים ושבים בו, חלקם נכנסים ויושבים, חלקם מסיירים ובוחנים, אבל כולם שמחים ועולצים. ככל שהיום מתקדם והערב מגיע, מתעצמת השמחה, ובסופי שבוע המסעדות מזמינות נגנים וזמרים והשמחה עולה עוד יותר.

ארטי+שוק = ארטישוק

הבעלים של ברברה הוא יעקב ארטישוק. הוא דור שלישי למשפחת ממן, שמכרה בשוק פירות וירקות. שמו האמיתי הוא כמובן ממן, אבל מאחר שהוא עוסק בהדפסים אומנותיים (ארטי) ובעל עסקים (בשוק) הוא ידוע יותר כארטישוק. מעבר לעסקים הוא מתמסר לנוער בסיכון ומשקם אותו בעבודה ובאהבה. כל הכבוד.

הכרנו גם את קים בלילטי, מנהלת המסעדה היעילה, ופגשנו את מאי מינץ (27), השפית המעולה שמיד ניטעם ממנותיה הטובות. היא ילידת מעלה אדומים, שירתה בחיל האוויר בתחום המחשבים, אבל מאז שהתוודעה לתחום ההסעדה, החליטה שזהו מקומה. השתלמה במטבחי שפים תל-אביביים וחזרה לירושלים, לברברה.

בסך הכל נהנינו מאוד.

התפריט פותח בארוחות בוקר זוגיות (175 ₪) שמוגשות כל היום. אמנם המחיר קצת גבוה, אבל הארוחה עשירה מאוד, ומוגשות בה מנות רבות שלא מקובלות בארוחות בוקר שגרתיות.

מנות רבות לא מקובלות בארוחות בוקר שגרתיות

לאחר ארוחות הבוקר התפריט פותח בנשנושים של בוקר. מפרק זה הזמנו סטייק כרובית חצופה (45 ₪). מנת חובה. המנה מגיעה לוהטת על מחבת ויש בה פרחי כרובית אפויים עם גילופי פרמזן, והכל על רוטב ברבלאן (רוטב חמאה עם חומץ, יין לבן ובצלי פנינה) בתוספת קיווי וצ'ילי.

עברנו לתפריט העיקרי. הפרק פותח בשלוש מנות שונות של שקשוקה, אבל אנחנו התרכזנו במנות אחרות: ברבדיקט מינץ (68 ₪), סלט שחיים איתו עד 120 (65 ₪) וטוסט של מסי (55 ₪). הברבדיקט מינץ היא מנת מומלצת. שתי פרוסות עבות של לחמי בריוש צלויות בשמן זית, ועליהן ביצה עלומה, בצלים מקורמלים, רוטב שמנת וסלק צלוי עם פרורים של בולגרית בזוקים מלמעלה. המנה מגיעה עם סלטון.

סלט עד 120

כבר שמתם לב לשמות השמחים של המנות, והגענו לסלט שחיים איתו עד 120. אם נחיה עד 120 אני לא יודע, אבל הסלט טעים משהו. בטטה, קינואה, חמוציות, חסות, סלק, גזר, פלחי תפוח עץ, ועל הכל ביצה עלומה. את הטוסט של מסי נוסיף למנות החובה: שני חצאי לאפה דקיקים, חמים ופריכים עם רוטב של שקשוקה וגבינת עיזים. בצד סלט בזיליקום ועגבניות שרי.

עשינו היכרות עם פרק חדש שמופיע על לוח שחור בכניסה למסעדה: פסטות עבודת יד (65 ₪). הזמנו פסטה אליואוליו. האטריות היו טעימות מאוד, שוחות בגבינת פרמזן ושמן זית. מוצעות גם פסטה רוזה ופסטה פטוצ'יני עם שמנת ופטריות.

הקינוחים אף הם ממטבחה של מאי. מוצעים שניים: באלי לנסות משהו חדש (45 ₪) על בסיס קרם ברולה, וסופלה העונה לשם הילד של גברת ברברה (45 ₪). שני קינוחים מעולים. קרם הברולה מעורב באגסים מקורמלים עם קרמבל פיסטוק שמעליו מרקם של גלידה. מקורי וטעים. הילד של ברברה הוא סופלה עם שוקולד חם וגלידת וניל. משגע.

מאי מבהירה שיש גם מנות טבעוניות.

תפריט השתייה מגוון מאוד, ואנו טעמנו מהמשקה של גברת ברברה (18 ₪), המורכב מלימונדה גרוסה עם סירופ פטל. מומלץ.

בשכנות לברברה החלבית ממוקמת ברברה הבשרית הוותיקה, שהיא בר עשיר מאוד של משקאות חריפים ובצידו תפריט בשרי.

סיימנו והצטרפנו לזרם מבקרי השוק ויושבי המסעדות שכולם משדרים שמחה ושירה.

שעות פתיחה:

ימים א'-ד': 7:30 עד 22:00

יום ה': 7:30 עד 19:00

יום ששי: 7:30 עד 12:30

מוצ"ש: סגור

כשרות: רבנות ירושלים

טל: 053-7210444

גישה לנכים: יש

שירותים: טעונים שיפור

שירותי נכים: אין, יש בשוק

נטילת ידיים: כיור נפרד

חנייה: חניוני השוק.

תגובות