ענהאל שמואלי
מצב הרוח

מאגר רווקים לשדכנים

עולם השידוכים הינו דבר מורכב. תהליך השידוך אינו פשוט, הן למשודך והן למשדך.

  • פורסם 05/01/18
  • 12:00
  • עודכן 10/02/21
צילום: pexels.com

ישנן לא מעט פלטפורמות שידוכים, החל משדכנים, דרך אתרים וקבוצות וואטסאפ, ועד מפגשי היכרות ועוד. 

האפשרויות הקיימות מביאות לידי חתונה לא מעט זוגות בעם ישראל; ובכל זאת, אם ניתן להוסיף טוב, אז למה לא?!

עדיאל (29) וריבי (23) גורן, זוג פלוס ילד מרמת גן, חשבו כיצד ניתן להקל על חבריהם הרווקים. לאחר מחשבה ובדיקה הם מצאו, שאין מקום אחד מסודר, בו כל השדכנים יכולים לחלוק מידע עם שדכנים אחרים לגבי המשודכים, מקרב  המגזר הדתי לאומי. המצב כיום הוא, שכל שדכן שומר לעצמו את פרטי המשודכים -  על דף/קובץ וורד/פתק בפלאפון -  ואם יש שיתוף פעולה ביניהם, הוא נעשה באמצעות שיתוף בקבוצות וואטסאפ או בשיחת טלפון. 

לדבריהם השיטה הנ״ל אינה יעילה ומספקת ממספר טעמים:

  1. קיימת מגבלה על כמות משתתפים אפשרית בקבוצת וואטסאפ.
  2. משודכים מתפספסים מרוב הודעות.
  3. אין דרך נוחה לחיפוש וסינון המידע.
  4. המידע על המשודכים אינו שלם ומופיע בצורה לא מסודרת ולא מאורגנת.

לאור המצב הם החליטו ליצור מיזם שידוכים מקוון, אליו ישנה גישה רק לשדכנים. כל משודך יכול להירשם למיזם בקלות, באמצעות מילוי טופס מקוון, המיועד לכל פונה מכלל הציבור הדתי לאומי.

למיזם שלהם יש לא מעט יתרונות. נתחיל מכך שהוא בחינם. המשודכים והשדכנים לא משלמים בשום שלב, ולדבריהם השדכנים הם אנשים טובים העושים את עבודתם לשם שמים.

בנוסף, מובטחת פרטיות מלאה:  רק לשדכנים יש גישה למאגר, לצורך הצעת שידוך, והשדכן מעביר את המידע על משודך פלוני באופן פרטני למשודך השני, או לשדכן שלו. 

פרט אחרון והכי חשוב: מאגר המשודכים מונגש לשדכנים באמצעות אתר ידידותי המותאם גם לנייד, ומאפשר חיפוש על פי לא מעט חתכים ואמות מידה. 

ההצלחה כבר מורגשת, בהתחשב בעובדה שהאתר עלה לאוויר רק לפני ארבעה שבועות ונרשמו בו עד כה מעל ל-400 משודכים ולמעלה מ-40 שדכנים. 

נראה שבני הזוג גורן עלו כל מתכונת מנצחת ומעשית לשידוכים.  

על כך נאמר "כָל מִי שֶׁעוֹסְקִים בְּצָרְכֵי צִבּוּר בֶּאֱמוּנָה. הַקָּדוֹשׁ בָּרוּךְ הוּא יְשַׁלֵּם שְׂכָרָם" (פרקי אבות, ב').

 

למעוניינים להירשם:

טופס הרשמה לבנים: https://tinyurl.com/40daysB

טופס הרשמה לבנות: https://tinyurl.com/40daysG

שדכן המעוניין להצטרף למיזם מוזמן לשלוח להם מייל לכתובת 40daysb4@gmail.com.



תגובות