"אנחנו נעשה הכל על מנת להתגבר על המכשולים החדשים בעקבות הכרזתם של מדינות מהן באה העלייה כ'מדינות אדומות' ואיסור הטיסה לישראל, ואני מקווה שנצליח, בעזרת שותפינו השונים, לדאוג שהעלייה תימשך כפי שהיא נמשכה גם בתקופה של שיא מגפת הקורונה" - כך אמרה היום (חמישי) שרת העלייה והקליטה בשיחה מיוחדת ל"מצב הרוח".
השרה התייחסה לעובדה שבשנה החולפת, 2021, עלו ארצה 27,500 עולים, גידול של כ-30% לעומת השנה הקודמת, שבמהלכה עלו ארצה 21,820 עולים, שאמנם הייתה השנה הראשונה של מגפת הקורונה. פנינה תמנו שאטה אף הביעה את התקווה שהיקף העלייה בשנה הקרובה אף יגדל למרות הקשיים, בעזרת ממשלת ישראל, הסוכנות היהודית, ארגון "נפש בנפש", קרן הידידות ועוד.
זינוק בעליה מארצות הברית וצרפת - גם כתוצאה מהשפעה חיובית של הקורונה
בתדרוך עיתונאים שנערך אתמול בלשכתה של שרת העלייה נמסר שארצות הברית שברה השנה שיא בעלייה עם הגעתם של כ-4,000 עולים בסיוע ארגון "נפש בנפש". זה הוא גידול של כ-30% בהיקף העלייה לעומת השנה הקודמת וזהו מספר העולים הגבוה ביותר מארצות הברית מאז שנת 1973.

כתבנו מציין כי החל משנת 1970 חל גדול ניכר בעלייה מארצות הברית, בעקבות ההתלהבות הגדולה בין יהודי אמריקה והעולם כולו, כתוצאה משחרור הכותל המערבי, ירושלים העתיקה ויהודה ושומרון שלש שנים קודם לכן, אלא שלאחר שנים אחדות חלה נסיגה מסוימת בעליה מצפון אמריקה.
גם בעליה מצרפת חל השנה זינוק משמעותי בהיקף העלייה עם הגעתם של כ-3,500 עולים, גידול של כ-40% ביחס למספר העולים אשתקד. זהו מספר העולים הגדול ביותר בארבע השנים האחרונות. כתבנו מעיר שבתקופה שלפני ארבע שנים חל גידול ניכר בעליה מצרפת בעקבות התגברות הפעילות האנטישמית בצרפת וכמה מקרי רצח של יהודים על ידי מוסלמים צרפתים.
יושב הראש של הסוכנות היהודית בפועל, יעקב חגואל, אמר עוד לפני המפגש: "אנחנו שמחים השנה על גידול חד של עשרות אחוזים בעלייה ממדינות המערב - מארצות הברית, מצרפת, וכן מארגנטינה, בריטניה, דרום אפריקה וממדינות נוספות כמו אוסטרליה, גרמניה, אייטלה, בלגיה ועוד.
שי פלבר, מנכ"ל היחידה לעלייה וקליטה בסוכנות היהודית, אמר בתדרוך לעיתונאים: "אכן היה מאמץ אדיר של כל הגופים השותפים לדאוג לכך שלמרות הקורונה העולים יגיעו ארצה. שליחי הסוכנות לא חסכו כל מאמץ ולא ויתרו על כל מועמד לעלייה. לעומת זאת השנה כבר פתחנו 31 אלף תיקים של מועמדים חדשים לעליה", אמר פלבר.
הרב יהושע פס, מייסד ומנכ"ל "נפש בנפש", אמר גם הוא לפני המפגש: "הבשורה על נתוני השיא בעלייה מגיעה אחרי כמעט שנתיים מלאות תהפוכות ורגע לפני שאנו מציינים 20 שנות פעילות ענפה בעלייה של נפש בנפש. כל עולה שקבע כאן את ביתו תורם מידי יום לכלכלה, למערכת הרפואית, לצה"ל לחברה ובעיקר לחוסנה של ישראל כבירת העם היהודי".
בתשובה לשאלה על הערים העיקריות הקולטות עלייה נמסר כי הראשונה ברשימה היא תל אביב ואחריה ירושלים ונתניה - שקלטו כל אחת למעלה מ-2,700 עולים. אחריהן ברשימה חיפה (2,000 עולים) אשדוד, בת ים, רעננה, בית שמש, נהריה ובאר שבע - שכל אחת מהן קלטה בין 750 ל-1,000 עולים.
בסיכום התדרוך אמרה השרה פנינה תמנו שאטה: "ניתן לומר בשמחה שלמרות הקורונה וההגבלות בכניסה לארץ, העלייה לישראל לא נפסקת ואנו שמחים לקבל את פניהם של עשרות אלפי העולות והעולים שבחרו לעלות לישראל השנה. העולים מהווים מנוע צמיחה אדיר למשק בישראל ומהווים מכפיל כוח לאומי, כלכלי וערכי".