ב-Expoint, פלטפורמה חדשנית לחיבור בין מחפשי עבודה לבין מגייסים בהייטק, מציגים בהקשר הזה כמה משרות הייטק ללא ניסיון שיכולות לאפשר לכם דריסת רגל ראשונה בענף הנחשק ואולי גם קריירה ארוכה, מבטיחה ומתגמלת בהמשך הדרך.
1. נציגי תמיכה טכנית (IT)
במה מדובר? נציגי תמיכה עוזרים לעובדי החברה לטפל בתקלות, להתקין מכשירים ותוכנות, לפתור בעיות, לעדכן תוכנות ובגדול, כל דבר אחר שקשור בעבודה בסביבה דיגיטלית.
למי זה מתאים? כשמתמיינים לתפקידי IT, כמובן שזה עוזר להיות בעלי תואר או הכשרה רלוונטית, אך ישנן חברות שמציעות להיכנס אליו גם ללא ניסיון מעשי או הכשרה ספציפית. זה יכול להתאים לכם אם תמיד אהבתם להתעסק במחשבים ובמערכות, אבל לא למדתם תחומים רחבים יותר כמו תכנות או הנדסה. מדובר בתפקיד ראשוני שיכול בהמשך לייצר הזדמנויות חדשות לקידום, התמחות והתפתחות בתוך החברה או מחוצה לה.
כמה משלמים? אם אתם מגיעים למשרה ללא ניסיון, השכר שלכם צפוי להיות באזור ה-10 אלף שקלים בחודש, אם כי מטבע הדברים, ישנן חברות שיציעו יותר ופחות, בהתאם לביקוש, להיצע ולדרישות התפקיד.
2. אנשי מחקר ופיתוח
במה מדובר? "מחקר ופיתוח" זה מושג כללי שמאגד תחתיו מגוון רחב של תפקידים בתחומים שונים. חברות מסוימות מחפשות עובדים שישתתפו בתהליכי המחקר והפיתוח, גם ללא רקע טכנולוגי ובמקרים מסוימים אף ללא ניסיון מעשי בעבודה דומה. עם זאת, כדי להשתלב בתפקיד כזה, כדאי שיהיה לכם יתרון משמעותי אחר שיגרום לכם לבלוט מעל שאר המועמדים.
למי זה מתאים? תפקידים מסוימים של מחקר ופיתוח מתאימים למי שהשלימו תואר ראשון או תארים מתקדמים יותר, גם בתחומים שאינם טכנולוגיים. לדוגמה, בחברות שמפתחות פלטפורמות היכרויות, תואר הקשור בבריאות הנפש יכול להועיל. חברות אחרות יכולות לחפש בוגרים של לימודי ביולוגיה או איכות הסביבה כדי לקחת חלק במחקר שלהן.
באופן כללי, אם עשיתם תואר בתחום ספציפי, או שאתם נמשכים באופן טבעי לחקר של תחום מסוים, כדאי לחפש משרות ייעודיות בחברות העוסקות בו בצורה ישירה או עקיפה. בנוסף, תוכלו לפנות לחברות השמה המתמחות במחקר ופיתוח ויוכלו לנווט אתכם לתפקיד שמתאים לכם.
כמה משלמים? עובדי מחקר ופיתוח עם רקע אקדמי, כמו ביולוגים, כימאים, טכנולוגים או לבורנטים, יכולים לקבל שכר שנע בין אלפי שקלים ל-20 אלף שקלים בחודש, כאשר מטבע הדברים, ההכשרה, הניסיון והוותק ישפיעו מאוד על הנתון הזה.
3. נציגי שירות לקוחות
במה מדובר? כמו בכל המשק, גם חברות הייטק רבות נדרשות לתפעל מוקדי שירות לקוחות ותמיכה. ישנם מוקדים רבים שמגייסים עובדים ללא ניסיון מעשי ומספקים הכשרה במסגרת הארגון. במקרים מסוימים, העבודה תהיה במוקד פיזי, כאשר במקרים אחרים, העבודה תהיה מהבית או במודל היברידי משולב.
