ביום השלישי לשהותנו בווגאס, ולאחר שיום קודם אכלנו במסעדה בשרית, התחשבתי באשתי והפעם הלכנו למסעדה חלבית (וגם פרווה). האמת שהופתעתי לטובה בצורה בלתי רגילה.
וכבר אפשר לגלות שכקרניבור, נהניתי הרבה מעבר למצופה ואולי להבא כבר לא אשלול מראש מקומות כאלו.
אבל הסיפור של מסעדת וסקרס הוא הרבה יותר מאוכל. זו כבר חוויה של אווירת קהילה ישראלית, אי שם בלב המדבר. מקום חם ומחבק.
כשנכנסים למסעדה, אז מעבר לריח המטריף (מהטאבון) זוכים גם לחיבוק חם, ובעברית...
את המסעדה פתחו אלעד וסקרס (מכאן שם המקום) ואשתו מיכל. וסיפור ההיכרות שלהם גם הוא שווה.
מיכל שגדלה באור עקיבא נסעה לטייל בארצות הברית, ראתה כי טוב, רצתה להישאר, וכמו ישראלים רבים התחילה לעבוד בעגלות.
לאחר 6 שנים כבר תכננה לחזור לארץ, אבל קודם, בעקבות המלצה, שלחה מכתב לרבי, בבקשה להכיר בחור. ומייד לאחר ששלחה את המכתב פגשה את אלעד שעבד גם הוא בעגלות. ומאז הם חיים באושר עד היום הזה עם תוספת של שני ילדים.
אבל חלק מהאושר היה גם להגשים את חלומו של אלעד, שאוהב לאפות ולהכין אוכל, ותמיד חלם להיות שף. אז ככה גם נולד הרעיון לפתוח מסעדה.
המקום נפתח ממש לפני ה-7.10 מה שהפך את המסעדה למקום פטריוטי ישראלי.
מיכל ספרה לנו, שמהותה של המסעדה היא: "לחבר את כולם לעולם ולעם היהודי".
למסעדה כשרות של חב"ד, בהשגחתו של הרב צבי בורשטיין.
במסעדה, שמעוצבת בטוב טעם, מרגישים הכי בבית שאפשר. יש עמדה להנחת תפילין, על הקיר שלושה מסכי טלוויזיה. על המסכים נמצאים קבוע שלושה ערוצים. אחד על ערוץ 14, השני על ערוץ ניקלודיאון לילדים והשלישי על אתר חדשות אמריקאי. וכל זה כשברקע מתנגנים כל הזמו שירי ארץ ישראל בעברית.
יש כמובן כסאות לתינוקות, עמדת לנטילת ידיים וחנייה בשבע.
בחוץ, צמוד למסעדה, יש דשא וכסא נדנדה... אחת לשבוע יש במקום שיעור תורה, ובכל יום שישי, מעבר למכירת החלות והמאפים, יש גם קבלת שבת. ובנוסף, מנצלים את האפייה הטריה והיומיומית במקום ובכל יום עורכים הפרשת חלה מיוחדת לשמירה ולרפואת חיילי צה"ל, אזרחי ישראל והעם היהודי בכל אתר ואתר..
אהה, כמעט שכחתי, שגם זכינו לאכול במסעדה וזה היה טעים ברמות.
אז מה טעמנו? מה לא....
חביתה או אומלט או לא יודע איך תקראו לזה, אבל בטעם גן עדן שאני לא מכיר. מספר סוגי פסטות, פיצה, מגוון סלטים טריים ומטבלים, כריכים, מאפים ועוד.
במאפים הרבים שזכינו לטעום היה, חלה, בייגל ירושלמי, באגט, פרנה, פיתה, בורקס, קרואסונים (יש גם רוגלך), וטוסט.
נהננו מאד גם מהשקשוקה והחצ'פורי.
כל זה לצד מיצים טבעיים תוצרת בית.
על מה אני ממליץ? – על הכל.
ממליץ להיכנס לאתר שלהם על מנת לראות ולהנות. את הריח אני מצטער, לא תוכלו להריח באתר, אז תצטרכו בכל זאת לבא.
במקום יש גם ארוחות בוקר, ויש גם אפשרות לאוכל ללא גלוטן.
מה שעוד ממש הדליק אותנו זה השמות של מנות הילדים: אני לא יודע, אני לא רעב, לא משנה, לא בטוח, אני לא רוצה את זה, לא אכפת לי. הילדים שלכם בטוח יתחברו למשהו מזה...
בגלל שכמות האוכל שהוגש לנו היה הרבה מעבר ליכולתנו להכניס לגופנו, מיכל ארזה לנו את כל מה שנשאר, וככה עוד אכלנו במשך יומיים !!!
טיפ:
למי שרוצה לפתוח מסעדה דומה, הייתי ממליץ ללכת אליהם ולבקש להיות זכיין שלהם. והלוואי שיפתחו כזו מסעדה גם בארץ. לא רק עם האוכל אלא גם עם האווירה – זה מאד חסר לנו בימים קשים אלו.
Vasker’s Bakery Cafe
כתובת: 4235 S. Fort Apache Rd #250 Las Vegas, NV 89147
שעות פתיחה:
ראשון-חמישי: 8:00-20:00
שישי: 8:00-16:00
משלוחים זמינים דרך DoorDash
טלפון: (725) 214-1434
לכל התפריט, כנסו לאתר: vaskers.com