תרבחו ותסעדו

המקום בו הוכרזה המדינה

רוטשילד 11 או בקיצור 11R היא מסעדה מקסימה, שהפכה לפני ארבעה חודשים לכשרה, ובאתי אצלה יחד עם נאוה רעייתי.

צילום: אמיר מנחם

רוטשילד 11 - שדרות רוטשילד 11, תל-אביב

העיצוב בשחור משרה אווירה נעימה מאוד והמיקום מעביר אותנו לשנים הראשונות של תל-אביב. מול המסעדה מוצב פסלו של ראש העיר הראשון, מאיר דיזנגוף, רכוב על סוסו ומביט אל בית דיזינגוף, המקום בו הוכרזה מדינת ישראל, ביום ששי, ה' באייר תש"ח.

פגשנו במסעדה את הבעלים, אלכסנדר מולוז'נו, ואת השף ברק אלמיש; ונהנינו מתפריט מקורי וטעים, שמביא אותנו להמליץ לקוראינו לסעוד במסעדה וליהנות כמונו.

לאפשר לצוות לחיות בשפיות

מולוז'נו (35), הוא בן למשפחת רבנים שעלתה לישראל מטג'יקיסטן. לשאלתי מה הסיבה שהפך את המסעדה לכשרה, הוא משיב: כדי שתהיה למשפחתי מסעדה לאכול בה. השף ברק (40) הוא יליד קיבוץ ברור חיל בנגב, שהשתלם בברזיל ובמכללת בישולים. הוא מצהיר בפנינו עד כמה מסעדה כשרה מאפשרת לשף ולצוותו לחיות בשפיות, ולוותר על שיגעון של עבודה רציפה, המונעת פסק זמן של מנוחה עם המשפחה.

הזמנו וחלקנו בארבע מנות ראשונות ובשתי עיקריות. פתחנו במנת דגים, טרטר סלמון (44 ₪). הסלמון הוגש עטוף בעלה דק של אבוקדו שמולא בנוסף לדג במלפפון, בצל ועשבי תיבול, שוחה בוויניגרט סלק. מיוחד, מקורי וטעים.

המסעדה הפכה לכשרה – למען המשפחה

עברנו למנות הבשרים. סיגר בשר מפורק (44 ₪), מורכב משני עלי פילו פריכים, ממולאים בבשר לחי מבושל בבישול ארוך ומפורק לסיבים, בתוספת בצל מטוגן, צנוברים, כוסברה, אריסה וטחינה. לא לוותר. הרוסטביף (66 ₪) מוכן בסגנון מקסיקני. בשר השייטל מושרה בסוכר חום ובקפה אספרסו (השף מסביר לנו שזה המנהג במטבח המקסיקני), עובר בישול בתנור נברסקה ובוואקום סו-וויד. מוגש בתוספת צנימונים. מעולה. שקדי העגל (72 ₪) הם חובה לאוהבי שקדים. כאן הם הוגשו רכים מאוד (בגלל הבישול בסו-וויד והצלייה על פלנצ'ה), ויחד עם זאת טיפה פריכים. מוגשים על קרם של שום, גזרים ושעועית.

את המנות הראשונות ליווינו בלחם מחמצת (32 ₪) שהוגש עם סלסת עגבניות, שמן זית בלסמי וזיתים.

פיתוח משותף של קבב

עברנו לעיקריות והזמנו שתיים: הקבב של אלכס (89 ₪) וצלעות טלה (156 ₪). הקבב הוא פיתוח משותף של אלכסנדר הבעלים וברק השף. הוא מוגש בשיפוד אחד, מוכן כמובן במקום, ומורכב משבעים אחוז אנטריקוט וסינטה ושלושים אחוז שומן. התיבול הוא כמובן הסוד וברק מוכן לגלות (ולהמליץ בפני נאוה) שלחמנייה ספוגה במים ומבושלת עם הבשר היא אחד הסודות שמביאים לטעם המיוחד. חלקנו ונהנינו. צלעות הכבש הוכנו בשני שלבים. בסו-וויד ובתנור. הצלעות בושלו במשך חמש שעות בסו-וויד ומשם עברו לתנור נברסקה. כאן הצלעות מקבלות מעטפת של קראסט פיסטוק, עשבי תיבול ופרורי לחם. שלוש צלעות עם המון בשר ומעט שומן, וכל אוהבי הצלעות ייהנו מאוד. לצד הצלעות תפוח אדמה אפוי וירקות צלויים.

הקינוחים מגיעים מביסקוטי (מחיר קינוח 46 ₪). הפעם ויתרנו והסתפקנו בקפה ובתה. תפריט היינות, האלכוהול והקוקטיילים גדול. יש גם כוסות יין במחירים של 42 ₪ עד 48 ₪.

משעה 12:00 עד 17:00 יש בצד התפריט הראשי גם תפריט עסקי. מוצעות שמונה מנות עיקריות בטווח מחירים בין 69 ₪ ל-140 ₪, ובמחיר המנה העיקרית מקבלים גם לחם, מנה ראשונה (סלט או מרק) ושתייה קלה.

בימי חמישי (עד 2 אחר חצות) ובמוצ"ש, נערכים ערבי מוזיקה עם די-ג'יי ונגן דרבוקה.

הבעלים מצהירים בפניינו כי בצד ההכשר של רבנות תל-אביב, יש גם בשרים ועופות מהדרין.

שעות פתיחה:

ימים א'-ד': 12:00 עד 24:00

יום ה': 12:00 עד 2 אחר חצות

יום ששי: סגור

מוצ"ש: עד 24:00

כשרות: רבנות תל-אביב

טל: 5356433

גישה לנכים: יש

שירותים: ניקיונם א"א

שירותי נכים: יש

נטילת ידיים: בשירותים

חנייה: חניון רוטשילד.

 

 

תגיות:

תגובות