דו"ח חדש של הארגון הבריטי Hope Not Hate שהתפרסם לאחרונה מצא כי שנאת נשים (מיזוגניה) ואנטי-פמיניזם בקרב תנועות המקדשות את עליונות הגזע הלבן, יכולות בקלות להפוך לאנטישמיות.
על פי הדו"ח, נמצא לראשונה מתאם חיובי חזק בין שנאת יהודים לבין אנשים, קבוצות ופרסומים אנטי-פמיניסטים ושונאי נשים בקרב חברי תנועות ה"אלט-ימין".
הדו"ח מצביע בפרט על תיאוריות קונספירציה דוגמת "מרקסיזם תרבותי", לפיו אינטלקטואלים מבקשים לכפות על ההמון קומוניזם באמצעות תרבות, חינוך ותנועות כמו פמיניזם; ו"רצח עם לבן", שטוען כי נרקמה מזימה לעודד הגירה למדינות המערב כדי להשמיד הגזע הלבן.
פעילי הימין הרדיקלי מאמצים את תיאוריות הקונספירציה הללו, ולאחר מכן מחברים אותן לתיאוריות קונספירציה אנטישמיות רחבות יותר, בטענה שהיהודים הגו את הפמיניזם לצד אידיאולוגיות הרסניות אחרות, כביכול כדי לפגוע באנשים לבנים.
יתרה מכך, הדו"ח מתאר כיצד "אנטי -פמיניזם ושנאת נשים יכולים לשמש כזרז לאנטישמיות וצורות אחרות של גזענות, עקב אובדן מעמד בקרב גברים לבנים - ונשים - על בסיס מגדר והירארכיות גזעניות".
"בשנים האחרונות", נכתב בדו"ח, "הימין הקיצוני, והאנטישמי בפרט, הפך ליותר ויותר מיומן בניהול "האג'נדה הליברלית-פרוגרסיבית" נגד פמיניזם ונשים, ובאופן רחב יותר כלפי שנאת יהודים, כדי לחזק את מעמדם של הגברים על חשבון אחרים".
כך למשל, הדו"ח מצביע על הבלוגר דריוש ואליזדה, המוכר ברשת בשם רוש החמישי (Roosh V), שעומד בראש קבוצה של גברים בארה"ב שמכנים את עצמם "ניאו גברים".
הקבוצה, שתפסה תאוצה ברשת דוגלת בהפיכת אונס לחוקי אם הוא נעשה על שטח פרטי, מאמינה שנשים נולדו כדי לשרת גברים וחושבת שיש לייחס להן חשיבות רק בזכות יופיין ומעצם יכולות הפוריות שלהן.
הדו"ח גם מציין שעם השנים, הקבוצה הפכה אנטישמית בטענה שהפמיניזם הוא "אידיאולוגיה שהתפתחה הודות לתמיכה יהודית חסרת פרופורציות", ו"אם תחליט להתרחק מאלוהים, יהיה יהודי שיתפוס אותך עם אחת מתנועותיו המנווונות, אידיאולוגיות פסאודו-אינטלקטואליות או תוכניות להרוויח כסף".
"נפלתי על הטריק היהודי של שחרור מיני ושילמתי על כך ביוקר", מצוטט בדו"ח ואליזדה.
דוגמה נוספת בדו"ח היא זו של האתר הניאו-נאצי הגזעני והפופולרי מאוד "דיילי סטורמר", שהנחה את התורמים: "בכל פעם שכותבים על נשים הקפידו לפעול על פי ההנחיה העיקרית והאשימו את הפמיניזם היהודי בהתנהגותם".
זאת ועוד, ארגון Hope Not Hate ניתח גם עשרות ערוצים בשפה האנגלית באפליקציית המסרים של טלגרם, שהכילו תכנים אנטישמיים ומצא בהם "רמה גבוהה של סובלנות כלפי התבטאויות ומופעים של שנאת נשים".