ברבוניה
כתובת: תל-אביב, רחוב בן יהודה 163
כבר כתבנו הרבה על התופעה המרנינה של פתיחת מסעדות כשרות ברחוב בן יהודה בתל-אביב; סיפורן של כמה מהן זכה לסקירה במדורנו. היום אנו מארחים את מסעדת הדגים ברבוניה, שלאחר ותק של למעלה מ-30 שנים, הפכה לפני חודשיים לכשרה. ראשית נדייק: יש שתי 'ברבוניות', זו מול זו, משני עברי רחוב בן יהודה, ואנו עוסקים בכשרה שממוקמת במספר 163.
סבתא מזולה
המסעדה בבעלות משפחתית. מובילה את הקולינריה הסבתא מזל כהן, המכונה בפי כל מזולה, שלאחר פטירתו של בן זוגה, עזרא, החליטה לכבד את זכרו ולהפוך את המסעדה המשפחתית לכשרה. מנהל את המסעדה נכדה, בן אל, ויחד עימו אחיו אדיב, שאחראי על המאפים ומעצב גם חלק ממנות התפריט, ואחיותיו אמילי, הקונדיטורית שאחראית על הקינוחים, ונופר שמנהלת את השירות.
באתי למסעדה יחד עם נאוה רעייתי, ושנינו מאוחדים בדעתנו: מסעדה מצויינת שמומלצת לכל אוהבי הדגים. למסעדה שני אגפים - פנימי וחיצוני. באגף החיצוני השולחנות מוצבים על המדרכה של בן יהודה, ואם יורד גשם מגלגלים וילונות מגן.
מסבים לשולחנות ומייד מגישים תשעה סלטים, מעשה ידיה של מזולה. צלוחיות הסלטים מתמלאות בלי הפסקה, ולידן הלחמניות הטריות תוצרת בית וקנקן סודה. כל זה ללא תשלום (למי שמזמין מנה עיקרית). שימו לב במיוחד לסלט האבוקדו, לסלט הכרוב עם השומשום ולסלט הקולרבי עם הפלפל החריף.
התפריט מציע ארבע מנות ראשונות, למעלה מעשר מנות עיקריות, תבשילי דגים, סלטים וקינוחים.
אנו הזמנו שתי ראשונות: סביצ'ה דג לבן (54 ₪) וסיגר לוקוס (58 ₪). הסביצ'ה מורכבת מקוביות קצוצות של מוסר ים משולבות בבצל סגול, פלפל חריף, כוסברה, ומתובלות בלימון. שני סיגרי הלוקוס, מעשה ידיו של האח אדיב, פריכים ומתפצחים. ממולאים בלוקוס קצוץ ומתובל. שתי מנות חובה.
קציצות הדגים של מזולה
עברנו לעיקריות. העדפנו להזמין את תבשילי הדגים, בפרט שאחד מהם קרוי 'קציצות הדגים של מזולה' (76 ₪). ואכן מזולה לא אכזבה אותנו. ארבע קציצות שוחות ברוטב עגבניות חריף, טעימות עשר, והמהדרין טובלים את הלחמניות ברוטב הטעים. המנה השנייה הייתה פילה דג ים בחמאה (116 ₪). מיועדת כמובן לנוהגים היתר בדג בחלב. צלחת גדושה בפרוסות דקות של לוקוס לבן עטופות בחמאה מותכת. טעים.
ברור לכל שבמסעדה שקרויה ברבוניה לא מוותרים על הברבוניות המטוגנות, שאכן טוגנו כהלכה והצדיקו את שם המסעדה (110 ₪).
יחד עם מנות הדגים מוגשים שני רטבים, רוטב שמנת ורוטב לימון עם פטרוזיליה.
התפריט מציע גם ארבעה סלטים. אנו ליווינו את הארוחה בסלט ירקות קצוץ (32/23 ₪), שמרכיביו נקצצו עם ההזמנה. מוצעים גם סלט ירוק, סלט עגבניות חריף וסלט יווני.
התוספות בתשלום: אורז לבן, פירה, הום פרייז וצ'יפס (תעשייתי).
סיימנו בקינוחים. כבר סיפרנו למעלה על אמילי, בוגרת 'בישולים, שמעצבת שבעה קינוחים: עוגת גבינה פירורים (34 ₪), מלבי (25 ₪), קרם בוואריה (34 ₪), קרם ברולה (39 ₪), פרפה קפוצ'ינו (30 ₪), מוס שוקולד (39 ₪) וסיגר מלבי חם (34 ₪). אנו הזמנו עוגת גבינה ומוס שוקולד. שניהם היו מצויינים. על עוגת הגבינה בזוקים פירורים; ומוס השוקולד מוגש בכוס גדולה, שמספיקה בהחלט לשניים. על מוס השוקולד שכבת מוס דולצ'ה עם פירורי עוגיות גלילית.
לילדים מוצעות מנות כמו פיש אנד צ'יפס בליווי מטבלים (68 ₪), פילה סלמון עם תוספת (74 ₪), ושניצל דג עם תוספת (72 ₪).
תפריט השתייה רחב ומציע יינות, משקאות חריפים ובירות.
שעות פתיחה:
ימים א'-ה': 12 בצהריים עד חצות.
יום ששי: סגור.
מוצ"ש: עד חצות.
כשרות: רבנות תל-אביב.
טלפון: 5276965 (שלוחה 1).
גישה לנכים: יש.
שירותים: ניקיונם בסדר גמור.
שירותי נכים: אין.
נטילת ידיים: במבואת השירותים.
חנייה: כמו בצפון תל-אביב. יש גם חניון ארלוזרוב בתשלום, ואפשר לחנות ברידינג ולקחת קו 4 (יורדים בז'בוטינסקי).