כלכלה וצרכנות

קורס פסיכומטרי מומלץ

כיום יש קורסי פסיכומטרי רבים שמכינים את התלמיד לבחינה. חלקם מוצלחים יותר ואחרים פחות. בין אם מדובר בקידום, לחמן, אנקורי או מור קורן, המבחר גדול וזה רק חלק קטן מהרשימה!

  • תוכן שיווקי
  • פורסם 11/09/22
  • 21:35
  • עודכן 11/09/22
צילום: depositphotos

בנוסף, יש גם קורסים מקוונים שהצטרפו לרשימה. אז איך כדאי לך לבחור קורס פסיכומטרי מומלץ? אתה צריך, פשוט, לשאול את השאלות הנכונות.

קצת רקע

ציון הפסיכומטרי הוא למעשה כלי סינון ומיון נוסף של מוסדות הלימוד. כל מוסד לימודים מקבל הן את ציוני הבגרות של המועמד והן את ציון הבחינה הפסיכומטרית. לאחר שקלול הציונים, מחליט המוסד אם לקבל את המועמד לתואר המבוקש או לא.

הבחינה בודקת כישורים מתמטיים ולוגיים וכישורי שפה. היא מתחלקת לשלושה חלקים עיקריים: כמותי, מילולי ואנגלית.

בחלק הכמותי יש בעיקר חומר ברמה נמוכה (פחות מ-3 יחידות לימוד במתמטיקה). חשוב להבין, גם אם רמת חומר המבחן אינה גבוהה, האתגר גדול, משום שיש רק 20 דקות לפתרון כל הפרק. כלומר, דקה לכל שאלה בממוצע בבחינה.

החלק באנגלית בודק בעיקר אוצר מילים וכישורי קריאה. לבסוף, החלק המילולי בודק את ידיעת השפה העברית וכן יכולות לוגיות, יכולת הסקת מסקנות וכישורי הבנת הנקרא. לכל פרק באנגלית ובמילולי יש 20 דקות – בממוצע קצת פחות מדקה לשאלה.

על מנת לבחור קורס פסיכומטרי מומלץ, כדאי לענות על כל אחת מהשאלות הבאות ורק לאחר מכן להתחיל את הסקר מול המכונים עצמם.

האם אני לומד טוב יותר בכיתה גדולה או בקבוצה מצומצמת?

ישנם תלמידים אחרי צבא שלא למדו כמה שנים. בשבילם הכניסה לכיתה גדולה (של יותר מ-30 תלמידים) מזכירה מאוד את החוויה בתיכון. יש יותר מדי רעש, צחוקים, וקל מאוד לאבד ריכוז. התבגרנו, ואנו בטח לא רוצים לשלם כסף ולבזבז שלושה חודשים יקרים מהחיים!

נקודות נוספות שכדאי להביא בחשבון הן: במכונים הגדולים והוותיקים יש בדרך כלל כיתות לימוד גדולות (סביב ה-30 תלמידים). למכונים יש הרבה עלויות, כמו פרסום, כיתות לימוד, משרדים, מורים ועוד (מישהו צריך לממן!). בבדיקה שערכנו מצאנו יותר חסרונות מאשר יתרונות בלימוד בכיתה גדולה.

בכיתות גדולות, הרמה של התלמידים אינה אחידה. יכול להיות שמחצית הכיתה תבין מצוין את הנושא החדש והמחצית השנייה תתקשה. לפי איזה קצב המדריך יתקדם? האם יהיה נוח לבקש מהמדריך להאט קצת או ללמד מהר יותר? ככל הנראה, חצי כיתה תיפגע בכל החלטה.

בכיתה קטנה היתרונות הם: התלמידים מרגישים בטוחים יותר לשאול שאלות, קצב הלימוד אחיד, קל לשמור על ריכוז ומיקוד ויש מעקב אישי אחרי הצרכים של כל תלמיד.

מצאנו קורס פסיכומטרי מומלץ, של מור קורן, שמלמד בקבוצות קטנות בנתניה, בתל-אביב וגם באופן מקוון.

איזה ציון אני צריך?

הציון הממוצע במועדים האחרונים היה 536 נקודות. מצאנו מספר גדול של תלמידים שלמדו בקורסים ממותגים שציונים שלהם היו פחות מהממוצע. להלן תגובות של תלמידים:

"הקורס היה בסדר, הציון הרבה פחות. הוצאתי 461"; "קיבלתי זימון לעתודה, בחרתי בקורס ** (השם שמור במערכת). כיתה של כ-30 תלמידים, מורה שמתרכז בבדיחות ולא בחומר, הקורס הזול עלה לי ביוקר, קיבלתי 530!"; "המורה היה בסדר, הציון הרבה פחות, הוצאתי 482".

מי שחשוב לו להוציא ציון גבוה מעל הממוצע, חשוב שיבדוק את הציונים של תלמידים שלמדו במועדים הקודמים ולא להאמין לנציג המכירות בטלפון, שבחלק מהמקרים לוחץ עליך להביא את פרטי האשראי כבר בשיחה הראשונה!

מצאנו את הציונים הגבוהים ביותר (מבין המכונים שבדקנו) אצל מור קורן. להלן תוצאות והמלצות של מספר תלמידים:

רועי, מועד דצמבר – "מור ואיתי העבירו את הקורס ברמה מקצועית ביותר. בול לרמה שלי. הסיווג לפי רמות הופך את השיעור לממוקד ואפקטיבי, קיבלתי 715".

מתן, מועד ספטמבר – "הקורס היה מעולה! כיתות קטנות, ספרים ברמה גבוהה. יצאתי מרוצה עם ציון של 740! אני ממליץ על הקורס של מור קורן".

אילון, מועד דצמבר – "עשיתי קורס ראשון ואחרון אצל מור קורן, התלבטתי בין כמה חברות ובחרתי במור קורן למרות שאין סניף בעיר שלי. היה שווה! הספרים הכי טובים שיש, הסברים מלאים וברורים. אם אתם מתלבטים, לכו לפגישה ותראו בעצמכם! קיבלתי 749!"

המלצה לסיום

הרבה תלמידים מתקשים להגיע לבחירה גם לאחר סקר שוק בין קורסי פסיכומטרי, לכן כדאי לך להתמקד ולרשום את היתרונות והחסרונות של כל מכון בהתאם לצרכים שלך.

הדבר שבאמת יעזור לך להחליט הוא להגיע פיזית למכון שאתה רוצה ללמוד בו. להיפגש עם המדריך, לראות את חומרי הלימוד והכי חשוב – לראות ציונים של תלמידים, כי תכל'ס, הכי חשוב זו התוצאה שלך בבחינה! רק כך תהיה שקט ובטוח שבחרת קורס פסיכומטרי מומלץ

 

ועוד באותו עניין

תגובות