טל עציון
מצב הרוח

סיבוב כחול לבן

עם כל הכבוד לרשתות האופנה מחו׳ל שפותחות חנויות בארץ ועושות משלוחים, ועם כל הכבוד לאתרים שמייבאים בזול. מדי שנה שוקדים מיטב המעצבים הישראלים על קולקציות כחול- לבן. וביננו, זה הכי מרגש, הכי נכון והכי ישראלי! יצאתי לבדוק עם מספר מעצבים ישראלים מובילים מתי ואיך הכל התחיל.

  • פורסם 03/05/19
  • 14:57
  • עודכן 10/02/21
צילום: Porapak Apichodilok from Pexels

סטודיו עלמה

מעצבת: 

קרן חצרוני

תמיד חלמתי להיות מעצבת אופנה. סיימתי ללמוד את המקצוע ובמקביל התארסתי וחיפשתי שמלת כלולות שתהיה צנועה ושיקית, בלי פשרות אופנתיות. להפתעתי גיליתי כי אין שמלה כזאת בנמצא. באותו רגע הבנתי מה הייעוד שלי וכך הקמתי את סטודיו עלמה במעלה שומרון. לאחר שהגיעו כלות מכל רחבי הארץ, פתחנו סניף נוסף ברעננה שכיום הוא סניף הדגל שלנו, והסניף במעלה שומרון הפך לסניף אאוטלט ולצדו המתפרה והמשרדים שלנו. אני פוגשת כלות מכל החברה הישראלית, לא רק מהמגזר, שמעדיפות שמלה צנועה מתוך העדפה של טעם אישי ובעיניי זה אומר הכל".



"לילך אלגרבלי"

מעצבת: 

לילך אלגרבלי 

כבר בגיל 14 ידעה לילך שהייעוד שלה זה להיות מעצבת אופנה, היא התחילה לצייר ביומן האישי שלי עיצובים.

את ההשארה והאהבה לאופנה קיבלה מאמה וסבתא. אחרי שירותה הצבאי עברה לתל אביב והתחילה ללמוד אופנה ולהקים את המותג לילהמסיט ובהמשך את אימפריית האופנה שקרוי על שמה "לילך אלגרבלי". המותג נמכר בכ- 60 בוטיקים נבחרים ברחבי הארץ, ובבוטיק הדגל בדיזינגוף 94.



סטודיו ננה

מעצבת: 

רננה 

גדלתי בבית בו תחום העיצוב היה מאוד נוכח. מאז שאני זוכרת את עצמי, אופנה, תפירה ועבודות יד היו חלק גדול מחיי, והיה ברור לי שכשאגדל אפנה לאחד ממקצועות העיצוב. במהלך לימודי אדריכלות ועיצוב פנים, התחלתי יחד עם אמי ליצור קולקציה של פריטים בעבודת יד. הפרגון היה גדול, הביקוש הפתיע אותנו, ומשם הכל התחיל. לאחר כמה קולקציות של עבודה משותפת הקמתי את המותג 'ננה'.

את ההשראה לבגדים אני שואבת מעולם האדריכלות. אני עוסקת בניגודיות הקיימת בין המתוחכם לפשוט, בין הקווים הישרים לזורמים, ובין המראה המוקפד לנינוח.



סבינה מוסייב

מעצבת: 

סבינה מוסייב 

מאז ומתמיד נמשכה סבינה לעיצוב בגדים, כילדה איירה דגמים ותמיד שמה לב לבגדים, בנוסף, מאד אהבה את הטקסטיל הססגוני של אז'רבייג'ן (שם נולדה), את ההדפסים ואת הטקסטורות. אחרי שסיימה את לימודי "שנקר" במגמת עיצוב אופנה, פגשה את בעלה לעתיד מאיר מויאל ויחדיו החליטו להקים מותג אופנה הנושא את שמה. העסק הטרי התחיל להתפתח לפני 7 שנים מדירת הזוג בכפר סבא. 

"אף פעם לא תכננתי לפתוח חנות משלי. הכוונה הייתה למכור בחנויות ובאתרים" – מספרת סבינה. עכשיו, 7 שנים אחרי, סבינה מוכרת לבוטיקים מובילים ברחבי הארץ, מחזיקה חנות דגל מרהיבה במתחם שוק הפשפשים, חנות אונליין שמוכרת לקהל רחב בארץ וגם בחו"ל, סטודיו ושואו רום בכפר סבא וגם אתרים בינלאומיים מובילים ביניהם Asos,Anthropologie, Revolve, Nordstrom.



בית האופנה משכית

מעצבת: 

שרון טל

לאחר שנים ארוכות בהן עבדה בשניים מבתי האופנה החשובים בעולם, אלכסנדר מקווין ולנווין, החליטה המעצבת שרון טל לשוב וליצור בישראל, מתוך ידיעה ברורה שתרצה להמשיך ולעסוק באופנה גבוהה, איכותית ומקורית. 

בקריאה מקרית של כתבה על בית האופנה 'משכית' הבינה שרון כי הערכים והחזון על ברכיהם היא שואפת להקים את בית האופנה החדש, הן אמנותית והן ערכית - כולם כבר התקיימו בימי המותג הישראלי האגדי. היא יצרה קשר עם רות דיין, אשר חגגה בחודש שעבר 102 אביבים, שהקימה את בית האופנה ב-1954. החברות האמיצה שנקשרה ביניהן הובילה את שרון למסקנה החד משמעית - זהו הרגע להפיח חיים בבית האופנה הנצחי, ולהשיבו  לפעילות.

בשנת 2013 קמה לתחייה משכית החדשה תחת כתב ידה וסגנונה האישי של שרון טל. למותג 3 חנויות, בית משכית שממוקם ברחוב הצורפים 14, בו נמצא גם האטלייה של המותג בו מיוצרים כל דגמיה, חנות ביפו העתיקה בשיתוף עם הצורף התימני בן ציון דוד וחנות במלון הילטון. 

תגובות