למי זה מתאים? עבודה כזאת מתאימה לאנשים בעלי תודעת שירות גבוהה, עם יחסי אנוש מצוינים, סבלנות והכלה. התפקיד אמנם יכול להיות מאתגר ולא מאוד מתגמל בהתחלה, אך הוא יכול לספק הזדמנות להתקדם בעתיד לתפקידים ניהוליים או לעבודה אחרת בתוך החברה או מחוצה לה.
כמה משלמים? נציגי שירות, לפחות בשלב הראשון, בדרך כלל מקבלים שכר בסיס נמוך באופן יחסי, אך מתוגמלים גם על הישגים ותוצאות טובות לאורך זמן. עבודה כזאת מציעה הרבה בונוסים לעובדים רציניים, כמו גם, כאמור, הזדמנויות לקידום.
4. נציגי מכירות
במה מדובר? כמו נציגי שירות לקוחות, גם אנשי מכירות עושים עבודה דומה בארגונים בתוך ענף ההייטק ומחוצה לו. זהו תפקיד שמטבע דברים מחייב יכולות שכנוע, מכירה, ניהול משא ומתן ובמקרים רבים גם ניידות ונכונות לעבוד בשעות לא שגרתיות.
למי זה מתאים? אנשים שכבר התנסו בעבודה דומה, גם מחוץ לעולם ההייטק, מטבע הדברים ייהנו מיתרון בולט בגיוסים. זהו תפקיד שמתאים גם למי שלמדו מנהל עסקים או באים עם רקע בעבודה בעולמות השיווק, הפרסום או המכירות.
כמה משלמים? כמו במוקדי התמיכה, גם אנשי מכירות בדרך כלל מקבלים משכורת בסיס צנועה יחסית, עם בונוסים על פי הצלחה. תפקיד כזה, נדגיש, מספק חופש יחסי שמתאים לאנשים מסוימים, אך מתאפיין גם בחוסר יציבות שיכולה להיות מאוד מאתגרת לפעמים.
5. רכזי גיוס ומשאבי אנוש
במה מדובר? התחרות לגיוס עובדים איכותיים ולשימור שלהם בחברות הייטק מובילה להשקעה משמעותית בתחומי הגיוס ומשאבי האנוש. ההשקעה הזאת מספקת גם הזדמנויות רבות למי שאוהבים להתעסק בתחום הזה אך עדיין לא צברו ניסיון מעשי.
למי זה מתאים? מטבע הדברים, עבודה בגיוס ובמשאבי אנוש דורשת אינטליגנציה רגשית מפותחת, יחסי אנוש מצוינים וגם, לא יזיק, לימודי תואר או לימודי תעודה רלוונטיים. התפקיד מתאים גם למי שלמדו פסיכולוגיה ארגונית, מקצועות אחרים בתחום בריאות הנפש או מי שכבר התנסו בתפקידים דומים בצבא או במסגרות אחרות.
כמה משלמים? רכזי גיוס ומשאבי אנוש בתחילת דרכם צפויים לקבל שכר של בין 6 -12 אלף שקלים בחודש, תלוי בסוג המשרה, בביקוש, בדרישות וברקע המקצועי. וכמו בכל תפקיד שהצגנו כאן, ככל שתתקדמו ותתפתחו בארגון, כך גם השכר והתפקיד צפויים להשתדרג בהמשך.
ויש עוד הרבה תפקידים אחרים
חוץ מהתפקידים שהצגנו כאן, שקיימים כמעט בכל ארגון בתחום ההייטק, ניתן למצוא עוד שורה ארוכה של משרות ספציפיות שלא מחייבות ניסיון מעשי, לרבות: רכזי רווחה, תעמולנים רפואיים,מנהלי פרויקטים מנהלי מוצרים, רוקחים, עורכי פטנטים, רגולטורים – והרשימה עוד ארוכה.
כל מה שצריך לעשות כדי למצוא את התפקיד שמתאים לכם זה לדעת איפה לחפש, להציג את עצמכם למגייסים בצורה הטובה ביותר ולהיות הרבה יותר פעילים, יצירתיים ונועזים בתהליך חיפוש העבודה.