רחל בשדרה - שדרות בן מימון 5, ירושלים
רחל בן אלול היא דמות ידועה בעולם הקולינריה הישראלית. השורות הבאות מיועדות למי שעדיין לא שמע עליה או לא טעם ממעדניה. עיקר פרסומה בא לאחר שזכתה במקום השני בתחרות מאסטר שף לפני חמש שנים (תזכורת למי שצופה רק בערוץ 14: מאסטר שף היא תחרות של בשלנים חובבים שמתחרים ביניהם בערוץ 12 על התואר המאסטר שף של ישראל). רחל אמנם זכתה רק במקום השני, אבל דמותה הססגונית ובישוליה הטעימים (השופטים היו מצמרת השפים במדינה) הביאו לה אהדה רבה.
לאחר הזכייה פתחה רחל בודקה שממוקמת במרכז שדרות בן מימון וממוקדת באוכל רחוב חלבי. כך עברו כחמש שנים של הצלחה ויצר ההתרחבות התדפק. לפני כמה חודשים נסגרה מספרה ותיקה בדיוק בשדרות בן מימון 5. הגברת לא הייתה זקוקה לרמז יותר ברור, ופתחה את רחל הבשרית. אצלה באתי יחד עם נאוה רעייתי.
דרך אגב, רחל הביאה כבוד גדול לישראל כאשר זכתה במדליית זהב בתחרות בישול בינלאומית שנערכה ברומניה לפני חמש שנים, ובה נטלו חלק שפים מ-25 מדינות. אנחנו פגשנו את רחל בפסטיבלי אוכל רבים, ותמיד ציינו בנוסף לכשרונה את שורשיה. תמיד הדגישה בפנינו שאת תורת הבישול למדה מאנה אימה ז"ל, שעוד זכתה לראות בחייה את זכיית בתה בתחרויות.
אפשר לשלב
אחרי הקדמה כל כך ארוכה ניגש לתפריט עצמו ונגלה את הסוד הגדול: מדובר בכריכים. פירוש: התפריט מציע חמישה מינֵי כריכים וזהו (כמעט). הכריכים הם עצומים בגודלם וטעימים לעילא, ואנו מבטיחים שאם טעמתם אחד מהם תשובו לכאן פעמים נוספות, כי מדובר בהנאה קולינרית צרופה, המשלבת את מנת הבשר יחד עם תוספות משגעות (וסודיות) של רטבים ושאר ירקות. הכריך הכפול והענק בממדיו טעים ופיקנטי.
חמשת הכריכים לבחירה הם: סטייק מינוט (סטייק מינוט הוא בשר דק דק שנצלה בדקה), כבד קצוץ (עם אננס ותפוח עץ), קבב, אסאדו מפורק וכריך של בשרים מעושנים. מאחר שכל כריך הוא כפול אפשר להזמין חצי חצי ולשלב בין החמישה. מחיר כל כריך 69 ₪ (כריך המעושנים 59 ₪), והכריכים מוגשים על צלחת, כשלצידם תפוחי אדמה שעוברים תהליך של בישול משולב באפייה. הלחם העוטף את הבשרים הוא שילוב מקורי של פוקאצ'ה וג'בטה ונאפה במאפיית תלמי שנולדה במאפיית טלר הירושלמית.
בנוסף לכריכים אפשר להזמין פלטה של בשרים מעושנים שעולה 89 ₪. לידה לחם קלוי עם עגבניה ושום.
הסוד המקצועי של רחל
אני הזמנתי כריך חצי חצי של סטייק מינוט יחד עם קבב, ונאוה בחרה באסאדו מפורק על סלט ירקות. שנינו נהנינו מאוד. אני לא הצלחתי לאבחן את כל התוספות והרטבים שהיו בכריך שהם כמובן הסוד המקצועי של רחל. בכל אופן אני בטוח שהיו שם כמה סוגי מיונז (שום ועריסה לפחות), טחינה חריפה, פלפל שיפקה, כרוב אפוי עם קינמון, ומגוון ירקות צלויים כמו סלק אדום, סלק צהוב, חצילים ומה לא.
האמת היא שאני אוהב מאוד בשרים מעושנים, ותכננתי להזמין גם את פלטת המעושנים. אבל אחרי הכריך הכפול הבנתי שהשובע מבטל לחלוטין את התכנון, וּויתרתי.
למי שנוהג לצרף כוס יין לסעודתו, מוצעים מבחר יינות מייקבי בוטיק כמו תניא, המערה, יקב ירושלים ויקב ישעיהו. מחירי הכוסות נעים בין 38 ₪ ל-48 ₪, ואפשר כמובן לפתוח גם בקבוק.
כל התפריט שלמעלה תקף עד שעה 8 בלילה. משעה 8 בלילה ואילך המקום עובר לתפריט חטיפים שמכונה בספרדית פינצ'וס, דהיינו נגיעות של בשרים ודגים. חטיף (כריכון קטנטן) וכוס יין עולים 58 ₪. תפריט החטיפים עדיין בהרצה ואין לבוא בלי לעשות בדיקה טלפונית מוקדמת שהמקום אכן פתוח.
עד כאן. נהנינו מאוד ועוד נחזור. בטוח שנחזור.
שעות פתיחה:
ימים א'-ה': 11:00 עד 23:00
יום ששי: 11:00 עד הצהריים
מוצ"ש: סגור
משעה 20:00 עד 23:00 חייבים להתקשר ולבדוק.
כשרות: רבנות ירושלים מהדרין
טל: 053-4661612
שירותים: ניקיונם בסדר גמור
שירותי נכים: אין
נטילת ידיים: כיור מיוחד
חנייה: כמו במרכז ירושלים. מחפשים מחפשים ובסוף מוצאים.