אוכל

האחות החלבית של מסעדת 'ויסקי בר'

מדובר במסעדה חלבית, אבל במוקד המסעדה בר של טעימות יין שכמותו לא מצאנו בישראל. המבחר במסעדה מגיע לכב-300 סוגי יינות, רובם מיקבים ישראליים, כולם כמובן כשרים

צילום: לי בירן

טייסטינג רום

כתובת: תל-אביב, שרונה מרקט, רחוב קפלן 36

 

לפני כחודש הכרנו לקוראינו את מסעדת ויסקי בר ששילבה מוזיאון ויסקי עם תפריט בשרי. הפעם באתי יחד עם נאוה רעייתי אצל אחותה החלבית, טייסטינג רום, דהיינו חדר טעימות. נכון שמדובר במסעדה חלבית, אבל במוקד המסעדה בר של טעימות יין שכמותו לא מצאנו בישראל.

לפני שנספר על טעימות היין נזכיר כיצד להגיע למקום. בווייז כותבים חניון שרונה מרקט תל-אביב. בחניון עולים למפלס 0, מהמעליות פונים ימינה לשוק ההומה של המסעדות. בשוק פונים שמאלה, יוצאים בדלתות הזכוכית ומולכם השלט המואר ויסקי בר. מול השלט פונים שמאלה עד חנות דיזל. שם יש שביל שמוביל לטייסטינג בר. כמובן מי שבא מרחוב הקרייה הראשי, דהיינו מרחוב קפלן, פונה ימינה לשדרת חנויות המותג ופוגש מייד את המסעדה.

המסעדה מנוהלת על ידי יעקב הלינגר שעובד יחד עם מתנאל שלום, שבראש קבוצת הבעלים. 

300 סוגי יינות

ניגש לטעימות היין. בכניסה, יחד עם ההכוונה לשולחן, מקבלים כרטיס דומה לכרטיס אשראי. עם הכרטיס הולכים לשורה של מקררי יין שכמותם לא ראינו בארץ. מוצבים תשעה מקררים שבכל אחד יש ארבעה סוגי יינות. על כל מקרר יש חלון ובו כתובות דיגיטליות המפרטות את סוג היין, מחיר 'טעימה', מחיר חצי כוס (75 מ"ל) ומחיר כוס שלמה (150 מ"ל). הכנסת הכרטיס מאפשרת לחיצה על בחירתך והיין נמזג לכוס שבידך. יש כאלה שמסתפקים בטעימה אחת, ויש שמעבירים את הכרטיס פעמים נוספות, כמובן שכל 'גיהוץ' מחייב תשלום.

המחירים משתנים לפי היינות, וגם סוגי היינות מתחלפים מידי תקופה במקררים. טעימה עולה מ-7 ₪ עד 30 ₪. חצי כוס מ-14 ₪ עד 70 ₪ וכוס שלימה מ-28 ₪ עד 150 ₪.

אני בחרתי ביין חצי יבש פרנץ בלנד של יקב רקנטי. מומלץ. טעימה עולה 12 ₪, חצי 25 ₪ וכוס 50 ₪.

המקררים מיובאים מאיטליה ועובדים בשיטה של דחיסת גז אורגון, השומרת על טיב היין גם לאחר פתיחת הבקבוק.

המבחר במסעדה מגיע לכשלוש מאות סוגי יינות, רובם מיקבים ישראליים, כולם כמובן כשרים, ופתיחת הבקבוקים נעשית על פי הנחיות ההלכה.

 

ויש גם לחם בסגנון אפריקני שחובה להכירו

 

כבר סיפרנו שבצד היינות מוצע תפריט חלבי. התפריט עוצב בידי השף אוריאל קמחי, ומנהלי המטבח עובדים לפי הנחיותיו.

בתפריט אחת עשרה מנות, שהשתדלנו לטעום את רובן. במילה אחת נאמר, על דעתי ודעת נאוה רעייתי, שמדובר במנות מעולות, טעימות מאוד ומוגשות בצורה מקסימה.

המאפים מגיעים ממאפיית בנדיקט. הפוקצ'ה (28 ₪) טעימה מאוד. נפרט מה עוד טעמנו: בריוש סנט מור (38 ₪), כרוב צלוי (46 ₪), קרפצ'יו סלק (46 ₪), בוראטה (56 ₪), גבינת בוראטה על מצע קונפיטורת עגבניות עם חומץ בלסמי, פסטה רוטולו (68 ₪) - ארבעה דפי פסטה מגולגלים וממולאים בגבינות על רוטב שמנת ויין לבן.

הגענו לפסגת הארוחה, שתי מנות עיקריות: סלמון מאודה במעטפה (84 ₪) ופלטת גבינות (84 ₪). הסלמון מאודה בתנור כשהוא עטוף בנייר אפייה וכל אדי הבישול נשמרים. לידו ברוקולי, אפונה ואספרגוס ברוטב חמאה. חלקנו ונהנינו. פלטת הגבינות מורכבת משבעה סוגים עם לחם נלסון, לחם בסגנון אפריקני שחובה להכירו. רוב הגבינות ממחלבת שוורץ שבשדה אליעזר, וגם ממחלבת יעקבס וגד. מנת חובה לאוהבי גבינות.

למי שאחרי ארוחה כזו מסוגל להנות מקינוחים מוצעים שלושה: עוגת שוקולד חמה, פאי קראק ופבלובה. כל קינוח 48 ₪. הסתפקנו בעוגת השוקולד ונהנינו מאוד מאוד.

במסעדה עורכים ערבי יינות ויש גם 'חודש יקב': היינות מאותו יקב שנבחר לאותו חודש, נמכרים במחצית ממחירם.

ונסיים בנקודה חשובה: המסעדה תוכשר ותהיה פתוחה בפסח.

 

שעות פתיחה:

ימים א'-ה': 17:00 עד 24:00

יום ששי: סגור

מוצ"ש: עד חצות

כשרות: צוהר

טל: 5333213 (אפשר להזמין מקומות גם באתר המסעדה)

גישה לנכים: יש

שירותים: ניקיונם בסדר גמור

שירותי נכים: יש

נטילת ידיים: במבואת השירותים

חנייה: חניון שרונה מרקט. משעה 18:00 הנחה של 50% (שובר במסעדה).



תגובות