תחקיר חדש של אתר "הקול היהודי" שופך אור על פרשת אריה שיף, תושב ערד שירה למוות באדם שפרץ לרכבו. התחקיר חושף עדויות מאנשים שנשדדו על ידי חברי החוליה, שבאחד המקרים אף הייתה חמושה.
כזכור, בית המשפט הרשיע את אריה שיף לפני כחודש במסגרת הסדר טיעון בעבירה של המתה בקלות דעת. המקרה של שיף ארע בחודש נובמבר האחרון, במסגרתו פרץ חשוד בשם מוחמד אלאטרש לרכב שהיה מחובר לקרוואן בו שהה שיף. על פי כתב האישום, שיף יצא מהקרוואן, ירה לעבר הרכב וכך נהרג אלאטרש. שיף טען כי פעל להגנה עצמית אך טענתו לא התקבלה והוגש נגדו כתב אישום.
גראד צ'ירוקי שחורה ופורצים חמושים
אחד המאפיינים שחזרו על עצמם בעדויות שפורסמו בתחקיר הנו השימוש של הפורצים ברכב מסוג גראנד צ'ירוקי שחורה. באחד המקרים שאירעו לפני מעל לשנה, יצאו שני אחים תושבי רעננה, בוגרי יחידות קרביות, לטיול בבריכת צפירה הסמוכה לערד. במהלך הטיול, מספרת אמם, הגיעו מספר אנשים וניסו לשדוד את רכבם, ובמהלך האירוע אף איימו על האחים באקדח.

על פי התחקיר, אירוע דומה התרחש יומיים בלבד לאחר מכן כאשר אותו סוג הרכב שימש את הגנבים. כך גם אירוע שהתרחש חודש לאחר מכן, במסגרתו איש קבע שטייל עם אשתו ובנו מצא את עצמו מול חבורה של גנבים עם רכב מאותו הסוג. הפעם איש הקבע ירה באוויר כדי להבריח אותם ונשקו נלקח ממנו למשך חודשיים, ולבסוף התיק נסגר מחוסר אשמה.
ובהקשר של אריה שיף? בתיעוד ממצלמת הגוף, נשמע השוטר מדווח כי הרכב של החשודים בפריצה הוא מסוג גראנד צי'רוקי: "הגראנד צ'ירוקי עזב מפה את המקום לפני 4 קטנות".
בנוסף, בתיעוד נשמע השוטר מזהיר שיתכן והחשודים חמושים. בשל כך הוא מבקש שניידת תלווה את האמבולנס שפינה את הפורץ הפצוע לבית החולים בשל החשש שיפגעו באמבולנס: "שני שוטרים יוצאים איתו אחד באמבולנס ואחד בניידת מאחורה. יורידו את האמבולנס".
עדות נוספת לחשד שהפורצים היו חמושים היא עברו של אלארטש, הפורץ שנהרג על ידי שיף. מבדיקה שנערכה על ידי "הקול היהודי" עולה כי אלארטש הוא בעל עבר פלילי לאחר שאשתו התלוננה כי תקף אותה ואף ראתה כי הוא מחזיק בנשק לא חוקי.
בנו של אריה, בן שיף, אמר בתחקיר: "20 שוטרים עמדו באותו לילה ארור בחצר של הבית שלנו. אף אחד מהם לא חשב לצאת לחפש את שאר חברי החוליה, פעולה שהייתה יכולה בפוטנציה לחסוך לנו את כל המשפט. מבחינתנו מדובר בחוליה חמושה ומסוכנת. מי שיוצא בלילה כשכובע גרב מכסה את פניו וכשמטרתו היא פשיעה חמורה, לא מן הנמנע שיהיה חמוש. אבא שלי שלף ראשון ובכך "זכינו" לנהל משפט ולא לשבת שבעה".
סנגורו של שיף, עו"ד ששי גז, מסר: "המקרה של אריה שיף חושף באופן מובהק את הקושי האמיתי בפניו ניצבים תושבי הדרום אל מול פשיעה גואה וקיצונית המגיעה ממש לפתח ביתם מידי יום ביומו. אוזלת ידה של המשטרה נחשפת אף היא שעה שעד לכתיבת שורות אלה לא נתפסו חברי החוליה כאשר בתיק קיימות ראיות למכביר המעידות על פוטנציאל הסיכון של חברי החוליה. לא בכדי הסכימה הפרקליטות כי במקרה דנן חל הסעיף הקובע קרבה לסייג לאחריות פלילית ואנו סמוכים ובטוחים שהדבר יבוא לידי ביטוי בהמשך ההליך".
מהמשטרה נמסר בתגובה לתחקיר: "המשטרה מנהלת מאבק נחוש ובלתי מתפשר בפשיעה החמורה באזור, ובפרט במחוללי הפשיעה, הבריונות והאלימות, באמצעות מגוון יחידות, כוחות ואמצעים משטרתיים. כל תלונה או דיווח המתקבלים במשטרה ומעלים חשד לביצוע עבירה פלילית מטופלים מיד, ביסודיות ובמקצועיות במטרה לסכל ולחקור מקרי פשיעה. במקביל המשטרה פועלת כל העת באופן יזום והתקפי נגד תופעות פשיעה שונות המטרידות ופוגעות בתושבי האזור, במישור הגלוי והסמוי, במטרה לאתר ולהעמיד לדין את מחוללי הפשיעה באשר הם".