ארבעה חודשים אחר שדיווח על כוונתו לפרוש מכהונת רב העיר רעננה, כפי שפורסם אז ב'מצב הרוח', מימש רבה של רעננה הרב יצחק חיים פרץ, לשעבר יו"ר ש"ס ושר הפנים והקליטה מטעמה בממשלות שמיר ופרס, וחבר מועצת הרבנות הראשית, את תכניתו ועקר השבוע מרעננה, לדירתו בשכונת בית וגן בירושלים. עם צאתו יחד עם רעייתו הרבנית, התארגנה בפתח בניין מגוריו ברחוב השרון, 'בהתראה של שעתיים', מסיבת פרידה ספונטנית וטקס פרידה בלתי רשמי שערכו חסידיו לכבודו עם כיבוד קל ודברי פרידה.
על כוונת הרב פרץ לסיים כהונתו ברעננה, פורסם לראשונה ב'מצב הרוח' לפני כארבעה חודשים בעקבות שיחה עימו. אולם פרישתו התעכבה מטעמים שונים, כולל לחצים של חסידיו ברעננה, ויצאה אל הפועל רק עכשיו.
פרישת הרב פרץ, בן 85, פותחת למעשה מירוץ אל התפקיד הרם, שמעניק יוקרה רבה לנושא בו. ברעננה מניחים כי לכהונה הרמה ייבחר אחד משני הרבנים הציוניים-דתיים ברעננה, הרב שלמה אישון, רבה של מזרח רעננה, או הרב אביחי קצין, ראש בית המדרש 'בראשית', רב קהילות ובעבר ראש ישיבת בני עקיבא בעיר, שהוא גם נכה צה"ל. עם זאת חוששים, שמפלגת ש"ס השלטת עכשיו במשרד הדתות, תפעל למינוי רב חרדי, איש ש"ס, לתפקיד. נראה כי השאיפות המנוגדות הללו של ש"ס מזה ותושביה הדתיים של רעננה מזה, עלולות להאריך את הליך בחירת יורשו של הרב פרץ על כס רב העיר.
יו"ר המועצה הדתית ברעננה אריה פרידמן כבר הודיע לשר הדתות מיכאל מלכיאלי על כוונת הרב לפרוש, וזאת על מנת לפתוח בהליכים מזורזים לבחירת רבה החדש של העיר.
כידוע אמורים רבני עיר, על פי החוק החדש, לפרוש בהגיעם לגיל 75. אולם הרב פרץ, שהינו כיום בן 85, נבחר לתפקיד לפני כניסת החוק החדש לתוקפו, ולפיכך נמנה עם הרבנים הזכאים לכהן בתפקידם הרבני כל ימי חייהם.
בעקבות הפרישה והודעתה הרשמית של המועצה הדתית לשר הדתות על הפרישה, אמור השר, בשיתוף העיריה וגורמים מקומיים נוספים, לפתוח בהליכים לבחירת רב עיר חדש. על פי התקנות שעודן בתוקף, אשר עליהם חתום שר הדתות הקודם מתן כהנא, ימונה גוף בוחר שימנה 39 חברים ובהם 19 חברי מועצת העיר, 10 רבנים ונציגי בתי הכנסת ועוד 9 אנשי רוח ואקדמיה, וכן מנכ"ל העיריה. מחצית מבין ה-19 שאינם חברי מועצת העיר ייבחרו ע"י שר הדתות בהסכמת ראש העיר, והמחצית האחרת תיבחר ע"י ראש העיר בהסכמת שר הדתות. חלק ניכר מחברי הגוף הבוחר חייבים להיות נשים, וכל חברי הגוף תושבי רעננה.
ברעננה חוששים ששר הדתות עשוי לשנות את התקנות לבחירת רבני עיר ולגבי הרכב הגוף הבוחר, מה שעלול לגרום לדחיה ניכרת בבחירת רב עיר החדש.
ראש המועצה הדתית אריה פרידמן אמר שהמועצה הדתית בשיתוף העירייה יקיימו מסיבת פרידה רשמית לרב פרץ, שהטביע את חותמו על החיים הדתיים ברעננה, ובמיוחד בהקמת מערך כשרות מהמשובחים בארץ, בשמירת צביונה היהודי של העיר בעיקר בשבתות ובחגים, ובנושאי הנישואין והמקוואות.
הרב פרץ חדל לשמש רב עיר ברעננה בין השנים 1984-1992. בשנים אלה פעל תחילה כיו"ר ש"ס ושר מטעמה, ולימים פרש ורץ לכנסת בראשות תנועת יחיד בשם 'מוריה'. לקראת בחירות 1992 חבר ל'יהדות התורה' החרדית, אך לאחר הבחירות פרש מהכנסת ומהחיים הפוליטיים.
הרב פרץ הוא רב העיר הוותיק ביותר בישראל, ושימש בה למעלה מ-60 שנה, מאז נבחר לכהן כרב העיר רעננה בהיותו בגיל 24, לצידו של רב העיר האשכנזי הרב שלמה מלץ.