תרבחו ותסעדו

מה יותר תואם את החורף הירושלמי מאשר מרק חם בפסטיבל המרקים?

עברה שנה ושוב באתי עם נאוה רעייתי לסעוד בפסטיבל המרקים השנתי במלון ענבל בירושלים. מה יותר תואם את החורף הירושלמי מאשר מרק חם בפסטיבל המרקים?

פסטיבל המרקים, מלון ענבל, ירושלים.
צילום: איתמר גינזבורג

פסטיבל המרקים החורפי - מלון ענבל, רחוב ז'בוטינסקי 3, ירושלים

מה יותר תואם את החורף הירושלמי מאשר מרק חם, וכאן מציעים לנו שישה(!) מרקים ועוד הרבה תוספות. לפני שנציג את פרטי הפסטיבל אני רוצה להקדים ולציין את המחיר השווה לכל נפש. 87 ₪, ממש מחיר הוגן.

בכל יום מוצעים שישה מרקים. שניים קבועים, מיניסטרונה ובצל, וארבעה מתחלפים. ביום בואנו נוספו לשניים מרק ספרדי (תפוחי אדמה ושקדים מרוסקים), מרק ירקות עם גריסים ומרק חלבי של עגבניות ובזיליקום. הפסטיבל נפתח בשעה 12 בצהריים, ובשעה 6 בערב נפתח דוכן מיוחד של המרק השישי שהוא מרק השף. שף עומד ומחלק את המרק (הפעם זה היה מרק בוטנים), ומוסיף עליו צנים מעוטר בשלושה עיגולי ממרח ארטישוק.

אין הגבלה על המרקים ואפשר לחזור ולמזוג כמה פעמים.

תוספות לפי בחירה

עכשיו לתוספות. קודם כל נפתח בלחמים. יש לחם הבית, שהוא מיני פוקצ'ה שנאפיית במלון, ויש לחמים נוספים המגיעים ממאפיית טלר הירושלמית. אם אינכם שומרים דיאטה, תיהנו מלחם טלר לבן מרוח עם שמן זית עם או בלי פסטו. מוצעים גם צנימונים, פיתות ובגטים.

למרקים מוסיפים תוספות לפי בחירה: קרוטונים, שקדי מרק, גרעינים לבנים קלופים, טריים ומתפצחים.

את הלחמים מוזמנים לתבל בממרחים: חמאה כמובן, וגם ממרח גזר, פסטו, זיתים ירוקים, סלסה, ממרח עגבניות, אריסה, סחוג, סלסה ירוקה, איטריות, אורז ואניצי גבינה. מוצעות גבינות צהובות (ממשק גל 24% שומן) וגבינת פרמז'ן.

מי שמעוניין יכול לבנות בעזרת השפים תפריט חלבי, טבעוני או ללא גלוטן.

עד כאן התפריט המוגש (והמשביע) במחיר הנ"ל.

עוגת הפאדג' - טעם גן עדן

מי שרוצה להוסיף עליו מוזמן, בתשלום, משקאות קלים וחמים ב-18 ₪ (קפוצ'ינו, אספרסו, אמריקנו). מוצעים גם סחלב או סיידר חם (18 ₪), וכמובן קינוחים תוצרת עצמית של המלון. כל קינוח עולה 42 ₪ ומוצעים: עוגת גבינה ניו-יורק על תחתית של קרם לוטוס ומעליה גבינת שמנת אפויה, עוגת פאדג' עם שוקולד חם רוויה ברוטב שוקולד, קרם ברולה וטירימיסו (ביסקוויטים ספוגים בקפה עם קציפת מסקרפונה ושמנת מתוקה).

אם אתם אוהבי שוקולד תזמינו כמונו את עוגת הפאדג'. טעם גן עדן.

למי שיש נקיפות מצפון מוצעת עוגת גבינה אפויה ללא סוכר.

בקבוק בירה (330 סמ"ק) עולה 30 ₪ (גולדסטאר, הייניקן, קורונה), ויש גם יין וקוקטיילים. כוס יין ברקן אדום או לבן או רוז'ה עולה 30 ₪.

הפסטיבל נערך בארבעת חודשי החורף, מנובמבר עד מרץ. את הפסטיבל מעצב שף המלון כפיר חדד (44, נ+2), עם היסטוריה מגוונת של מסעדות ובתי מלון, והוא גם השף של קבוצת הפועל תל-אביב (כדורגל) ומלווה את הקבוצה למשחקיה בחו"ל.

הזמנת מקומות חובה.

מובטחת הנאה.

שעות פתיחה:

ימים א'-ה': 12 בצהריים עד 10 בלילה

יום ו': סגור

מוצ"ש: סגור

כשרות: רבנות ירושלים

טל: 02-6756666

גישה לנכים: יש

שירותים: שירותי המלון, ניקיונם א"א

שירותי נכים: יש

נטילת ידיים: פינה בתוך המסעדה

חנייה: חניון המלון על בסיס מקום פנוי וכחול לבן באיזור.

 

 

תגובות