רובע א' - מלון אלקונין, יהושע התלמי 18, נווה צדק, תל-אביב
רובע א' היא מסעדה שמיד מתאהבים בה. נפתח במיקום. המסעדה ממוקמת במלון אלקונין בשכונת נווה צדק בתל-אביב. אשנב לשכונה: נווה צדק הייתה השכונה היהודית הראשונה שנבנתה מחוץ לחומות יפו. נוסדה בשנת 1887, 22 שנים לפני ייסוד תל-אביב (אחוזת בית). בתחילת המאה ה-20 התגוררו בה סופרים ואנשי רוח רבים. נזכיר כאן שניים: הרב קוק והסופר ש"י עגנון. מאז תחילת שנות ה-80 של המאה ה-20 באו לשכונה צעירים ואמנים, ונוסדו בה מוסדות תרבות, קולינריה וכמובן בתי מגורים.
השכונה שומרת על אופייה המיוחד, הודות לחוקי שימור ומתחמי תרבות ובילוי. במרכז השכונה שוכן מלון אלקונין, שנחשב למלון הראשון של תל-אביב. הוא נפתח בשנת 1913, הוסב לדירות מגורים בשנות ה-40 של המאה הקודמת, ולפני כשנה חוּדש. שמו בא לו ממייסדיו, מנחם ומלכה אלקונין.
על שם הרובע באשדוד
מבנה המלון יוצר מעין חצר גדולה שמוקפת באגפי החדרים. בחצר נפתחה לפני כחודש המסעדה, ובאתי יחד עם נאוה רעייתי לבקרה.
בעלי המסעדה הם המסעדן הוותיק יונתן גרינברג והשף אביתר מלכה. אביתר הוא יליד אשדוד ברובע א', ולכן זה שמה של המסעדה. הוא שף מוערך ודי אם נזכיר שזכה במקום הראשון במשחקי השף של ערוץ 13.
המסעדה היא מסעדת דגים חלבית ובמטבח (הגלוי לעין כל) תמצאו את כל השכלולים, כמו תנור פחמים ג'וספר שמגיע לחום של 400 מעלות.
התפריט מתחלף לפי הדגה והירק הזמינים.
גרינברג ומלכה מציינים בפנינו, שבחרו בדרך הכשרה דווקא בשל המלחמה. המלחמה החזירה רבים לעולם האמונה והם בתוכם. מטרתם להיות כתובת לרבים דתיים כחילוניים.
פתחנו במנת הלחם (32 ₪). מדובר בבריוש תוצרת עצמית. בצק השמרים העשיר היה רווי חמאה והבריק מהברשת הביצים. החלה עטופה דוחן, פרג, מלח ופילפלים כבושים. חובה.
המשכנו ונהנינו מאדום על אדום (94 ₪): סשימי טונה, תפוז דם, סלט תפוזים, זיתים ואריסה. מי שמעוניין יכול להזמין מנה מקבילה שנקראת לבן על לבן על בסיס סשימי דג ים לבן ותוספות (102 ₪).
המשכנו בחמוסטה ים (88 ₪). אנו מכירים בדרך כלל חמוסטה ממולאת בבשר. כאן פגשנו בקציצות דג בר-ים קצוץ, פיסטוק, פטרוזיליה, שאלוט, בצק קובה דקיק והכל טובל ברוטב מרק לימוני. מיוחד מאוד.
מפרק הסלטים בחרנו בארטישוקים צלויים בפחם (92 ₪). המנה מוגשת ברוטב זעתר ושום עם פיסטוק. נתחי הארטישוק שוחים ברוטב לימון.
האווירה מתאימה לתוספת יין
המשכנו בשתי מנות עיקריות. אניילוטי בטטה יפנית חרוכה (96 ₪) ורטטוי אה לה רומנה (139 ₪). אניילוטי פירושה כיסונים ממולאים ברוטב חמאה, פרמז'ן ומעליהם צ'יפס בטטה. הרטטוי בא בפילה לוקוס לבן, רטטוי (תבשיל ירקות) וניוקי בסגנון רומאי עם סולת וחלב. המנות היו טעימות מאוד.
מוצעות גם פסטות עבודת יד.
יש עוד מנות דגים כמו טונה, מליטות ודג לוקוס. דג הלוקוס אפוי שלם בתנור הג'וספר עם ירקות וחמאה, ועולה 57 ₪ לכל 100 גרם (במנה ממוצעת 300-400 גרם).
הקינוחים תוצרת בית. אנו נהנינו מגלידת פלפל שחור (!) ועליה סלסת תותים (54 ₪).
בסך הכל נהנינו מתפריט מקורי וטעים מאוד.
המסעדה ממליצה לצרף יין לארוחה, ואני מודה שהאווירה אכן תואמת יין. תפריט היינות עשיר מאוד ומגיע מיקבי בוטיק. היינות מחולקים לארבעה פרקים: לבן, אדום, רוזה וכתום. מחירי הכוסות מ-48 ₪ עד 62 ₪ ומחירי הבקבוקים מתחילים מ-170 ₪ ומטפסים עד 786 ₪.
הקוקטיילים מיוחדים. אני נהניתי מאביאיישן (60 ₪) על בסיס ורמוט, ליקר סיגליות ודובדבנים. מוצעים עשרה קוקטיילים ויש גם קוקטיילים ללא אלכוהול.
לצד המטבח בר מעוצב, שאפשר להזמין בו מהתפריט.
למסעדה יש גם חדר פרטי היכול לשמש עד 15 סועדים.
מומלץ להזמין מקום.
שעות פתיחה:
ימים א'-ה': 18:00 עד חצות
יום ו': סגור
מוצ"ש: סגור
כשרות: רבנות תל-אביב
טל: 053-5500605
גישה לנכים: יש
שירותים: ניקיונם א"א
שירותי נכים: יש
נטילת ידיים: כיור נפרד
חנייה: יש מגרש צמוד למלון וגם חניון רוטשילד החדש במרחק של כ-100 מטר.