תרבחו ותסעדו

האחות הדגים-חלבית של המסעדה הבשרית

הרבה שיבחנו כאן, במדורנו, את מסעדת מיטקיטשן בתל-אביב. היום באנו עם בשורה: מיטקיטשן הבשרית פתחה מסעדת 'אחות' - מסעדת דגים חלבית

פישקיטשן

כתובת: תל-אביב, רחוב התעשייה 10

הרבה שיבחנו כאן, במדורנו, את מסעדת מיטקיטשן בתל-אביב (תחילתה ביגאל אלון וכיום בנמל). היום באנו עם בשורה: מיטקיטשן הבשרית פתחה מסעדת 'אחות', פישקיטשן, דהיינו מסעדת דגים חלבית.

הבעלים הם אותם בעלים (קובי מפן כהן), והשף הוא אותו שף (אלעד לוי). מיד נספר על אלעד השף, אבל תחילה נאבחן את מיקום המסעדה. בעבר סיפרנו על מסעדת הדגים דקא בתל-אביב, ברחוב התעשייה. דקא נסגרה בשל הקורונה, והמקום נרכש ע"י קובי, שפתח את פישקיטשן לפני חודשיים. שמחה גדולה לאוהבי הדגים שמוזמנים על פי המלצתנו, שלי ושל נאוה רעייתי, להנאה של ממש.

ציור מיוחד של דוד המלך

עיצוב המסעדה נעים וחם, ואם באתם אצלה חובה עליכם לצפות בציור של דוד המלך שצוייר במיוחד למסעדה החדשה. 

השף אלעד לוי (36), בוגר אמנות הבישול באוניברסיטת בן גוריון, ניהל מסעדות רבות ומפעלי קייטרינג, עיצב את מיטקיטשן עוד בתקופה הראשונה ברחוב יגאל אלון, והיום הוא מוביל את המטבחים בכפול, במסעדה הבשרית, וכאן במסעדת הדגים החלבית. הוא מצהיר בפנינו שהדגים טריים, מגיעים למסעדה כל יום ולעיתים פעמיים ביום. הוא מקבל את הדגה מחברת דייגים באשדוד, והרבה פעמים מכין מנות דגים מיוחדות (ספיישלים) לפי מה שעולה ברשת. אגב, מלבד התפריט המודפס מוצב במסעדה לוח ובו מצויינים בגיר הספיישלים היומיים והשבועיים. הסבנו לשולחן ואת פניינו קיבלה ויקטוריה שיין, מנהלת המסעדה, עם שתי צלוחיות מרק חצילים מוקרם. קבלת פנים נחמדה. 

תפריט הראשונות עשיר וכולל למעלה מ-12 מנות. אנו ממליצים לפתוח בפוקצ'ה (36 ₪), נאפיית במקום, חמה וטעימה, כשלצידה חמאה, סלסה עגבניות, פלפל צ'ילי מוחמץ ושום קונפי. 

לידה הזמנו עוד ארבע מנות ראשונות: טונה אדומה צרובה (68 ₪) על גספצ'ו עגבניות, מלפפונים, צ'ילי אדום וצנוניות, ולצידם נענע, כוסברה, למון גראס ופרורי אגוזי לוז; סיגר דג ים (68 ₪) - ארבעה חצאי סיגרים מתפצחים, ממולאים בשלושה דגים טחונים: בר-ים, לברק ומוסר, ובצידם סיגרים יוגורט, סלסה סלרי, פיסטוקים וקרם עגבניות שרופות. 

המשכנו במנת ברבוניות (110 ₪). הברבוניות המטוגנות היו פריכות ומעולות, עם קרם חציל שחור, סלטון קטן של עלים ירוקים ורטבים. נכון שהמחיר קצת גבוה אבל המנה כדאית (7-8 ברבוניות). ומנה ראשונה רביעית - סביצ'ה דג ים (68 ₪), מנה קטנה ומיוחדת מאוד: כעין זר גינה עגול, מורכב מריבועי הדג והמון תוספות פיקנטיות ויוצר כעין בריכה קטנה. 

אל תתפתו כמונו ואל תזמינו הרבה ראשונות

המנות היו טעימות לעילא, אבל אנו מציינים שלוש מנות חובה: הסיגר, הברבוניות והסביצ'ה. מנות מעולות ממש.  את המנות ליווינו בסלט השף (72 ₪). נציין בה במיוחד את ביצת השניצל. חצאי ביצים חצי מבושלות בתוך סירת ציפוי של פירורי לחם מטוגנים בדומה לשניצל. 

עברנו לעיקריות. מוצעות למעלה מעשר מנות, אבל אם רצונכם להזמין מנה לכל סועד, אל תתפתו כמונו ואל תזמינו הרבה ראשונות. אנו הסתפקנו במנה עיקרית אחת - פילה דניס (130 ₪). שני חצאים מפולטים, אפויים על פלנצ'ה ושוחים בקרם ערמונים, טורטיליני שום, קוביות דלורית ופקאן בחמאת שום. נהנינו מאוד. לצמחונים מוצעות בתפריט מנות צמחוניות.

הקינוחים הם תוצרת בית. אנו נהנינו מאוד מפחזניית פופקורן מקורמל (68 ₪), ויש עוד אפשרויות: מילפיי תבלינים, קרם בורלה, כדור שוקולד, פבלובה לימון ועוגת גבינה באסקית. 

בצהריים משעה 12:00 עד 17:00 מוצעות גם ארוחות עסקיות קצת יותר מוזלות.

מוצעים חמישה קוקטיילים. אנו נהניינו מDREAM  FRUIT- על בסיס שרדונה, וודקה ולמון גראס.

תפריט היינות רחב מאוד. מחיר הבקבוקים מטפס מעלה מעלה אבל יש גם מבחר כוסות, בעיקר מיקבי פסגות, קסטל ושילה, בטווח מחירים מ-36 ₪ עד 55 ₪.

 

שעות פתיחה:

ימים א'-ה': 12:00 עד חצות.

יום ששי: סגור.

מוצ"ש: עד חצות.

כשרות: רבנות תל-אביב.

טל: 5364755.

גישה לנכים: יש.

שירותים: ניקיונם בסדר גמור.

שירותי נכים: יש.

נטילת ידיים: בשירותים. אפשרות נוספת: נטילה בבר.

חנייה: חניונים סמוכים בתשלום. משעה 18:00 חניון מאיה (המסגר 63) במחיר 20 ₪. אפשר גם לחנות בלילה לאורך רחוב התעשייה.

תגובות