תרבחו ותסעדו

מסעדת DNA בתל אביב: קומת הקרקע הפכה למתחם קולינרי

צילום: אסף קארלה

מתי ביקרתם לאחרונה בקניון עזריאלי בתל-אביב? אם דילגתם על כמה חודשים, כמוני, נכונה לכם הפתעה. נהגנו לעלות מהחניון לקומת הקרקע (0) של המגדלים, להיזהר מהמוניות הסובבות במעגל, ואז להיכנס לאחד המגדלים. אז הנה ההפתעה: קומת הקרקע הפכה למתחם קולינרי תחת השם .D.N.A, והוא יפה ומפתה. נאוה רעייתי, שכמובן התלוותה אלי, מתמצתת את החוויה שלנו כך: בחוץ לארץ, כל מדריך תיירים היה מציין מקום כזה כאתר שחובה לבקר בו. עד כדי כך.

ארבעה קרונות מטבח דמויי אוטובוסים

אז בואו ניגש לתיאור המקום. ארבעה קרונות מטבח דמויי אוטובוסים מציעים מנות מארבעה מטבחים: אמריקני, יפני, תאילנדי ומרוקאי. לידם שני ברים (אחד למעשנים), וביניהם פזורים שולחנות. הסועדים יושבים סביב הברים או מסבים לשולחנות, ובוחרים מארבעת המטבחים.

מלאכת הקולינריה נתונה לשף יוסי שטרית, שיחד עם אביב כהן, השף התפעולי, וערן טל, המנהל, מובילים את המתחם.

אם אין מקום ליד השולחנות או ליד הברים, אפשר לשבת גם ביציע מדרגות. משקיפים על המתחם ואוכלים מהצלחות כמו בפיקניק.

די.ג'יי. מנעים את האווירה וביום ששי נערכת קבלת שבת מוזיקלית עם נגנים.

שימו לב לשעות: בימים א'-ה' המטבחים פתוחים משעה 12:00 בצהריים עד 23:00. אפשר גם להישאר עד חצות אבל רק הברים פתוחים. ביום ששי מ-11:00 עד הצהריים ובמוצ"ש עד חצות. מ-12:00 בצהריים עד 4:00 אחרי הצהריים יש הנחה עסקית, ומ-4:00 אחרי הצהריים עד 7:00 בערב 'שעה של שמחה' עם 30% הנחה על אלכוהול.

כמה מנות שטעמנו: נאוה הזמינה דג בטמפורה מהמטבח התאילנדי ושיבחה את המנה. ליד קוביות הדג סלט פומלה, צ'ילי תאילנדי, קשיו, למון גראס וכוסברה. 58 ₪. ויש גם מנה מוקטנת ב-34 ₪. נאוה הוסיפה מנה נוספת תאילנדית, גיאגולה: שני שיפודי פרגית צרובים על הגריל, כשלידם אורז בסגנון תאילנדי (59 ₪). נאוה: השילוב של חריפות השיפודים עם האורז היה מעולה ופיקנטי.

התאהבנו במקום

אני התרכזתי במטבח המרוקאי הים-תיכוני. מוצעים שיפודי בשר, סלטים על פיתה עם זעתר, וליד כל אלה סלט גזר, גרגירי חומוס, חצילים, טחינה, משוויה ותירס. מוסיפים מנה חמה (אני בחרתי באורז). אפשר לבחור שני שיפודים (קטנים) מתוך שבעה: פיקנייה, שייטל, אנטריקוט, כבד עוף, סינתה, פרגית וקבב. אני העדפתי פיקנייה ושייטל וכל המנה עולה 90 ₪. מנה מומלצת.

מי שבוחר במטבח האמריקני מזמין כמובן המבורגר ובירה. ההמבורגר היה טעים (69 ₪). מוגש בלחמנייה (שחורה) עם צ'יפס (תעשייתי). ההמבורגר מגיע מהפרופסור הכשר ברמת גן ומבטיחים לנו שתוך זמן קצר ההמבורגר (וגם הצ'יפס) יהיו תוצרת בית. יש שנים עשר סוגי בירה. אני בחרתי בבירה בלאנק פירותית שמיובאת מצרפת (5%). שליש 29 ₪, חצי 35 ₪. עדינה בטעמה ומומלצת.

יש גם מבחר יינות (כוס מ-40 ₪ עד 50 ₪) ושישה סוגים של קוקטיילים תוצרת בית.

עוד טעמנו מהמטבח היפני. המנה נקראת גוזה. כיסוני בצק ברוטב פונזו (רוטב יפני מקובל). יש כיסוני פטריות ויש כיסוני פרגית. ארבעה כיסונים עולים 38 ₪. אנו חלקנו בכיסוני הפרגית. מומלצים. עוד מנה מהמטבח היפני, הבאנים, הלחמניות המאודות. מוצעות באנים עם מילוי בקר או מילוי עוף ויש גם צמחוניות. באן אחת עולה 22 ₪ וזוג 39 ₪. אנו הזמנו את לחמניות העוף המזכירות שניצל. בצד מקבלים צלוחית חמוצים תוצרת בית.

סיימנו בשני קינוחים מעולים תוצרת עצמית, קרם ברולה (36 ₪) ובום שוקולד (38 ₪).

אז זהו. הבנתם בוודאי שהתאהבנו במקום.

שעות פתיחה:

ימים א'-ה': 12:00 עד 23:00

יום ששי: 11:00 עד הצהריים

מוצ"ש: עד חצות

כשרות: צוהר

טל: 050-4414648

גישה לנכים: יש

שירותים: ניקיונם בסדר גמור

שירותי נכים: יש

נטילת ידיים: כיור בבר

חנייה: חניון הקניון. אם חשבונכם מעל 100 ₪ החנייה חינם.

תגובות