תרבחו ותסעדו

נהנים מהמים ומהמטוסים בשמים | מסעדת גסטון

גסטון היא מסוג המסעדות, שלאחר הביקור הראשון אתם מבטיחים לעצמכם לבוא ולבקר בהן עוד. בזכות הקורונה הפך המקום לכשר

חגיגת בשרים ויין. גסטון
צילום: אסף קרלה

גסטון

כתובת: קרית שדה התעופה (אירפורט סיטי) הנגב 5

גסטון היא מסוג המסעדות, שלאחר הביקור הראשון אתם מבטיחים לעצמכם לבוא ולבקר בהן עוד.

נפתח במיקום - קריית שדה התעופה, איירפורט סיטי, הפכה למרכז ענק של משרדים, הנהלות חברות ענק, ומכלולי ייבוא וייצוא. אלפי עובדים סועדים שם בשעות הצהריים, ולקראת הערב שוככת ההמולה. הקריה הופכת למרכז לילי של מסעדות ובתי קפה.

באחת המסעדות, גסטון, ביקרתי עם נאוה רעיתי.

המסעדה מעוצבת בטוב טעם ובנויה על דק, שנחל מלאכותי סביבו ומעברי עץ מקשרים לכביש ולמסעדות נוספות. הסועדים יושבים גם בחוץ ונהנים מהמים המפכים ומהמטוסים הפוקדים מפעם לפעם את שמי המקום.

המסעדה נוסדה לפני חמש שנים ברעות, ולפני שנתיים עברה לכאן. בעלי המקום הם ענוג חכם (28) והאחים יותם ואריאל לגזיאל (32, 29).

המסעדה הפכה כשרה רק לאחרונה. ענוג, כאמור אחד הבעלים, תולה את הסיבה דווקא במגיפת הקורונה שנתנה להבין שיש גם חיים מחוץ לעבודה רצופה ביום ובלילה. נוסיף לכך את העובדה שכל השותפים באים מבתים מסורתיים, ולא היפנו גבם למסורת. והרי לכם המהפך: כשרות בהשגחת רבנות חבל מודיעין.

פתחנו שולחן ונהנינו מאוד.

הפילה היה נימוח

התחלנו בשלוש מנות ראשונות: סביצ'ה דג ים (65 ₪): ארבעה גביעים של דג, הדג משתנה ועשוי על פרי העונה. בבואנו הדג היה דניס והפרי מנגו. מעדן.

פטה מקרון (59 ₪): חמישה מקרונים עם פטה כבד אווז בתוכם, קרמבל שקדים קלויים ורוטב פירות יער. מעולה.

אסאדו קרוקטס (52 ₪): שמונה כדורי אסאדו קטנטנים לאחר בישול ארוך, מוגשים במעטפת פאנקו פריכה. מנת חובה.

אנו הוספנו את לחם הבית (21 ₪), שהוא חלת בריוש חמה, נמסה בפה, נאפיית במקום, לצד סלסת עגבניות וקרם פיקנטי של שעועית לבנה.

עברנו לעיקריות. אני אכלתי פילה בקר (168 ₪), ונאוה הזמינה חזה עוף בגריל (64 ₪). הפילה שלי היה נימוח וטעמו מעולה. ליד המנה מגישים מחבת ברזל לוהטת, ומי שמעוניין ממשיך עליה את צליית הבשר. גם נאוה נהנתה מאוד מהעוף שניצלה על גריל, והוגש על מרינדת רימונים, סויה וצ'ילי. לפני המנות העיקריות מוגשת לסועדים כוסית אוזו, אפרסק ולימון לפתיחת התיאבון.

למנות העיקריות סידרת תוספות. לכל מנה עיקרית מוגשת תוספת אחת ללא תשלום. כל תוספת נוספת עולה 19 ₪. ואם מנת הבשר במשקל גבוה, מוסיפים תוספת ללא תשלום.

אנו ממליצים על שלוש תוספות: קריספי בצל , סטייק כרובית וקרעי תפוחי אדמה. הקריספי בצל הן טבעות בצל דקות ופריכות בייצור עצמי. סטייק הכרובית הוא פלח כרוב שהושרה 48 שעות בציר בקר, וניצלה בתנור שלוש שעות. קרעי תפוחי האדמה נאפו בקליפתם וטוגנו בשמן אחרי אפייתם. שלוש תוספות חובה.

מאחר שהתפריט מציע גם המבורגר תוצרת עצמית (72 ₪), התפתייתי לטעמו ונהניתי מאוד. יש גם המבורגר טבעוני (67 ₪), שעשוי מסייטן, חלבון אפונה ופטריות.

מפעל בשר עצמאי

המסעדה מתהדרת בתפריט יינות עשיר, ומציעה גם ארבע כוסות יין במחיר עממי (28 ₪-51 ₪). המלצרים ישמחו להתאים יין למנות הבשר שתזמינו.

נסיים בקינוחים תוצרת בית. תפריט הקינוחים מציע חמישה, ואנו הסתפקנו בשניים: טרייפל לימון (44 ₪) וקרם ברולה (39 ₪). חבל על הזמן. מוצעים גם קינוחים נוספים לאוהבי שוקולד, שקדים ותפוחים.

למסעדה מפעל בשר עצמאי בשילת, ולדברי הבעלים מבטיח איכות.

הבעלים מצהירים בפנינו שאין במסעדה חובת הזמנת מינימום, ואם באתם לכוס בירה או קפה, לא יטענו כלפיכם מאומה. הזמנת מקומות מראש חובה.

שעות פתיחה:

ימים א'-ה': 23:00-18:00.

יום ששי: סגור.

מוצ"ש: עד 23:00

כשרות: רבנות חבל מודיעין.

טל: 08-9265775

גישה לנכים: יש.

שירותים: ניקיונם א"א.

שירותי נכים: יש.

נטילת ידיים: במבואת השירותים.

חנייה: בשפע. בערב ללא תשלום.

תגובות