עוגות מבית אימא שעליהן גדלנו והריח שלהן חרוט לנו היטב היטב בזיכרון, ולא רק הריח אלא גם הטעם. אם גם אתם מתגעגעים, דעו שהכנו במיוחד עבורכם רשימה של כל העוגות הללו כדי שתוכלו להכין ולהיזכר ברגעים הכי יפים.
מקום הכבוד הראשון: עוגת שוקולד
עוגת שוקולד היא אחת העוגות האייקוניות והמזוהות ביותר עם הילדות שלנו, אולי זה בגלל שכמעט תמיד מכינים אותן ביום ההולדת של הילדים בגן וגם בבית, אולי זה בגלל הטעם הממכר שיש לשוקולד באופן כללי, אולי זה בגלל הריח שמתפשט ברחבי הבית ואולי בגלל שממש קל להכין אותה, עוגה בחושה של שוקולד עם ציפוי גנאש וסוכריות מעל.
מקום הכבוד השני: עוגת ביסקוויטים
איזה ילד לא טבל ביסקוויטים בחלב וסידר אותם בתבנית? עד היום הכנתה של העוגה הזו מעוררת מיד זיכרונות ילדות מתוקים, וגם הילדים שלכם בעודם מסדרים את הביסקוויטים ומורחים את הקצפת מעל נהנים ויוצרים לעצמם זיכרונות של ילדות עם עוגת ביסקוויטים. את העוגה הרכה והמתוקה הזו תמיד כיף שיהיה בבית, היא גם קרה, וגם מושלמת ליום קיץ חם עם כוס קפה או אייס קפה.
מקום הכבוד השלישי: עוגת גבינה
אין בית בישראל שאין בו עוגת גבינה שהיא "עוגת הגבינה"! זו שאת המתכון שלה כולם חייבים, זו שמהמתכון שלה תמיד כולם אוכלים, זו שאי אפשר לא לסיים אותה ולהשאיר קצת בצלחת. היא יכולה להיות עוגת גבינה אפויה עם אבקת סוכר מעל, או שהיא יכולה להיות עוגת גבינה קרה ונימוחה שרק רוצים לצלול לתוכה עם המזלג ואם ממש פינוק ביתי אז בכלל עוגת גבינה עם פירורים. קראמבל שמכינים בבית ממתכון שעובר מדור לדור, שמהבצק מכינים גם את התחתית של העוגה וגם את הקראמבל שמפוררים עליה בסוף ההכנה.
מקום הכבוד הרביעי: עוגת דבש
לא יקום ולא יהיה ראש השנה בלי עוגת הדבש המיתולוגית, אומנם בהחלט ניתן להכין אותה בשאר ימות השנה, היא טעימה, נימוחה ומתוקה (בכל זאת היא עוגת דבש) והיא בהחלט עוגה קלסית שכבודה מונח במקומה. מי שרוצה לשדרג אותה יכול להוסיף לה שקדים מולבנים פרוסים, לבזוק מעליה אבקת סוכר ואפילו לעטר את חלקה העליון עם תאנים או תפוחים.
מקום הכבוד החמישי: עוגת טורט
עוגת הטורט היא זו שמזכירה לנו מיד למה כל כך נהדר להוסיף גרידת לימון לתוך בלילה של עוגה. העוגה הנימוחה והנהדרת הזו, היא עוגת בית אמיתית שפשוט אי אפשר בלעדיה. אומנם הכנתה מורכבת קצת יותר משל עוגה בחושה רגילה, אך הטעם המצוין שלה בהחלט שווה את כל הטרחה.
מקום הכבוד השישי: עוגת שיש
מי לא זוכר את הדוגמה הייחודית שיש לעוגה זו? עוגת שיש מתגאה בדוגמתה המזכירה שיש ומכאן שמה. השילוב בין תערובת הווניל לתערובת השוקולד יוצר עוגה שאין שנייה לה, והקיסם שמערבב את שתיהן לכדי יצירת העוגה, משאיר בנו את הזיכרון של אימא במטבח מערבבת את הבלילות יחד ויוצרת מרקם שיש כראוי לעוגה זו.
מקום הכבוד השביעי: עוגת תפוזים
אין חורף שיתחיל ללא עוגת תפוזים ריחנית. הבלילה העשירה במיץ תפוזים טרי, גרידת התפוז שמתערבבת בבלילה ויוצרת את טעמי התפוז העשירים בתוך תערובת הווניל. כן אין חורף שיתחיל בלי עוגת תפוזים. בסיום האפייה אפשר לשפוך עליה עם כף מעט מיץ תפוזים, כדי שהעוגה תספוג את הנוזלים ותהפוך לרכה ונימוחה יותר, ואז יש בתים שבהם בוזקים מעליה אבקת סוכר שמקפיצה את הטעם שלה, או הבתים שמעדיפים פחות שימוש ואכילה של סוכר ומפזרים מעליה שבבי קוקוס טחון שמחמיאים לה לא פחות.
מקום הכבוד השמיני: עוגת גזר
עוגת גזר היא עוגת הבריאות של הבית. לגזר המתקתק מחמיאים שילובים רבים כמו צימוקים, קינמון, אגוזי מלך, קוקוס טחון ועוד. לא משנה עם מה תבחרו לשלב אותה היא תצא לא פחות ממושלמת. לאחר הכנתה אפשר לעטר אותה עם אבקת סוכר או שכבת קצפת במתיקות מעודנת, הכול תלוי מה היה לכם בבית.