טורו סושי, רחוב צה"ל 5, אשדוד
כבר כתבנו בעבר על אשדוד שהפכה למרכז קולינרי. סקרנו בה את מסעדות הדגים המצויינות (שאחת מהן, פסקדו, הוכרה כמסעדה הטובה ביותר במזרח התיכון), והבטחנו לחזור ולבקר. הפעם באתי עם נאוה רעייתי למסעדה חדשה, אסייאתית ים תיכונית, ואנו ממליצים בפניכם מפורשות: היכנסו לרכב, שימו ווייז טורו סושי ותגיעו. אם התברברתם, המסעדה ממוקמת בבניין דמרי (קופת חולים כללית) ובגב של בניין יוניטרייד.
השף הוא בעלי המסעדה, ירון בן-חמו (40). היה שף במסעדות רבות, אבל זוהי המסעדה הראשונה שבבעלותו. תמיד עבד במסעדות כשרות והוא מעיד על עצמו שבא מבית דתי והוא שומר מסורת.
עץ דובדבן מלאכותי שבא לסמל את מזרח אסיה
מייד ניגש להצגת התפריט, אבל נפתח ונציין על דעת שנינו: המנות היו טעימות מאוד, מיוחדות ויפות גם בצורת הגשתן. המסעדה עצמה מעוצבת בטוב טעם ובמרכזה עץ דובדבן מלאכותי שבא לסמל את מזרח אסיה. לאורך המסעדה בר (אפשר לקבל בו את כל התפריט), והמטבח גלוי לעין כל.
בתפריט ארבעה פרקים: פתיח, ראשונות, סושי ובקר. ממנות הפתיח בחרנו שלוש: חליפיניו ביי (18 ₪), פדרון יוזו (35 ₪) ודים סאם (55 ₪).
חליפיניו ביי: שני כיסוני פנקו ממולאים בפלפל חריף ובאניצי טונה אדומה טרייה. מיוחד וטעים. פדרון יוזו היא צלחת גדושה של פלפלי פדרון קטנים ומטוגנים שהוקפצו ביוזו ומלח ים. אפשר לנשנש מהם לכל אורך הארוחה. את הדים סאם הבשרי השארנו לאחר סיום מנות הדגים ועוד נחזור אליו.
מהראשונות הזמנו קריספי רייז (42 ₪) וסלמון פונזו (67 ₪). הקריספי רייז הוא שני לשונות אורז דחוס, צרוב על פלנצ'ה, מצופה בדג ילו טייל (דג יפני) ומעליו נקודות קוויאר שחור. מנה טעימה. סלמון פונזו: חמש רצועות דג שוחות במרק פונזו (רוטב יפני) ולידם ארבעה כדורים דקים וחלולים עשויים תירס. את כדורי התירס פותחים וממלאים ברצועות הדג. מנה יפה, גם בטעמה וגם בעיצובה.
סושי חובה
אין לבוא למסעדה אסייאתית בלי להזמין סושי. כאן בחרנו בשתי מנות מתוך רבות: אינגי קריספי (58 ₪) וספייסי טונה (58 ₪). בכל מנת סושי שמונה רולים. האינגי קריספי היא מנה של רולים מטוגנים ממולאים סלמון, בטטה, בצל ירוק ומלפפון. הספייסי טונה מורכבת מטונה אדומה, בטטה, אבוקדו, מלפפון ושברי בטטה קריספית. בצד שלושה רטבים: טריאקי, ספייסי מיונז וסויה. נהנינו מאוד משתי המנות.
המנות טעימות ומיוחדות ויפות גם בצורת הגשתן
הזמנו שתי מנות בשריות. מפרק הפתיח את הדים סאם ומפרק הבקר סטייק ואגיו (52 ₪ לכל 100 גרם; אנו ממליצים לפחות על 200). על הדים סאם אל תוותרו. חמישה כיסונים ממולאים בעבודת יד מוגשים בסיר אידוי. אפשר לבחור מילוי של בשר, ירקות ופטריות. אנו בחרנו בשר וירקות. הסטייק אנטריקוט מזן ואגיו מיובא מארגנטינה ומיושן כאן במשך שלושה שבועות. בצד ירקות שורש וקרם חרדל. מנה טעימה מאוד והבשר היה נימוח ועסיסי.
ליווינו ארוחותינו בסלט טאם (62 ₪) של ירקות שורש ושברי בוטנים ברוטב אסייאתי. הרוטב היה טעים מאוד ויצר הלימה עם הירקות. המנה לא מופיעה בתפריט והוצעה לנו על ידי המלצר.
הקינוחים מוכנים בשיתוף ביסקוטי. אנו בחרנו וממליצים על טארט לימון (52 ₪) שהיה מעולה.
הקוקטיילים נרקחים בידי ירון. אני בחרתי במייד אין קופיפי (47 ₪) שמורכב מיין, תרכיז תות ובזיליקום. שווה.
תפריט היינות בא מיקב תבור. בקבוקים עולים מ-126 ₪ עד 220 ₪, וכוסות מ-35 ₪ עד 56 ₪.
תפריט הבירות רחב מאוד ואני טעמתי בירה יפנית קרין לבנה (5%) שבאה בבקבוק (29 ₪).
אני ממליץ לכם לסיים ארוחתכם בבקבוקון ג'ינג'ר (12 ₪), משקה מקובל מאוד בארצות המזרח.
שעות פתיחה:
ימים א'-ה': 11:30 עד 23:00
יום ששי: סגור
מוצ"ש: עד 24:00
כשרות: רבנות אשדוד
טל: 08-6405555
גישה לנכים: יש
שירותים: ניקיונם א"א
שירותי נכים: יש
נטילת ידיים: במבואת השירותים ( אין פת)
חנייה: מגרשי חנייה וחניון דימול (שעתיים ראשונות חינם).