תרבחו ותסעדו

נינה ביאנכה: סגנונות בישול מכל העולם

אירועי ה-7.10 פגעו במסעדת נינה ביאנכה במקום הכי כואב, אז אחרי תקופת הפסקה, במסעדה הנמיכו את הווליום וביטלו את ההופעה השבועית, אבל ממשיכים לתת שירות באהבה לקהל הלקוחות הנאמן

צילום: אנטולי מיכאלו

נינה ביאנכה - צומת ביל"ו; בוסי סנט ג'ורג' 9, קריית עקרון

הגם שביקרנו בעבר במסעדה, נודע לנו שלאחרונה חידשה פניה, ומנהל את מטבחה השף ירין עמירה (33), שהיה שותף לצוות הקמת המסעדה, עשה הפסקה, ובימים אלה חזר לשמש כשף המסעדה. מגיע מבית טריפוליטאי, עובד בתחום מגיל 15. בוגר דן גורמה. וכאן הוא משלב סגנונות בישול מכל העולם.

תזכורת: מדובר במסעדה חלבית מעולה, שאנו, אני יחד עם נאוה רעייתי, ממליצים עליה מאוד מאוד.

כעת תפריט החורף

עכשיו נעצור ונעמוד לדקה של דומיה בשל הימים הנוראים העוברים עלינו. מנהל המסעדה הוא עומר ונקרט (22). עומר שבוי בידי החמאס. הוא הגיע למסיבה ברעים עם ידידה. הידידה נרצחה ועומר נשבה. במסעדה עצרו את ההופעות שהיו נהוגות בימי ראשון, הורידו את ווליום המוזיקה, ומתפללים עם כל עם ישראל לשובו. אמן.

המסעדה מחליפה תפריטים קיץ וחורף, ועכשיו כמובן שולט תפריט החורף.

התפריט פותח בבחירה בין פוקצ'ה לקובנה. הקובנה היא מאכל תימני מקובל, שכל משפחה תימניה מקפידה עליו בשבת בבוקר. כאן אנו מגלים שאת סוד הקובנה הכי טעימה בעולם למדנו באלקנה, במטבחה של חברה, ד"ר אורה כהן (היזמי). עיקר סודה הוא ריווי הבצק בחמאה מותכת (סמנה בלשון תימן). והנה כאן, במסעדה, שף ירין מכין את הקובנה בדיוק באותו מתכון, ומקבלים קובנה בריווי חמאה ובצידה רסק וסחוג (34 ₪).

ממנות הפתיחה הזמנו סיגר גבינות ופיסטוקים (61 ₪) וברוסקטה דג לבן (73 ₪). הסיגר מורכב משלושה סיגרים פריכים ומתפצחים, ממולאים בשלוש גבינות: חלומי, מוצרלה וריקוטה. סלסלת עגבניות בשמן זית לצידן. אין לוותר. הברוסקטה מוגשת בשתי פרוסות אפויות וחמות של חלת בריוש בסגנון המטבח הצרפתי, עם רוטב איולי, סחוג, סלסה ירוקה ועלים. עשר.

ליווינו ארוחתנו בסלט אנדיב. התפריט מציע חמישה סלטים. עלי החסה בנויים זה על זה כמגדל וממולאים באגוזי לוז מקורמלים, אגסים, ויניגרט מייפל. בתחתית מגדל העלים מצע גבינת רוקפור. רעננות פורצת (75 ₪).

מפרק הדגים הנאים נהנינו מטרטר טונה אדומה (72 ₪). אניצי הטונה מונחים על רוטב סלסה עם עלים ירוקים ופיסטוקים, גבינת לאבנה ופלפל חריף.

דילגנו על פרק הפיצות המציע פיצות שאפויות כאן בטאבון.

רביולי הגבינות היה משגע

חלקנו בעוד מנה מקבוצת הדגים. הזמנו לברק צלוי (135 ₪), והוספנו רביולי גבינות (79 ₪) מפרק הפסטות. מנת הדג בנויה משני פילטים צלויים על פלנצ'ה בצורה מושלמת עם עור קריספי. הפילטים מונחים על קרם חצילים, פרוסות זוקיני וריזוטו בסגנון איטלקי. ציון: 10. רביולי הגבינות היה משגע. הכיסונים תוצרת בית ממולאים בשלוש גבינות, פרמז'ן, ריקוטה ומוצרלה, ושוחים ברוטב של עגבניות, תרד וקראמבל (פרורי בצק חמאתי) עם רסיסי אגוזי לוז (בונדוק).

עוברים לקינוחים. כאן פוגשים בשף קונדיטורית עדן ניסים, שמציעה שבעה קינוחים מפתים. אנו בחרנו ונהנינו מטירמיסו (53 ₪) ומפאי לימון מפורק (52 ₪). חבל"ז.

מוצעת רשימת שתייה חמה. נאוה הזמינה קפה הפוך גדול (18 ₪), ואני ברחתי ממבטה המוכיח ונהניתי מאוד משוקו פרלינים (18 ₪).

המעוניינים מצרפים לארוחתם יין או קוקטייל. היינות הדומיננטיים כאן הם מיקב רמת הגולן. מוצעים בקבוקים (מ-160 ₪ ומעלה) וגם כוסות (43-64 ₪), מהקוקטיילים בחרתי ונהניתי מבאזיל סמאש (48 ₪) על בסיס ג'ין, עלי בזיליקום כתושים וסוואר (מיץ לימון עם מי סוכר).

בצהריים, מ-12:00 עד 16:00, יש מנות עסקיות. במחיר המנה העיקרית מוסיפים מגש פתיחה של 4-5 מנות.

בימי ששי מוצע במקום בראנץ' עם חלות אפויות במקום, טאפסים, מיני גבינות, שתייה, ומנה עיקרית לבחירה. זוג ישלם 225 ₪.

אזהרה: אין לבוא למסעדה בלי להזמין מקום.

שעות פתיחה:

ימים א'-ד': 12:00 עד 23:30

יום ה': 12:00 עד 24:00

יום ו': 8:30 עד הצהריים

מוצ"ש: עד חצות

כשרות: רבנות קרית עקרון

טל: 08-9480080

גישה לנכים: יש

שירותים: ניקיונם א"א

שירותי נכים: יש

נטילת ידיים: כיורים נפרדים

חנייה: בשפע.

 

 

תגובות