אוכל

מסעדה חלבית ברפת הראשונה בארץ

המסעדה החלבית 'פופ אפ קפה', נפתחה לפני כחודש בקריית ענבים, במתחם ששימש בשנים הראשונות של הקיבוץ כרפת הראשונה בארץ ישראל

צילום: דוד מויאל

פופ אפ קפה

כתובת: קריית ענבים, מתחם הרפת

 

מסעדה חדשה בקריית ענבים. קריית ענבים הוא קיבוץ, עשרה ק"מ מירושלים, שנוסד בשנת 1920 על ידי עולים מאוקראינה(!), והיום באתי יחד עם נאוה רעייתי לבקר את המסעדה החלבית 'פופ אפ קפה', שנפתחה לפני כחודש במתחם ששימש בשנים הראשונות של הקיבוץ כרפת הראשונה בארץ ישראל.

בעלי המקום הם קבוצת דרך הגפן. מי שמכיר את המסעדות שקבוצה זו מנהלת (דרך הגפן, נאיה בבית נקופה ובבית הכרם, שלווה בירושלים), מצפה מראש לביקור שחוויה מקסימה בצידו. ואכן, לא התאכזבנו. המסעדה תואמת את ציפיותינו ומשתלבת באופי הרשת. מנהל את המקום ארז כינורי, שהוא גם חבר בקבוצת הבעלות.

למסעדה שני אגפים, פנימי וחיצוני. הפנימי משדר את העבר (תקרת עץ, נברשות עתיקות, ריהוט של פעם), והחיצוני משולב בשתילים שמשרים הרגשת גן.

את המטבח מוביל השף שמוליק בן חמו (32). יליד ירושלים, 15 שנים במקצוע, ואנו מעידים שמדובר בשף מוכשר מאוד, שמעצב תפריט מקורי, טעים מאוד, שמוגדר על ידו בסגנון צרפתי-איטלקי.

המסעדה מגישה שני תפריטים, תפריט בוקר ותפריט צהריים וערב. תפריט הבוקר מוגש בין 8:00 ל-12:00, ומתרכז בעיקר בחמישה סוגים של ארוחות בוקר, במאפים (קפה ומאפה), ומלווה במיצי פירות הנסחטים במקום. מחיר ארוחת בוקר 68-74 ₪ (ליחיד).

בצהריים מתחלף התפריט וממנו הזמנו, שהרי באנו בלילה. 

קוקטייל זריחת השמש 

לפני שניגש למנות עצמן, נספר שהבר מציע קוקטיילים שנרקחו על ידי סומלייה הרשת. אני הזמנתי קוקטייל זריחת השמש (רום, אננס, פסיפלורה ופירות יער), ונאוה הזמינה WATERMELON BRIZE  (ג'ין, מלפפון, כוסברה, מונין אבטיח וצ'ילי). נהנינו מאוד. מחיר כל קוקטייל 48 ₪. גם לבאים בבוקר מוצע קוקטייל ארוחת בוקר (מימוזה, אפרול שפריץ, מרטיני טוניק) - 29 ₪.

הזמנו שלוש מנות ראשונות. גרטן תפוחי אדמה (44 ₪), קולרבי צלוי (48 ₪) ופרחי כרובית וברוקולי (72 ₪). מנות עשר. גם מקוריות וגם טעימות ומיוחדות. גרטן תפוחי האדמה היה טעים מאוד והוגש על קרם פרש, זרעי עגבנייה וזעתר. הקולרבי ניצלה שלוש שעות, מתרכך ומוגש עם גבינת פנחס ואגוזי לוז. פרחי הכרובית המשולבים בפרחי הברוקולי נאפים בתנור אבן ומוגשים על חמאת קשיו, ויניגרט כוסברה ואגוזי לוז.

אני ממליץ גם על פוקצ'ה (28 ₪) שנאפיית במקום מקמחים איטלקיים, כמו דורום וטיפו דק דק. לידה מוגשים מטבלים, דלעת ושמן זית בלסמי. אפשר להוסיף צלחת חריפים (15 ₪) לפתיחת התיאבון.

תשאלו על מנות הספיישל

ליד התפריט הקבוע יש מנות ספיישל. אנו נהנינו מסביצ'ה של פלמידה (68 ₪) שבאה עם פלפלים צלויים, סלסה ירוקה ואניצי גבינה פטה מיובשת. תשאלו על מנות הספיישל, אומרים לנו שהמנה חוזרת הרבה.

לעיקריות הזמנו דגים. אני הזמנתי פורל (129 ₪) שמוגש על חמאה ופונדו מנגולד. למנה יש תוספת צ'יפס, אבל מאחר שהוא תעשייתי החלפתי אותו בסלטון. נאוה נהנתה מאוד מבר ים (149 ₪) שלצידו ניוקי עם גבינת ריקוטה וקרם שום. הדגים מגיעים מפולטים ומוכנים על פלנצ'ה. מנות מומלצות מאוד.

הקינוחים מוכנים במקום. הפיתוי היה חזק מאיתנו והזמנו שלושה. מוס שוקולד, פבלובה ופאי קראק. מחיר כל קינוח 46 ₪. מוס השוקולד מוגש בצלחת עמוקה, עם קצפת, קרמבל קקאו וקרם אנגלז. הפבלובה הורכבה ממרנג אפוי וסירופ פירות. עוגת הקראק נאפתה מקמח שיבולת שועל עם מלית דבש וחמאה ובצידה קצפת. שנינו חלקנו את כל השלושה ולא הצלחנו לעצור למרות אימת הקלוריות שנפלה עלינו. כפרה.

יש תפריט יינות בעיקר מיקב רמת הגולן. אפשר להזמין גם כוסות במחירים סבירים מאוד (40-50 ₪).

לסיכום: הנאה צרופה מהתפריט ומחוויית המקום.

 

שעות פתיחה:

ימים א'-ה': 8:00 בבוקר עד 4:00 אחר הצהריים,

              18:00 בערב עד 23:00 בלילה.

יום ששי: 8:00 בבוקר עד הצהריים.

מוצ"ש: סגור.

כשרות: רבנות מטה יהודה.

טלפון: 02-5006969.

גישה לנכים: יש.

שירותים: ניקיונם א"א.

שירותי נכים: יש.

נטילת ידיים: במבואת השירותים.

חנייה: בשפע.

תגובות