תרבחו ותסעדו

הנשמה של הנער מבית הילדים שהפך לשף מצליח: ג'ונם פתח תקווה

המנות הקבועות מוצעות בשלושה אופנים: בצלחת, בלחם או בפיתה
צילום: שלומי אליה

ג'ונם - סנטר B, בן ציון גליס 30, פתח-תקווה

באנו להציג בפניכם מסעדה חדשה שנפתחה השבוע בפתח-תקווה. אבל תחילה נקדים ונכיר לכם מוסד חינוכי שאנו מעריכים ומכבדים. בנתניה יש מוסד חינוכי של תנועת 'אמונה' שנקרא בית הילדים ע"ש צבע אלעזרקי. מנהלים אותו יהודה וריקי כהן, והחניכים מגיעים שם להישגים משמעותיים מאוד. נאוה רעייתי ואנוכי חברים באגודת הידידים של המוסד ושמחים תמיד לשמוע על התקדמויות. אגודת הידידים עורכת ערבי התרמה, ובערבים אלה מופיעים בוגרים ומספרים על המקצוע שרכשו ועל הישגיהם בו. לפני שנים הופיע בערב כזה הבוגר שלומי אליה (היום הוא כבר בן 43), וסיפר איך הפך לשף מצליח. אמרנו לעצמנו, זהו 'בול' נושא למבקרי מסעדות. עקבנו אחרי שלומי שנים רבות, והשבוע, כשנודע לנו שפתח מסעדה חדשה, באנו לבקרו.

המסעדה קרויה ג'ונם, שפירושו בהרבה שפות (פרסית, בוכרית, טורקית) נשמה, והיא פתוחה לקהל מ-10:00 בבוקר עד 4 אחר הצהריים. בערב היא הופכת לאולם אירועים. שלומי (נ+6) הוא הבעלים והשף, בוגר תדמור ודן גורמה שבשנים האחרונות הפך לעצמאי בתחום.

ניגש לתפריט

בכל יום יש מנות שנקראות ספיישלים. ביום א' דג פילה ברוטב חריימה, ביום ב' גולש עגל, ביום ג' כבד עוף מוקפץ עם בצל ברוטב יין, ביום ד' קובה סלק, וביום ה' קציצות דגים ברוטב פיקנטי. המנות הקבועות מוצעות בשלושה אופנים: בצלחת, בלחם או בפיתה. ליד המנות ציינתי את מחירן בצלחת. מחירם עם לחם נמוך יותר ובפיתה עוד יותר.

המנות: פרגיות (65 ₪), קבב (60 ₪), מעורב ירושלמי (65 ₪), שניצל (60 ₪), חזה עוף (60 ₪), שווארמה (70 ₪).

מוצעות גם מנות בישולים: חורש, תבשיל בשר עם ירק (60 ₪); גונדי , קציצות בסגנון פרסי (60 ₪); קציצות ברנג'י עם בשר ואורז (60 ₪); ועוף בגריל (60 ₪). עוד ארבע מנות המכונות כאן סלטים ועולות 60 ₪: סלט שווארמה, סלט חזה עוף, סלט פרגיות, סלט שניצל. המנות משלבות בשר עם סלט עשיר.

המנות בצלחת מוגשות עם שתי תוספות: אורז פרסי, קוסקוס, ספגטי, אנטי פסטי, תפוחי אדמה בתנור וצ'יפס (תעשייתי).

בנוסף לכך יש מבחר סלטים טעימים תוצרת בית שניתנים חופשי: טחינה, חציל במיונז, סלט ירוק, סלט עגבניות חריף, סלט טורקי, כרוב לבן בתחמיץ, כרוב אדום במיונז, חמוצים יפניים ויש גם חומוס (תעשייתי).

בפינת המסעדה דוכן חמוצים חופשי.

דג מבושל בסגנון מרוקאי

עכשיו נספר מה אכלנו. מאחר שבאנו ביום ראשון פתחנו במנת הספיישל דג חריימה. למנות עיקריות נאוה הזמינה עוף בתנור ואני גולש עם אורז.

נהנינו מאוד. הדג היה מעולה, מבושל בסגנון מרוקאי ולידו ירקות מבושלים עם פלפל חריף ושום קונפי. רבע העוף של נאוה היה טעים מאוד, אפוי במידה עם ציפוי קריספי. גם הגולש שלי היה טעים. הבשר רך ומתובל היטב והאורז ששולב עם אפונה ושמיר הוסיף לטעמו. מהתוספות נציין במיוחד את הקוסקוס שהוכן כהלכה.

מהסלטים נציין במיוחד את סלט העגבניות החריף והסלט הטורקי.

בסך הכל מסעדה טובה, מחירים סבירים מאוד, ורק חבל שהיא נסגרת ב-4 אחר הצהריים.

שעות פתיחה:

ימים א'-ה': 10:00 עד 4 אחר הצהריים

יום ו': סגור

מוצ"ש: סגור

כשרות: רבנות פתח תקווה (הבשרים חלק)

טל: 5333360

גישה לנכים: יש

שירותים: ניקיונם א"א

שירותי נכים: יש

נטילת ידיים: כיור נפרד

חנייה: חניון הסנטר בשפע ובחינם.

תגובות