מהו מטבח מוסדי?
בשונה ממטבחים פרטיים, מטבחים מוסדיים הם מטבחים גדולים שאותם מתכננים עבור אולמות אירועים, מסעדות, בתי חולים, צבא, פנימיות וכל מקום בו יש להאכיל כמות גדולה של אנשים. למשל, תכנון מטבח למסעדה מחייב הקפדה על ציוד מתקדם וחומרי גלם איכותיים כדי שהמסעדה תצליח. על מנת לשמור על חומרי הגלם יש להצטייד בארונות אחסון, מקפיאים, מקררים וכד'. כך ניתן לשמור על טריות המוצרים ולא לבצע בכל יום הזמנה של חומרי גלם מהספקים.
היתרונות של המטבח המוסדי
תכנון מטבח מוסדי הנעשה בידי יועצי מטבחים מקצועיים כמו עירית, מכסה על כל הפרטים בהתאם למהות העסק, גודלו והתקנות של משרד הבריאות. כלומר, עיצוב מטבח מוסדי צריך לא רק לכלול ציוד מתקדם, אלא ציוד שעבר את הביקורות של מכון התקנים. מדובר על ציוד איתו מבשלים, אופים, מעשנים, מאדים, מטגנים וכד'. כשמדובר על תכנון מסעדות, הציוד המאפשר את כל הפעולות הללו בו זמנית, יחסוך במשאבי זמן וכוח אדם. למשל, מדיחי כלים תעשייתיים, תנורי טורבו, מכשירים מתקדמים לחיתוך ירקות, מעבדי מזון וציוד דומה.
כיצד בוחרים ציוד למטבח מוסדי?
כאמור במטבחים מוסדיים כמו מסעדות מדובר על תפריטים מגוונים שלא תמיד נשארים קבועים מאחר והעונות משתנות וישנם מזונות המתאימים לחורף ואחרים לקיץ או שינוי תפריט כדי לקדם את המכירות במסעדה וכד'. תכנון מערכות מזון למסעדה צריך להיות על בסיס חודשי כדי לפנות מקום למוצרים החדשים או להחליף סחורה שהתקלקלה. לכן כאשר בוחרים את הציוד למטבחים מוסדיים צריכים לדעת מהו סוג האוכל ומה הן הכמויות המדויקות. מכיוון שכל מטבח לגופו ייתכן שבמטבחים מסוימים תנור אחד לא יספיק ולכן יש צורך לתכנן הכל לפני שמזמינים את הציוד. כמו כן, בחירת הציוד תעשה גם על פי האחריות הניתנת עליו.
התכנון המושלם של המטבח המוסדי
תכנון מטבח תעשייתי דורש מאמץ והקפדה על מנת שהכל יעבוד בצורה שוטפת ונוחה מבלי לבזבז כסף מיותר. לייצור של מנות אוכל רבות יש משמעות חשובה בין אם מדובר על שמירת הטריות במקום אחסון, בסוג האוכל ובהכנתו תוך זמן קצר ובין אם המטרה היא לחסוך במשאבים. כאן נכנסים לתמונה עירית מערכות מזון שיבצעו תכנון מקצועי במטבח העתידי שלכם. ולא רק זה. הם יטפלו באישורים של משרד הבריאות, ברשימת הספקים הטובים ביותר, בתכנון התשתיות של המטבח, בעיצוב חלל ההגשה ולא רק בעיצוב המטבח, ייעוץ קולינרי ועוד.