צבא וביטחון

בניגוד לפקודות: חיילים וחיילות שוכנו במגורון משותף

צה"ל שיכן חיילים וחיילות במגורים משותפים והם אף חלקו שירותים ומקלחת. בצה"ל הכחישו: "המקרה והתנאים המדוברים אינם מוכרים"

צילום: דובר צה"ל

תושבי היישוב גיתית בבקעת הירדן, נדהמו בשבוע שעבר לגלות, שצה"ל שיכן בצוותא, בניגוד לפקודות, חיילים וחיילות שנשלחו למשימת הגנ"ש (הגנת ישובים) בישוב. לרשותם הועמד קראוואן אחד בלבד, שהשינה בו נחלקה בין החיילים והחיילות בשני חדריו של המגורון, ולרשותם הועמד חדר שירותים ומקלחת אחד ויחיד. 

תושבים בגיתית ציינו שהתופעה אמנם חדשה אך אירעה בישובים סמוכים שבהם שוכנו בצוותא, לא בקביעות, חיילים וחיילות, הנשלחים לשירות של הגנ"ש למשך שבוע, מיחידות שהשירות בהן משותף.

דובר צה"ל הגיב על האירוע, בתגובה לפניית 'מצב הרוח', בהכחשה גורפת של עצם המעשה. 

ואולם, תושבים בגיתית סיפרו ל'מצב הרוח' כי הם מתעקשים על כך שהחיילים והחיילות שוכנו באותו מגורון, בניגוד לפקודת השירות המשותף.

התושבים עצמם שוחחו עם החיילים והחיילות ושמעו מפיהם על הלינה המשותפת במגורון, שנבנה מלכתחילה לצרכי מגורי משפחות ולפיכך רק קיר קרטון דק חוצץ בין החדרים. החיילים הוסיפו כי לרשות כולם עומד חדר שירותים ומקלחת אחד ויחיד, משותף לשני המינים.

גורם צבאי בשטח אמר, כי המגורים המשותפים הם אילוץ שמכתיבות העובדות בשטח – היעדר מגורון נוסף לחיילי הגנ"ש בישוב. "ברגע שיהיה כאן מגורון נוסף, ישוכנו חיילים בנפרד וחיילות בנפרד". 

אבנר פורת, תושב גיתית ורב צבאי במילואים, שמכיר מקרוב את פקודות הצבא בנושא זה, אמר ל'מצב הרוח' כי הוא עצמו, על בסיס היכרותו את פקודות הצבא, נדהם לראות שמדובר במגורים משותפים: "ראיתי את החיילים והחיילות בסמוך למגורון וחשבתי תחילה שהפעם, כפי שזה קורה לפעמים, נשלחו רק חיילות למשימת הגנ"ש, וכי החיילים שהיו לצידן הם חיילי הסיור שהגיעו לראות מה נשמע. נדהמתי לשמוע מפי החיילים והחיילות שכולם שייכים לאותה יחידה, וגרים יחד, וככה זה אצלם גם בבסיס האם. אני הזדעזעתי ואני חושב שזה חייב לזעזע כל הורה ששולח את בתו לצבא".

תושבת נוספת בגיתית המתגוררת בסמוך למגורון סיפרה: "בוודאת היו במגורון מגורים משותפים של חיילים וחיילות, אמנם בשני חדרים אבל מאוד סמוכים, שמחיצה דקה מפרידה ביניהם, ולכולם חדר שירותים ומקלחת משותף. שום הכחשה לא תשנה את העובדות".

אשה נוספת סיפרה ל'מצב הרוח': "לאחר מה שראיתי, אני בחיים לא אשלח את בתי לשירות משותף. או שתשרת ביחידת חיילות נפרדת או שלא תשרת כלל. השיתוף הזה מכשיל בחוסר הצניעות הקיצוני שבו". לדבריה, התופעה קיימת גם בישובים נוספים, וביניהם, לדבריהם, גם בנגוהות שבמערב הר חברון, במקרים שבהם מגיעה למשימה הקצרה כיתה מיחידה שגם בבסיס האם הינה מעורבת. התופעה אינה קיימת כמובן כשנשלחת כיתה מיחידות שהשירות בהן אינו מעורב. 

מדובר צה"ל נמסר: "לאחר בירור מעמיק, המקרה והתנאים המדוברים אינם מוכרים בצה"ל. בשני היישובים המוזכרים ההגנ"ש מתבצע בהפרדה בין המינים ומתנהל על פי פקודת השירות המשותף. בכל סבב הגנ"ש, מובאים או בנות או בנים בנפרד לצורך ביצוע המשימה תוך הקפדה יתרה על הפקודות".

 

תגובות