תרבחו ותסעדו

רוקפור: מסעדה חלבית בדרך לאילת

מסעדת רוקפור באיזור התעשייה של דימונה (רח' הפועלים 5) היא מסעדה חלבית עם מנות מהמטבח האיטלקי והאסיאתי

צילום: יח"צ

קוראינו היקרים, המטיילים דרומה, מבקשים מאיתנו תכופות: תמליצו לנו על מסעדה טובה בדרך, שנוכל לסעוד בה בדרכנו לנגב ולאילת, או כמובן כשאנו חוזרים צפונה.

אז הנה המלצתנו: מסעדת רוקפור בדימונה. המסעדה ממוקמת באזור התעשייה של העיר. אם מגיעים מהדרום, פונים ימינה ברחוב הראשון ומייד שמאלה לרחוב הפועלים, ושם במספר 5 פוגשים מרכז מסחרי בו ממוקמת המסעדה. מדובר במסעדה גדולה, מעוצבת בטעם, ואפשר לשבת בשולחנות הפנימיים או במרפסת המקורה, שבה אפילו מותר לעשן. יש למסעדה גם חדר ישיבות (v.i.p), אם חשקה נפשכם לכנס ישיבה או לערוך מסיבה. זוהי מסעדה ותיקה שנפתחה לפני כארבע עשרה שנים. הבעלים והשף הוא עמיחי אטדגי, בן דימונה, שהחל את דרכו במסעדה כשף, התאהב במקום וכעבור שש שנים רכש אותו.

המסעדה חלבית עם מנות מהמטבח האיטלקי והאסיאתי, ובאתי יחד עם נאוה רעייתי לבקרה.

נאוה: מנה טעימה מאוד ומספיקה בהחלט לזוג

התפריט מגוון מאוד. ראשונות, שקשוקה, סלטים, פיצות, פסטות, הפינה האיטלקית (ריזוטו, טורטליני, ניוקי, פטוצ'יני, רביולי ועוד), מנות הדגל העיקריות וכאמור סושי (למעלה מעשר מנות עם כל קומבינציה שתעלו בדעתכם) וגם מנות מהווק.

פתחנו בפוקצ'ה חמה וטעימה (32 ₪) אפויה בטאבון, כשלידה סלסת עגבניות, שום קונפי וכדורי גבינה.

מהראשונות בחרנו בסיגר דגים (59 ₪) ובבייגל חציל בטחינה (49 ₪). הסיגרים והבייגל הן מנות חובה. שלושה סיגרים פריכים ממולאים בדגי לוקוס וסלמון טחונים עם עשבי תיבול. בצד סלטונים של סלסת עגבניות וטחינה (הר ברכה) מוכנה במקום. הבייגל שטוח, קריספי, דק ועגול, נאפה בטאבון עם שמן זית, קונפי שום, ומעליו פרוסות החצילים האפויות. ממש טעים.

עוד בראשונות, מנות מפתות כמו כרובית מצופה, קרפצ'יו חציל, טורטיית גבינות, אצבעות מוצרלה, כדורי פולנטה, ארנצ'יני ומאפה כפרי במילוי חצילים קלויים.

הזמנו שתי מנות עיקריות. אני חגגתי עם פיש אנד צ'יפס (69 ₪), ונאוה הזמינה פילה סלמון בטריאקי (89 ₪). נהניתי מאוד מחמש אצבעות קריספיות של סלמון (אפשר גם אמנון), כשלידן רוטב עגבניות חריף וטחינה. הצ'יפס תעשייתי אבל דק ומטוגן היטב.

גם נאוה נהנתה מפילה הסלמון שבא על מצע נודלס ברוטב טריאקי אסייאתי. נאוה: מנה טעימה מאוד ומספיקה בהחלט לזוג.

לכל מנה עיקרית צמודה תוספת אחת (תפוח אדמה אפוי, פסטה מוקפצת, סלט ירקות וסלט עלים). אם ברצונכם בעוד תוספת תוסיפו 20 ₪.

נסענו צפונה שבעים ומרוצים

מוצעים שבעה קוקטיילים ומרגריטות הנרקחים במקום. אני הזמנתי מרגריטה של פירות טרופיים (45 ₪), שהייתה מעולה ונרקחה עם טיפת אלכוהול.

תפריט היינות מציע בקבוקים (130 ₪ - 140 ₪) ואפשר להסתפק בכוסות (30 ₪ - 35 ₪).

אנו ממליצים גם על משקה לימונענע גרוס (24 ₪). מרענן מאוד.

מוצעים גם שייקים על בסיס גלידות ופירות.

חשוב: יש מנות טבעוניות ומנות ללא גלוטן.

לסיכום: ממש נהנינו ונסענו צפונה שבעים ומרוצים.

והערה נוספת למטיילים: המסעדה בונה סוכה ופתוחה בחול המועד.

שעות פתיחה:

ימים א'-ה': 8:00 עד 23:00

יום ששי: סגור

מוצ"ש: עד חצות

כשרות: רבנות דימונה

טל: 08-6572010

גישה לנכים: יש

שירותים: ניקיונם בסדר גמור

שירותי נכים: אין במסעדה, יש במתחם.

נטילת ידיים: כיורים מחוץ לשירותים

חנייה: בשפע.

תגובות