תרבחו ותסעדו

עלָאֶש: שיפודים על האש במודיעין

צילום: יח"צ

עלָאֶש - שדרות הרכס 13, מודיעין

נפתח בהיכרות עם בעלי המסעדה. את כפיר (חי כהנא) וגל (אייזנברג) הכרנו לפני שנים כאשר ביקרנו בפיצ'ונקה שבבעלותם במושב נס הרים. טיפסנו למושב בכביש מפותל והגענו למסעדה בפסגת ההר. לא הפסקנו להתפעל מהנוף המרהיב של הרי ירושלים, שנשקף מקירות הזכוכית של המסעדה. החזקנו אצבעות והתפללנו שהבעלים יחזיקו מעמד. המקום נפלא, אבל כמה מוכנים לטפס אליו בכבישים המתעקלים ועוד בלילה?

יש גם חומוס ופלאפל

אז זהו. הם החזיקו מעמד 12 שנים, ואז החליטו לרדת למרכז ופתחו את עלָאֶש, באיזור התעשייה של מודיעין, מה שמכונה ליגד סנטר.

באתי אצלם יחד עם נאוה רעייתי ופתחנו שולחן. התפריט פותח בהצעת מבחר סלטים ולאפות מהטאבון. שישה עשר סלטים קרים ועוד ארבעה חמים: חומוס, פלאפל, חציל מטוגן ומג'דרה. המחיר 25 ₪ לסועד. הסלטים מתמלאים ללא תשלום, ויש כאן חידוש לעומת מסעדות אחרות שלא כוללות בשורת הסלטים המתמלאים - חומוס ופלאפל. הסלטים היו טעימים, ושימו לב במיוחד לסלטי הבטטה, הכרוב עם הגזר, החצילים על האש, קוביות הסלק, המטבוחה והטחינה. גם כדורי הפלאפל והחומוס תוצרת בית ראויים לציון.

מי שסיים את שורת הסלטים (או שוויתר עליהם מראש) מוזמן לתפריט המחולק לארבעה פרקים: ראשונות, שיפודים על האש, מיוחדים על האש ועיקריות לוהטות.

מוצעות כחמש עשרה מנות ראשונות ואנו הזמנו מנת סיגרים (32 ₪). שני סיגרים מצויינים במילוי בשר קצוץ של עגל וכבש. הסיגרים מתפצחים והבשרים שבהם בתיבול פיקנטי מעט חריף.

השיפודים מוכנים על גריל פחמים ומחירם סביר. אני הזמנתי שניים: קבב תוצרת בית (34 ₪) וכבד עוף (32 ₪). נאוה הזמינה פרגית (36 ₪) ושיפוד סופלקי עוף בסגנון יווני (34 ₪), הסופלקי היה מיוחד, עסיסי ורך, עם טעם פיקנטי. נאוה ממליצה. השיפודים ניצלו באופן מדויק והיו טעימים מאוד.

אחרי תריסר שנים ירדו מההר למרכז

רוב הקינוחים תוספת תוצרת בית

כאן עצרנו, ורק נפרט לכם את תפריט השיפודים והמיוחדים: יש גם שיפודי כנפיים (32 ₪), לבבות (36 ₪), סלמון (42 ₪), פילה בקר (62 ₪), אנטריקוט (58 ₪), חזה אווז (58 ₪), שקדי עגל (78 ₪) ומדליוני כבד אווז (129 ₪).

בפרק העיקריות הלוהטות יש מגוון מנות מיוחדות. דוגמאות: סטייק עוף (66 ₪), מעורב (72 ₪), המבורגר (72 ₪), המבורגר טבעוני (72 ₪), נקניקיות מרגז (62 ₪), פילה (159 ₪), אנטריקוט (159 ₪) וצלעות (155 ₪). למי שמחפש דגים הצענו למעלה את שיפוד הסלמון ויש גם פילה דניס בעשבי תיבול (119 ₪).

סיימנו בקינוחים. יש אמנם קינוח של ביסקוטי (עוגת שוקולד חמה , 32 ₪), אבל שאר הקינוחים הם תוצרת בית. מנהל המטבח הוא עמיר סעיד מירושלים, שלושים שנים בתחום, שעוד עבד במטבח של פיצ'ונקה, והוא אחראי גם לקינוחים.

הזמנו שניים: אגרול (32 ₪) וקטאייף (28 ₪). על האגרול תוותרו. הוא היה ארוך ובצקי מדיי לטעמנו, אבל הקטאייף מומלץ. שלושה כיסונים חמים, מטוגנים במילוי אגוזים וקוקוס ושוחים בעדינות במי סוכר. אל תוותרו. עוד בתפריט מוס שוקולד (28 ₪) ומלבי (28 ₪).

בתפריט מוצעות גם ארוחות ילדים. שניצלונים עם צ'יפס ושתייה (50 ₪), שיפוד פרגיות או קבב או כנפיים עם צ'יפס ושתייה (55 ₪) וסטייק עוף עם צ'יפס ושתייה (55 ₪).

בערב בואנו המסעדה הייתה מלאה עד אפס מקום, ולא נותר לנו אלא לאחל בהצלחה.

שעות פתיחה:

ימים א'-ה': 11:30 עד 23:00

יום ששי: 11:00 עד הצהריים

מוצ"ש: עד 24:00

כשרות: רבנות מודיעין.

 לדברי הבעלים הבקר חלק והעוף מהדרין

טל: 08-6658899

גישה לנכים: יש

שירותים: ניקיונם סביר

שירותי נכים: יש

נטילת ידיים: במבואת השירותים

חנייה: המסעדה מחתימה 2.5 שעות ללא תשלום בחניון הצמוד ואפשר גם לחנות בכביש הצמוד.

תגיות:

תגובות