תרבחו ותסעדו

בעקבות המלחמה: 'איציק הגדול' הפכה לכשרה

מסעדת איציק הגדול יפו. גולת הכותרת של הבשרים היא בשר הוואגיו שמקורו ביפן
צילום: דרור ורשבסקי

איציק הגדול - רחוב דוד רזיאל 3, יפו

פעמים הרבה עברתי ביפו, חלפתי על פני מסעדת 'איציק הגדול' והצטערתי. מסעדה ותיקה ומפתה אבל לא כשרה. והנה השבוע הגיעה הבשורה: המסעדה הפכה לכשרה! מיהרתי אליה יחד עם נאוה רעייתי.

המסעדה קיימת שלושים שנים. איציק הוא איציק לוזון, יליד הארץ, בן למשפחה טריפוליטאית, מייסד שיפודי ציפורה, ואחרי 15 שנים בציפורה פתח את המסעדה ביפו.

המסעדה התרחבה במשך השנים והיום היא עובדת בארבעה אולמות, שבהם יכולים לסעוד בו זמנית  למעלה ממאתיים סועדים.

המסעדה מנוהלת על ידי איציק, יחד עם שותף, בן אסולין; ולידם עוזרים שניים, אורן סיני ועמית כץ.

המלחמה גרמה למהפך

עיקר מעלתה של המסעדה היא היותה חלק ממערך גידול פרות ועגלים ושיווק בשרם בכל הארץ. גולת הכותרת של הבשרים היא בשר הוואגיו. הוואגיו, מקורו ביפן, נחשב לאיכותי בדרגה הכי גבוהה, הן בטעמו והן ברכותו. בעלי המסעדה מגדלים את הוואגיו בחוות בקר, שממנה מגיעים הנתחים לשולחנם של הסועדים.

לפני שניגש לתפריט אנו שואלים את בן מה הסיבה שהפכו את המסעדה לכשרה. ראשית הוא מציין, שהעבודה בשבת ניתקה את השותפים ממשפחותיהם, ועל כן העדיפו את  יום המנוחה עם המשפחה.

בן מעלה סיבה נוספת: מלחמת שמחת תורה. המלחמה ותעוזת הלוחמים חיברה את בעלי המסעדה לשורשים והביאה אותם להחלטה שיש ערכים יותר חשובים מלעשות כסף בשבת, וכך נעשה המהפך.

ניגש לתפריט. התפריט פותח במבחר סלטי הבית. אם הזמנתם מנת בשר עיקרית, תקבלו את הסלטים ב-42 ₪ לסועד. הסלטים מוגשים ללא הגבלה, כולל פיתות מהטאבון ופלאפל. מוגשים למעלה מ-15 סלטים. שימו לב במיוחד לסלטי הגזר המרוקאי, הטאבולה, הסלט הטורקי, הסלסה, הכבד הקצוץ, תפוחי אדמה ברוזמרין, פול לבן חם, סלט החצילים וסלט הצ'ירשי. טעימים ומיוחדים.

מהמנות הראשונות הזמנו חומוס תוצרת בית, מעולה (31 ₪); צ'יפס תעשייתי אבל פריך (33 ₪); וסלט ירקות שהוכן טרי טרי (38 ₪).

עברנו לעיקריות. כמובן פתחנו בסינטה ואגיו. כל התשבחות שנותנים לבשר הוואגיו נמצאו נכונות. המחיר קצת גבוה, 96 ₪ לכל 100 גרם, ונתח מקובל מגיע בקלות ל 400 גרם.

הזמנו עוד שלוש מנות בשר: קבב הבית (98 ₪), קבב רומני (98 ₪) ושקדי עגל חלב (220 ₪ לשני שיפודים). מנות הקבב הן תוצרת בית והיו מצוינות. קבב הבית מוכן בסגנון מזרחי עם בצל ופטרוזיליה, ובקבב הרומני משולב שום. שקדי העגל היו מעדן בפני עצמו, כמובן למי שאוהב.

מי שמזמין סטייקים מקבל פלטת עגבניות עם פלפל חריף

יש עוד הרבה מנות בשר לבחירה בהתחשב בכך שבעלי המסעדה מגדלים עדרי בקר בשדה עוזיהו ובבעלותם קצביה ואפילו שווארמיה.

בתפריט מוצעים גם דגים. לברק צלוי על גריל פחמים (130 ₪) ושיפוד ברמודי צלוי אף הוא על גריל פחמים (110 ₪).

אנו סיימנו ארוחה עשירה כזו בקינוח שמגיע מביסקוטי, עוגת שוקולד חמה (38 ₪). חבל"ז.

תפריט היינות מציע בקבוקים (130 ₪ עד 220 ₪) וגם כוסות. יין לבן 40 ₪ ואדום 50 ₪.

המסעדה מעניקה פינוקים. לדוגמה, מי שמזמין סטייקים מקבל פלטת עגבניות עם פלפל חריף, חסה, סלק ובצל סגול ומי שמזמין סלטי הבית מתפנק עם פיתה אפוייה שמעליה סלט טורקי.

לסיכום. מסעדה מצויינת במרכז יפו (200 מטר מהשעון) וליד תחנת אליפלט ברכבת הקלה.

יופי שהפכה לכשרה.

שעות פתיחה:

ימים א'-ה': 11:30 עד 23:30

יום ו': סגור

מוצ"ש: עד חצות

כשרות: רבנות תל-אביב

טל: 6830033

גישה לנכים: יש

שירותים: ניקיונם בסדר גמור

שירותי נכים: יש

נטילת ידיים: כיור נפרד במבואת השירותים

חנייה: חניון אילת ברחוב רוחמה 2. תמורת 25 ₪ המסעדה נותנת שובר חופשי חופשי.

תגובות