תרבחו ותסעדו

תבשילים מרוקאים ליד שוק מחנה יהודה

דיאלינה ירושלים, רחוב אגריפס 127

התמונה להמחשה בלבד
צילום: Farhad Ibrahimzade

מי שזוכר את הפתיליות ממטבחה של אמא וסבתא, ייהנה מאד

פתיחת מסעדה חדשה בימי הקורונה מחייבת ביקור מיידי. הזמנתי את נאוה רעייתי ועלינו לירושלים לסעוד ב'דיאלינה', שנפתחה לפני שבועיים ברחוב אגריפס.

רחוב אגריפס נושק לשוק מחנה יהודה, שהפך בשנים האחרונות למתחם הבילויים הגדול ביותר בירושלים, עם עשרות מסעדות, דוכנים ובתי קפה, שהופכים בלילה לקריית שמחה צפופה ורועשת.

חששנו ואמרנו לעצמנו, מי יודע לאיזו שממה נגיע. הרי כולם פוחדים לצאת לרחובות מאימת  הנגיף שנפל עלינו. והנה הפתעה משמחת. לא האמנו למראה עינינו. רחוב אגריפס הומה. יש אפילו תורים שמשתרכים ליד כמה מסעדות. מבט לרחובות הפונים לשוק, משמח אף הוא, מרוב קהל, מסעדות הומות ומוסיקת רקע. אמנם הצפיפות קצת יותר קטנה מביימים הרגילים, אבל בכל זאת מי כעמך ישראל. רוב הבאים עוטה מסיכות, והשוטרים מחוסרי עבודה.

המסעדה החדשה היא 'דיאלינה' (שלנו' - במרוקאית). מדובר בתבשילים מרוקאיים העטופים בלחם פרנה.

אפשר אפילו להתנדנד על ערסל זוגי

הלחם קרוי פרנה על שם הטאבון שהיו אופים אותו בימים קדומים עם חלוקי נחל. היום אופים את הלחם בטאבון במאפיית 'עינת' באריאל, על פי מתכון ייחודי. כל לחם קטן נחצה לשניים, נפתח ומתמלא בתבשילים בסגנון מרוקאי. שני החצאים מוגשים בקרטון מלבני.

מוצעים שבעה תבשילים, ואנו ממליצים לזוג להזמין שני תבשילים ולחלק אותם, כך שיטעם חצי פרנה מהאחד וחצי מהשני.

עם המגשים אפשר להיכנס למסעדה פנימה, ולתפוס שולחן או כסא ליד הבר. אפשר אפילו להתנדנד על ערסל זוגי. המסעדה עצמה היא ללא שירות, ונועדה לסועדים שמעדיפים לשבת עם הכריכים שהזמינו.  בכלל, המסעדה מעוצבת בסגנון מרוקאי מקסים. הישיבה בה בליווי מוסיקה, נעימה מאוד.

התבשילים עוברים בישול ראשוני ולאחריו עוברים לבישול איטי וארוך על פתיליות נפט שמוצגות בדוכן הקדמי. מי שזוכר את הפתיליות ממטבחה של אמא וסבתא, ייהנה מאוד.

השף הוא רונן דברת בלוך. רונן עוסק עשרים שנים בתחום, בוגר הקורדון בלו בפאריס, וכאן הוא מנהל את המסעדה יחד עם הילה רעייתו.

כיאה למסעדה המגישה 'אוכל רחוב', המחירים עממיים.  כל כריך פרנה (כזכור כפול), עולה בין 47 ₪ ל 69 ₪.

 

טחול ממולא אמיתי ומשגע

יש שבעה תבשילים, ואנו אכלנו ארבעה. הכל היה טעים עשר, ואם היה בכוחנו היינו אוכלים את כל השבעה. כל כריך מתמלא במטבוחה תוצרת בית, בחיז'ו, שהוא גזר בסגנון מרוקאי, וכמובן בתבשיל עצמו.

פתחנו בקציצות דג לוקוס שרשומות כאן על שם סבתא רשליקה (47 ₪).

עברנו לשלוש מנות בשריות. כריך עוף שמורכב מנתחי עופות שלמים שנאפו בטאבון 24 שעות ומוגשים מפורקים (51 ₪).

בשר ראש עם לחי עגל מבושל עם גרגירי חומוס, ארטישוק וגמבות (51 ₪).

והמנה הרביעית היא טחול ממולא. את הטחול הממולא מכין הטבח לוגסי שגר בקרית גת, ומי שלא אכל את התבשיל של לוגסי לא טעם טחול ממולא אמיתי ומשגע (69 ₪).

על מה ויתרנו? אסאדו עצם במעשנה, מפורק ומבושל בציר בקר (51 ₪) ושקדי עגל נימוחים מעורבבים עם לבבות (69 ₪). המנה השביעית היא צמחונית. 

בקצה המגש מקבלים סלטון ירוק קטן מורכב מסלרי, נענע, פטרוזיליה, כוסברה, שומר ומעט פלפל חריף.

למי שחייב לצרף לארוחה משקה אלכוהולי, אני ממליץ על עראק, שמוצע בארבעה אופנים. עראק לימונים, לימונים מחוזקים, רגיל ואקסוס. אני ממליץ על צ'ייסר של לימונים מחוזקים (12 ₪), ואפשר להגדיל לכוסית עם קרח (18 ₪).

מספרים לי שיש בתפריט גם סיגרים מרוקאים שאזלו בערב בואנו (3 סיגרים ב-32 ₪). מאחר והתאהבנו במקום הבטחנו שנבוא שוב ואולי אף נזכה גם בהם.

 

שעות פתיחה:

ימים א'-ה': 11:30 עד 1:00 אחר חצות.

יום ששי: 11:30 עד הצהריים.

מוצ"ש: עד 3:00 אחרי חצות.

כשרות: רבנות ירושלים.

טל: 050-6233545

גישה לנכים: יש.

שירותים: ניקיונם א"א.

שירותי נכים: אין.

נטילת ידיים: מתקן נפרד.

חנייה: מגרשי השוק בתשלום.

תגובות