הטרסה
כתובת: ירושלים, מלון וולדורף אסטוריה
חופשה בירושלים באה תמיד מאהבה. קל וחומר בימים אלה, שהרבה אפשרויות אחרות נמנעות מאיתנו, אם מטעמי קורונה, ואם מטעמי השתוללות המחירים של חלק מהמלונות. ובכלל, לעלות לירושלים אפשר גם בסתם יום של חול, מה גם שאנו מתקרבים לחודש אלול, בו רצוי לכלול תפילת לב בכותל בבחינת שבתי בבית ה'.
באתי לירושלים יחד עם נאוה רעייתי, וביקשנו חוויה קולינרית שתישאר בזיכרוננו ימים רבים. מצאנו, ואנו ממליצים בפניכם, לבוא אצל מלון וולדורף אסטוריה, אחד ממלונות הפאר בבירה, ולסעוד ב'טרסה' שבקומה הרביעית.
היסטוריה קולינרית עניפה ומצטיינת בארץ ובעולם
ה'טרסה' פתוחה תרתי משמע בשעות הערב והלילה, והיא פועלת רק בחודשי הקיץ, ואוטוטו אחרי החגים, שהקור והגשם יאיימו על המרפסת הפתוחה, היא תיסגר עד השנה הבאה. אז קדימה, אל תדחו הזדמנות, טלפנו והזמינו מקום (אין לבוא בלי הזמנה).

ההנאה הקולינרית מושגת בזכות שף המלון, איציק מזרחי-ברק, שעיצב את מסעדות המלון מימי פתיחתו לפני שבע שנים, ומאחוריו היסטוריה קולינרית עניפה ומצטיינת בארץ ובעולם.
לצורך התמצאות נזכיר שלמלון עוד שתי מסעדות, קינגסקורט החלבית ופאלאס הבשרית (שכבר ביקרנו אצלה בעבר), וב'טרסה' מבקש איציק לבנות מסעדה עממית, שמציעה מנות קטנות יותר בתפריט ים תיכוני ובמחירים סבירים, שכל הרוצה יבוא וייהנה.
התפריט מחולק לשניים. בחלק הראשון מוצעים שישה קוקטיילים. הקוקטיילים ייחודיים למלון ועוצבו ע"י כרים אגריב, שהוא גם מנהל המסעדה. אני הזמנתי את הקוקטייל 'ירושלים של זהב' (68 ₪), עיקרו רום, סירופ מייפל, ליקר (אנגוסטרה ביטרס) וקינמון מעושן. הקוקטייל מעושן ומגיע בכלי סגור. הכלי נפתח והעשן מתפזר, ואתה מוזמן לשתות להנאתך.
בחלקו השני התפריט מציע עשר מנות קבועות, ולפעמים השף מוסיף מנה או שתיים כספיישלים. אנו אכלנו בצוותא שש מנות ונהנינו מאוד. כולן היו טעימות ומיוחדות, וגם עיצובן וצורת הגשתן הולמים את המקום.
פתחנו בחציל שרוף על להבה גלויה (40 ₪), מונח בקרם טחינה עם אניצי בשר בקר וצנוברים.
המשכנו בפרחי כרובית בטמפורה (43 ₪). את פרחי הכרובית עוטפים במעטפת טמפורה ומטגנים. פריך ומעולה. בצד טחינה וסלסת עגבניות.
עברנו למנת הדגים. קבב דג ים (68 ₪), הדג משתנה, והערב היה בר-ים. הקציצות היו טעימות מאוד והוגשו ברוטב חריימה.

מנה ירושלמית שורשית
עברנו לשלוש מנות בשר. טורטיית עוף במרינדה לימון (58 ₪); איציק השף מגדיר מנה זו כירושלמית שורשית (הוא עצמו דור תשיעי בירושלים). הטורטייה נאפית על פלנצ'ה ובאה לשולחן פריכה, ועליה נתחים קטנטנים של פרגית, עם זיתים, פלחי עגבניות, והכל במרינדת לימון. טעים מאוד ומיוחד.
מנת העראייס מוגשת בשתי מיני פיתות, ובשר האונטריב הטחון מתובל בעדינות וטעמו מעולה. בצד סלט ירקות קטנטן (65 ₪).
המנה הבשרית השלישית היא מעורב ירושלמי (62 ₪), איך לא. מוגשת על טורטייה קטנטנה עם מעט טחינה, בצל מקורמל, ועליה המעורב: כבד עוף, פרגית, טחול, ולבבות. אל תוותרו.
ארוחה כזו מחייבת קינוח. מוצעים שניים: עוגת סולת 'בסבוסה' ומעליה קרם קרמל ותלתלי חלבה, ופאי שוקולד משגע ולידו קרם קרמל, (45 ₪ כ"א).
בס"ה חוויה ירושלמית מומלצת מאוד. מי שחושש מהערבים הקרירים, מבשרי הסתיו של ירושלים, מתכרבל בשמיכות שמסופקות בשפע.
שעות פתיחה:
ימים א'-ה': 6:30 בערב עד 10:30 בלילה.
יום ששי: סגור.
מוצ"ש: סגור.
כשרות: רבנות ירושלים מהדרין. לחלק מהבשרים יש כשרויות נוספות.
טלפון: 02-5423333
גישה לנכים: יש.
שירותים: ניקיונם א"א.
שירותי נכים: במלון.
נטילת ידיים: כיור מיוחד.
חנייה: חניון המלון בתשלום.