בר קפה DIA: בנין המגרסה, שכונת הקסטל, מבשרת ציון
ערב יום העצמאות למדינת ישראל, חשוב לא לשכוח לתת כבוד לאחד מאתרי הקרבות הקשים והמשמעותיים של המלחמה – הקסטל. היה זה ישוב ערבי שהיווה נקודה אסטרטגית במהלך המערכה על ירושלים במלחמת העצמאות בשל שליטתו המוחלטת על הכביש מהשפלה לירושלים, בו נעו השיירות לירושלים.
קרבות קשים וסיפורי גבורה כרוכים במאבק השליטה שהתקיים במקום והקסטל עבר שלוש פעמים מיד ליד. במהלך אחד הקרבות נהרג במקום מנהיג הכוחות הערבים באזור ירושלים במלחמת העצמאות, עבד אל-קאדר אל-חוסייני. בהתקפה ערבית אחרי מותו שנמשכה חמישה ימים התקבלה פקודה לסגת מהקסטל. שמעון אלפסי, מ"מ פלוגה א' מגדוד 3 של הפלמ"ח הכריז: "הטוראים יסוגו - המפקדים יחפו מאחור", אמרה שהפכה לסמל צה"לי לדורותיו.
לאחר נסיגת הכוחות נטשו רוב הלוחמים הערבים את הקסטל ויצאו להלווייתו של מפקדם, אל-חוסייני. בעקבות זאת יצאה פקודה חדשה: "יש לכבוש מחדש את הקסטל. כל הארץ מאזינה ומקווה". כוח מיומן יצא לכבוש את הגבעה והצליח בקרב קצר לכבוש אותה מחדש, לאחר שרוב כח האויב יצא להלוויה. מאז נותר הקסטל בידי ישראל.
המנות היו טעימות מאוד ומיוחדות בעיצובן
כיום הקסטל הוא אתר לאומי בתחומי היישוב מבשרת ציון. העולים בכביש לירושלים (או היורדים ממנה) יכולים לעשות הפסקה קלה, לסטות למבשרת ציון ולהנות ממעדני בר קפה DIA בשכונה הנושאת את השם הקסטל. אין מתאים מהשבוע של יום העצמאות לצאת למסעדה בשכונת הקסטל.
בווייז יש לכתוב 'חניון המגרסה מבשרת ציון'. המגרסה היא בניין רב קומות עם קופות חולים, תחנת הראל של משטרת ישראל, מדיקל ביזנס סנטר ועוד משרדים, עסקים ומסעדות. ממפלסי החניון עולים לקומה 0 ומשם כמה צעדים לDIA-.
בעלת המקום היא חן בן שבתאי, שכל חייה ניהלה מסעדות וברים. אחרי ותק של שנים רבות החליטה לפתוח ולנהל מסעדה משל עצמה.
התפריט פותח בארוחות בוקר, ממשיך בכריכים (בין שתי פרוסות), טוסטים, מאפים וקרואסונים.
מייד נספר מה הזמנו אני ונאוה רעייתי, אבל נקדים לומר שהמנות היו טעימות מאוד ומיוחדות בעיצובן.
מקום נחמד, נעים וטעים
נפתח בארוחות הבוקר: מגש ארוחת בוקר זוגית (172 ₪), המגש של מוני שבבסיסו מאפה תרד (69 ₪), מגש אופריף שעיקרו שתי ביצי עין (74 ₪) ופריז פינת הקסטל (74 ₪) המבוסס על גבינות ובאגט.
אנו הזמנו מגש אופריף. שתי ביצי עין על תפוחי אדמה מוקפצים, שמנת חמוצה עם עגבניות שרי, דג מטיאס, בצל, חמאה, באגט לבן, סלט ביצים, סלט עגבניות ובצל ירוק. מנה מתאימה לשניים (מוגשת בכפול). חלקנו ונהנינו מאוד.
מפרק הכריכים בחרנו בכריך אבוקדו (42 ₪). שתי פרוסות טוסט מרוחות באבוקדו, סקרודיליה, רוקט וכמהין. טעים.
מפרק הטוסטים בחרנו ונהנינו מגרילד צ'יז (42 ₪). שתי פרוסות הטוסט הוגשו פתוחות, עם גבינת צ'דר, תבשיל תרד, חמאה ופטריות כמהין.
ליווינו את המנות בסלט חסות עם גבינה כחולה. הסלטים מוצגים במקרר הפתוח. בוחרים סלט ואז מתבלים אותו ומגישים (48-56 ₪).
הלחמים מגיעים ממאפיית טלר או ממאפיית הדקל בשוק מחנה יהודה והגבינות מגיעות ממשק יעקובס.
הקינוחים מתחלפים ומוצגים במדפי זכוכית בדלפק המרכזי. אנו בחרנו בשניים: מאפה גבינת מסקרפונה כפול בקישוט תותים וענבים (28 ₪), ומאפינס (15 ₪). נהנינו.
יש מנות טבעוניות ויש מנות ללא גלוטן.
נאוה סיימה בקפה הפוך (קטן 13 ₪, גדול 16 ₪), ואני לא עמדתי בפיתוי והזמנתי שוקו חם עם שוקולד (16 ₪). מי שרוצה גם מרשמלו מוסיף 4 ₪.
יש מנות ילדים. מגש בוקר לקטנטנים (48 ₪) ובייבי גרילד צ'יז (42 ₪).
מקום נחמד, נעים וטעים.
שעות פתיחה:
ימים א'-ה': 7:30 בבוקר עד 7:30 בערב
יום ו': 7:30 בבוקר עד הצהריים
מוצ"ש: סגור
כשרות: רבנות מבשרת ציון
טלפון: 054-5383002
גישה לנכים: יש
שירותים: ניקיונם בסדר גמור
שירותי נכים: יש במתחם
נטילת ידיים: כיור נפרד
חנייה: חניון תחתון, שעתיים ראשונות חינם.