בלקנה: פרדס חנה, חצר השוק, רחוב האורנים 12
היום נספר על חצר השוק בפרדס חנה. מקום מקסים. פעם היה שם השוק הישן של המושבה. במשך השנים התרוקן, הוזנח וכמעט נשכח. עד שבאו יזמים, שיקמו את המקום, פתחו מסעדות, בית קפה, גלריה לאמנות, והפכו את הישיבה במקום לחוויית בילויים נעימה.
שבוע לפני פרוץ הקורונה עוד הספקנו לבקר ולספר על פיורי, המסעדה החלבית. היום באתי יחד עם נאוה רעייתי למסעדה הבשרית, בלקנה, שנפתחה החודש. במבנה המרכזי עדיין פוגשים את עקבות השוק הישן, כמו שלטים של מכולת, תיקון אופניים, סנדלר, חשמלאי, נגר רהיטים ועוד. כל העסקים הישנים נסגרו חוץ מחנות הדיסקים (מאורה) שעדיין פתוחה.
היזמים מבקשים לתת למסעדה אופי גסטרונומי של חבל הבלקן, כולל גם את יוון וטורקיה, ולכן קראו למקום בלקנה. דרך אגב, ליזמים (גיא יצחקי) יש מתחמים דומים גם בכפר סבא, ברעננה ובנתניה (בהקמה) וכולם כשרים. יישר כוח.
פותחים שולחן ומנות עיקריות
התפריט, מעשה ידיו של השף רות גרין, מחולק לשני חלקים: פותחים שולחן (ראשונות) ומנות עיקריות. אנו הזמנו חמש מנות ראשונות ושלוש עיקריות.
פותחים בלחם יווני שהוא שתי פיתות מעולות, מרוחות במרינדה של פסטו אורגנו. מגישים שתיים; תטעמו ותהנו לפחות מאחת מהן (9 ₪).
הראשונות שהזמנו: בבה גנוש (18 ₪), סלט ביצים (18 ₪), קרם חציל (18 ₪), מטיאס (24 ₪) וסלט עגבניות (44 ₪).
סלט הביצים שגרתי ואפשר לוותר עליו, אבל שאר ארבע המנות הן חובה. בבה גנוש הוא סלט חצילים עם טחינה שמקורו ביוון והיה טעים מאוד. גם קרם החציל היה מוצלח וטעמו הדגיש את מרכיביו. בענייני מטיאס אני משאיר את השיפוט לנאוה והפעם שפטה לטובה. סלט העגבניות חובה: ארבעה סוגים של עגבניות שרי, בצל ירוק ובצל סגול, פלפל חריף וחומץ שרי (חומץ מיוחד שרק בשל טעמו שווה להזמין את הסלט). לסלט צמוד מקל צנים. המנה גדולה ומספיקה בהחלט לשניים.
עברנו לעיקריות. אני הזמנתי סופלקי וקבב טורקי ונאוה הזמינה עוף יווני. הסופלקי הוא מאכל רחוב יווני. על פיתה (כמו שתיארתי למעלה), קוביות בשר (מייד נפרט), טחינה וירקות מהטאבון. מגלגלים את הפיתה ונהנים. כאן אפשר להזמין את המנה עם פרגית (58 ₪), או עם טלה (68 ₪). אני העדפתי את הטלה, ולא התאכזבתי. אמנם קוביות הבשר היו טיפה קשות אך עדיין טעימות מאוד.
קבב נוסף בנוסח לבנוני
בקושי היה לי כוח להוסיף את מנת הקבב הטורקי (68 ₪): שלוש קציצות עם ירקות צלויים בתנור, קרם עגבניות, טחינה, מטבל עמבה עם לימון כבוש וסלסה ירוקה. מנה מצויינת. מזל שלא ויתרתי. יש גם קבב נוסף בנוסח לבנוני הנקרא כאן קבב חלאבי, שאותו השארנו לפעם הבאה.
נאוה הסתפקה בעוף יווני (65 ₪). נתחי פרגית צלויה שמושרים לפני הצלייה שעות רבות במרינדה של אורגנו וצ'ימיצ'ורי. בצד תפוחי אדמה אפויים היטב, פריכים מבחוץ ורכים מבפנים. נאוה: מעולה.
בכלל, הירקות והבשר נצלים בתנור ג'וספר המגיע לחום של 400-500 מעלות, ונותן להם ארומה מיוחדת.
מסעדה עם אופי גסטרונומי של חבל הבלקן
יש מבחר בירות מהחבית ובר משקאות עשיר. משעה 17:00 עד שעה 19:00 בימים שני עד חמישי יש 1+1 במשקאות החריפים.
בין הקוקטיילים תמצאו גם קוקטיילים בסגנון יווני. אני טעמתי בלקן אוזו (48 ₪) כמובן על בסיס אוזו, ונהניתי מאוד.
אנו שומעים כאן הרבה על תכניות עתידיות כמו פתיחת בר בירות, הופעות אמנים והרחבת התפריט. שיהיה בהצלחה.
שעות פתיחה:
יום א': סגור
ימים ב'-ה': 17:00 עד 24:00
יום ששי: 12:00 עד הצהריים
מוצ"ש: עד 24:00
כשרות: רבנות פרדס חנה
טל: 09-7733077
הזמנת מקומות: אנטופו
גישה לנכים: יש
שירותים: ניקיונם א"א
שירותי נכים: יש
נטילת ידיים: פינה מיוחדת
חנייה: בשפע.