אני יודע שעדיין לא באו הימים שנוכל להרשות לעצמנו בילויים יקרים. מצד שני, פונים אלי רבים בבקשה להמלצה על מסעדה שמתאים לחגוג בה אירועים חשובים כמו ימי הולדת או יובלי שנות נישואין, ולפעמים גם לפצות את מי שתיכנן טיול לחו"ל ומוצא עצמו מקורקע.
אז יש לנו היום הצעה למסעדה כזאת. עולים לירושלים, שזוהי כבר חגיגה לכשעצמה, ובאים אצל מלון ענבל. שם, בקומת קרקע תמצאו את מסעדת 02. 02, למי שלא זוכר, זו הקידומת של איזור חיוג ירושלים ב'בזק'. לפני 45 שנה תוכנית הסאטירה 'ניקוי ראש' הציגה מערכון-שיר על איזורי החיוג בארץ, שהסתיים במשפט "ורק ירושלים אפס שתיים".
ארבע מנות ראשונות ושבע עיקריות
אמנם כבר ביקרנו במקום בעבר, אבל היום התפריט התחדש, נוספה מרפסת רחבה עם מראה פנורמי מרהיב של חומות העיר העתיקה וטחנת הקמח של ימין משה, ואפילו המחירים קצת הוזלו. אז באתי עם נאוה רעייתי, ישבנו במרפסת, ונהנינו מהאוויר הצח והקריר של ירושלים. המנהל הוא אסף כהן, מי שפתח את המסעדה לפני שנתיים. אבל השף התחלף, והוא היום נמרוד נורמן, חמש עשרה שנים בתחום, שרכש התמחויות בקבוצות מחניודה ומונה.
בתפריט החדש מספר מצומצם של מנות. ארבע ראשונות ושבע עיקריות. אנו הזמנו את המנות הראשונות ושתי מנות עיקריות. נהנינו מאוד ומייד נפרט המלצותינו.
פתחנו בפלפל שושקה (42 ₪). ירקות צרובים בתנור אבן: פלפל, קולרבי, ומעליהם סומסום קלוי. זוהי מנה חמה ואנו בטוחים שלא טעמתם מימיכם קולרבי צרוב. מנה טעימה. עברנו לטרטר פילה בקר (54 ₪). בשר פילה נא, קצוץ דק, מוגש מתובל ולידו שני צנימים. מעולה.
עוד שני סלטים במנות הראשונות (50 ₪ כל אחד). סלט עלי חסה סלנובה בויניגרט שמבוסס על תבלין טרגון. ויניגרט משגע. הסלט השני הוא סלט עגבניות עם קוביות קטנות של אבטיח (!). מתובל בפלפל חריף ופיצוחים (שקדים, פיסטוקים, צנוברים). מומלץ.
מי שחייב בברכת המוציא מזמין לחם מחמצת ממאפיית פיינגולד הירושלמית, שמוגש עם זיתים (22 ₪).
שלושה קינוחים לבחירה
עברנו לעיקריות. נאוה הזמינה סטייק פרגית (84 ₪), ואני פילה בקר (158 ₪). נפתח בפרגית. מוכנה בשיטת הוואקום סו-ביד, ומוגשת במשרה של פלפלים ולימונים כבושים. נאוה: טעים מאוד.
הסטייק שלי היה מנתח אנטריקוט רך ועסיסי. לטעמי התיבול היה יכול להשתדרג אם היו מוסיפים לו שום, אבל גם כך נהניתי מאוד.
בתפריט יש גם מנות דג שבערב בואנו היה חסר. אסף: הדגים טריים מאותו יום. אם יש להם ביקוש קצת חריג, המנה אוזלת.
מוצעות גם שלוש תוספות המוגשות בקעריות קטנות, במחיר 22-24 ₪: גזרים מזוגגים עם דבש וטימין, תפוחי אדמה עם בצלי שאלוט קונפי בשומן עגל, ואורז בסמטי בציר עוף. המלצתנו: תפוחי האדמה.
יש גם מנות עיקריות במחירים נוחים יותר. לדוגמה: זוג יכול להזמין דאבל בורגר (72 ₪). במנה שתי קציצות המבורגר מעולות תוצרת בית ומוגשות בלחמנייה.
יש גם מנה טבעונית המבוססת על פטריות יער ומוגשת עם לאפה וטחינה (72 ₪).
שלושה קינוחים לבחירה: בסבוסה - עוגת סולת כשלידה מחית פיסטוק (מה זה טעים) וריבת שזיפים (42 ₪); קרמבו שוקולד מריר (32 ₪) - תתארו לעצמכם מוס שוקולד דחוס ולידו מחית אגוזי לוז; או צלחת פירות (28 ₪).
למי שחייב להרים כוסית לכבוד האירוע, מוצעים יינות מיקבי הרי יהודה ורמת הגולן. מבחר גדול של בקבוקים, עם מבחר קטן של כוסות. הבקבוקים קצת יקרים אבל אפשר להסתפק בכוס רוזה (32 ₪) או כוס מיקבי רמת הגולן (39 ₪), ויש עוד אפשרויות.
לסיכום: מסעדה מומלצת מאוד, שמוסיפה חגיגיות לסעודה טעימה.
שעות פתיחה:
ימים א'-ה': 18:00 עד 22:00.
יום ששי: סגור.
מוצ"ש: סגור.
כשרות: רבנות ירושלים.
טל: 02-6756649
גישה לנכים: יש.
שירותים: שירותי המלון. ניקיונם א"א.
שירותי נכים: במלון.
נטילת ידיים: כיור נפרד.
חנייה: חניון קטן במלון וחניונים בתשלום באיזור.