אריאנה - רחוב ידע עם 4, מתחם אושלינד, כפר סבא
כותרת המשנה של המסעדה היא בשר ויין, ואכן המסעדה מציגה תפריט שהבשרים והיינות מככבים בו בדרגה מעולה.
נפתח בבשרים. התפריט מפרט נתחים מתנור הג'וספר המיוחד, תנור גחלים תוצרת ספרד שמגיע עד ל-600 מעלות: שייטל מיושן (98 ₪), דנבר קאט (105 ₪), שיפוד פיקנייה - חלק אחורי מסומן 11 (110 ₪), אנטריקוט מובחר מיושן (178 ₪), פריים ריב (אנטריקוט מיושן על העצם; מחיר ל-100 גרם 57 ₪; הנתחים מגיעים בדרך כלל ל-700 גרם ומתאימים לזוג), סמאש בורגר תוצרת בית בלחמנייה קלויה (76 ₪).
אנטריקוט מרמת הגולן
נאוה ואני בחרנו באנטריקוט המגיע מרמת הגולן, ובשיפוד פיקנייה המגיע מארגנטינה. המנות היו מצויינות. לכל מנת בשרים מגיעה תוספת אחת מתוך שלוש: תפוח אדמה שרוף, חסה צלויה וסלט ירקות. אנו בחרנו וממליצים על תפוח האדמה. התפוח אדמה מגיע ישר מאפייה על מלח גס בתנור. אם בכל זאת אתם מעוניינים בתוספת שניה, תשלמו 18 ₪.
כל כך שמחנו במנות הבשרים המעולות ולא פתחנו את סקירתנו בסיפור הבעלים. בעלי המסעדה הוא רן אלקובי (41) שכבר פגשנו אותו כבעלי בוקרייה בפתח-תקווה (הוא קרא למסעדה אריאנה לכבוד שני אחייניו ארי ואנה).
פרק המנות הראשונות פותח בפוקצ'ה מצויינת, אפוייה במקום (28 ₪) כשלצידה סלט עגבניות מיובשות וחמאת קוקוס.
בחרנו עוד שתי מנות ראשונות: מח עצם (48 ₪) וביס קצבים (76 ₪). נפתח במח העצם. אני 'מת' על מח עצם ומקפיד לבקש מנאוה לכלול עצם מח בחמין שהיא מכינה בחורף. הבעיה היא שכמות המח בעצם קטנה ולעיתים גם נעלמת בבישול. כאן קיבלתי רגל של פרה חצוייה לשניים עם המון מח. מי שאוהב כמוני מח עצם חייב במנה הזאת.
נתחי השייטל הצלויים בביס הקצבים היו מצויינים, עטופים בחסה וטובלים ברוטב טופי וסויה.
פרק הסלטים מציע חמישה. אנו בחרנו בסלט טאבולה כרובית (62 ₪). הכרובית הקצוצה דק דק היא מהדרין מרמת הגולן והסלט גדוש גם ברצועות משמש אוזבקי, קשיו מסוכר ובצל קריספי. בחיים לא אכלתם כזה סלט טעים.
במנות העיקריות מוצעת גם מנת דגים. שיפוד פילה דג ים (בדרך כלל אינטיאס) עולה 98 ₪.
נעבור לפרק היינות. המבחר רחב מאוד ומונחה על ידי עידן עוז, יינן ותיק.
מוצעים מעל 100 יינות, גם בכוסות וגם בבקבוקים. מחירי הכוסות נעים מ-42 ₪ ועד 89 ₪, ומחירי הבקבוקים מתחילים ב-125 ₪ ומגיעים עד 1,490 ₪.
מוצע גם יין שמיוצר במיוחד עבור המסעדה ביקב רמת הנגב במצפה רמון. כוס עולה 48 ₪/54 ₪ ובקבוק 148 ₪/169 ₪.
מסעות היין של אריאנה
למסעדה ששמה לה כותרת של מסעדת יין, יש גם תפריט יינות שקרוי מסעות היין של אריאנה. בכל מסע יש ארבעה חצאי כוסות אשר מחוברים בנושא. עבור ארבעה חצאים משלמים שתי כוסות. מוצעים ארבעה מסעות שמחיריהם נעים בין 140 ₪ ל-190 ₪.
מפרק הקוקטיילים נהניתי מאוד מקוקטייל יוניקורן (42 ₪), על בסיס יין לבן, אבטיח ואגבה.
הקינוחים הם תוצרת בית המוכנים בשיתוף ביסקוטי. מוצעים שלושה. פאי לימון ופיסטוק (54 ₪), ענן שוקולד עם במבה (49 ₪) ושביל חלב של פטל וקוקוס (49 ₪). אנו בחרנו בפאי לימון. ממש מצויין (בדיוק כמו שרותם נכדתנו מכינה), מוגש עם רוטב פירות יער ושערות קדאיף עם פיסטוק.
למסעדה אפשר להגיע מהחניון או ממפלס הרחוב.
בסך הכל מסעדה מצויינת עם מחירים סבירים מאוד.
שעות פתיחה:
ימים א'-ה': 17:00 עד 23:00
יום ו': סגור
מוצ"ש: עד 23:30
כשרות: רבנות כפר סבא
טל: 0774447039
גישה לנכים: יש
שירותים: ניקיונם א"א
שירותי נכים: יש
נטילת ידיים: במבואת השירותים
חנייה: חניון אושלינד שעתיים ראשונות חינם.