תרבחו ותסעדו

מבנה גבוה בפארק המדע

השבוע באנו, נאוה רעייתי ואני, אצל מסעדת ספרה בפארק המדע ברחובות, ונזפנו על עצמנו: מסעדה מקסימה, שפועלת כבר כשנה וחצי ואנחנו עוד לא ביקרנו בה.

צילום: יח"צ

ספרה, פארק המדע - רחוב המדע 18, רחובות

והמסעדה באמת מקסימה. המבנה יפהפה (עוצב בידי האדריכל הישראלי-איטלקי סברו מרקו), עטוף בגן מטופח, וכל הרהיטים וכלי האוכל משדרים טוב טעם.

מיד בכניסה מקבל את פניך חדר יינות מיושנים שמציע מבחר יינות, בעיקר מיקבים ישראליים, ובמרכז המסעדה בר גדול. התקרה של המסעדה גבוהה מאוד ומאמתת את השם 'ספרה' שפירושו בלועזית גבוה.

את פנינו מקבל בני מדר (39), השף שהוא גם אחד הבעלים. בוגר 'אור עציון', שלמד בבתי ספר למלונאות ועבד במסעדות הרבה. בני מדגיש בפנינו את החשיבות שהוא רואה בכשרות המסעדה שבגינה, יחד עם כל צוותו הם מתמסרים למשפחתם בששי שבת. האלטרנטיבה הלא כשרה שמעבידה את הצוות 24/7 הורסת. יחד עימו בעלים נוספים ובראשם רביד רוז'לבו.

תפריט מחולק לשלושה

כמו בצה"ל, גם כאן התפריט מחולק לשלושה: ראשונות, דגים ובשרים (לקינוחים עוד נגיע), ויש גם תפריט ספיישלים שאמנם מוצג על בסיס יומי, אבל מנות מבוקשות ממשיכות בתפריט ימים רבים.

מהראשונות הזמנו שש מנות: קרפצ'יו דג ים (74 ₪), סשימי דג ים (76 ₪), סיגר חלקי פנים (76 ₪), סלט עלים (68 ₪), מרק ארטישוק ירושלמי (59 ₪) ופריקסה טונה אדומה (72 ₪).

המנות היו טעימות מאוד. פתחנו במרק הארטישוק החם שהיה מצויין ולווה בצנימונים ובפתיתי 'צ'יפס' מארטישוק. הקרפצ'יו היה מדג מוסר. לצד התוספות מנה קטנה של סורבה לימון. הערבוב בין טעמי הסורבה לשאר המרכיבים מיוחד וטעים מאוד. הסשימי היה מטונה אדומה עם תערובת פיצוחים של פקאן, קשיו ובוטנים ותוספות ירק ויוגורט טבעוני. אל תוותרו על הסיגר חלקי פנים. שלושה סיגרים פריכים מתפצפצים עם מילוי בשר מוח בבישול מרוקאי חריף. הפריקסה טונה הוגש על שני צנימונים והיה מעולה. המלצנו להכניסו לתפריט בקבוע. הסלט היה גדול מאוד, מרענן ועשיר, מספיק לשניים ולכל הארוחה.

מי שרוצה מזמין פרנה מרוקאית (32 ₪) או לחם איטלקי (28 ₪). המאפים תוצרת בית.

הבשר של דוד לגזיאל

עברנו למנות הבשרים. ראשית נספר כי רוב הבשרים מסופקים מאטליז לגזיאל, ובני מדר מציג את דוד לגזיאל כאבא הרוחני של כל מה שקשור לבשר. אני הרי מכיר את לגזיאל והבשרים שהוא מגדל, ולכן הזמנתי את מנת הצלעות. שלוש צלעות הכי טעימות בעולם כמעט ללא שומן. רק המחיר (239 ₪) גבוה. למנות הבשר אפשר להוסיף תוספת של מח עצם (35 ₪). התפתיתי והזמנתי. עצם מח ארוכה ומלאה. משהו.

נאוה הזמינה מנת סינטה נברסקה (176 ₪) עם ניוקי עבודת יד. נאוה: הבשר היה מתובל לעילא, רך, ללא שומן וטעים מאוד.

באנו לקינוחים. כיאה למסעדה כזאת הקינוחים אף הם תוצרת בית. שף קונדיטור מיוחד, תמיר כלפון, מכין אותם והתפריט מציע חמישה קינוחים. אנו חלקנו בפאי פקאן (52 ₪) שהוגש חם והיה מצויין כשלידו מקל סורבה וניל. גם שאר הקינוחים מפתים מאוד אבל מי מסוגל להכיל.

התפריט מציע עשרה קוקטיילים מיוחדים. אני הזמנתי את דרך האוזו (60 ₪) על בסיס אוזו שמוגש בתוך ענן עשן לבן. מעולה.

כבר כתבתי למעלה על חדר היינות המיושנים שמקבל את פני הבאים. מחירי היינות גבוהים ומתחילים בסביבות 300 ₪. יינות "רגילים" מוצעים במחירים סבירים יותר. חלקם מיוצרים במיוחד למסעדה. הציעו לנו פטי ורדו מיקב שבעים ב- 220 ₪ לבקבוק. למי שמסתפק בכוס יש מבחר מ- 45 ₪ עד- 57 ₪.

נהניינו מאוד אבל נדגיש: חובה להזמין מקומות ובשום אופן אין לבוא ככה סתם.

שעות פתיחה:

ימים א'-ה': 18:00 עד 22:30

יום ששי: סגור

מוצ"ש: סגור

הכניסה עד 22:30. מזמינים ויושבים עד אחרון הסועדים

כשרות: רבנות רחובות

טל: 08-3819777

גישה לנכים: יש

שירותים: ניקיונם א"א

שירותי נכים: יש

נטילת ידיים: כיור נפרד

חנייה: בשפע

תגיות:

תגובות