תרבחו ותסעדו

לסעוד בקרית המדע הירושלמית: מסעדת קבלרו בהר חוצבים

צילום: בני ווינר

היום נפתח את סקירתנו דווקא בשף. את ישראל דודק הכרנו לפני כשנתיים בבני-ברק, במסעדת סולו קרנה. התרשמנו אז מהמומחיות הקולינרית שלו (38, נ+5, 18 שנים בתחום, בוגר תדמור ומכללת השף, שניהל מטבחים כשרים בבתי מלון ברחבי העולם) והצגנו אותו בפני קוראינו.

והנה נודע לנו שהמסעדה בבני-ברק נסגרה ומייד התעניינו היכן השף. השיבו לנו שדודק עבר לירושלים והוא היום השף של מסעדת קבלרו בהר חוצבים. מיהרתי עם נאוה רעייתי למסעדה בירושלים, שהרי לעיתים רחוקות פוגשים בשף מומחה שומר מצוות.

לשכונה שבהר חוצבים קוראים קריית המדע ויש בה מרכזי טכנולוגיה ומסחר. במרכז השכונה קניון הר חוצבים ובו מסעדות, אולם שמחות ובתי עסק. מיד בחזית בקומה הראשונה שוכנת קבלרו (בבעלות מאיר מזרחי) והנה רשמינו ממנה.

פותחים שולחן, טעימות לנשמה

ראשית נפתח בהקדמה. התפריט מיוחד מאוד ותמצאו בו מנות נדירות שספק אם תפגשו בהן במסעדות אחרות. פרקי התפריט: פותחים שולחן, טעימות לנשמה; כל ההתחלות טובות, סלטים, מנות עיקריות וכמובן קינוחים.

מפרק הפותחים שולחן הזמנו לחם עם סלטים (58 ₪). הלחם הוא מחמצת ממאפיית ברקן. שתי לחמניות פרצל ולידן שלושה מטבלים מיוחדים (פלפלים קלויים, טחינה ובטטה). בצד הלחם מוגשים חומוס עדשים כתומות תוצרת בית, סלט ירקות וסלט היום שמתחלף. בערב בואנו נהנינו ממטבוחה מעולה.

הזמנו שלוש מנות ראשונות מפרק כל ההתחלות טובות. געהאקטע לעבער (92 ₪), טרמפ הערינג בשר (93 ₪) ומסאחן בשר וצנוברים (95 ₪). מנות מקוריות וטעימות. הגעהקטע לעבאר הוא כמובן כבד קצוץ, אלא שכאן הוא מוגש עם רוטב שוקולד מריר, פלפל שחור וקרמבל. בחיים לא פגשנו בכבד קצוץ ברוטב שוקולד, והאמת נהנינו.

מנת הטרמפ הערינג בשר רומזת על הערינג, אבל בינה לבין הערינג אין שום קשר. מדובר בבשר חזה בריסקט עם קרקרים מיוחדים מאוד תוצרת בית, ועל רצועות הבשר איולי זרעי חרדל, בצל ירוק, פלפל אדום ו'גבינה' צמחית מצמח קשיו.

המנה השלישית היא מסאחן בשר וצנוברים. כאן הפזילה היא לעדה התימנית ומוגשים שלושה עיגולי לחוח שעליהם בשר מפורק, צנוברים, סומק וטחינה. גם כאן מנה טובה וייחודית.

פלטות זוגיות עם מבחר בשרים, והמחירים בהתאם

פרק העיקריות מחולק לשישה חלקים. דגים, סטייקים, בשר בבישול ארוך, עוף, טלה והמבורגר. אנו הזמנו שתי מנות בשר: נייבל ולא פסטרמה (230 ₪) וצלעות טלה, קנאדי קראש (259 ₪). הנייבל הוא נתח בין החזה לאסאדו. ליד נתחי הבשר שהיו שמנים קמעה, הוגש קיגל אטריות מפורק (מעדן שזכרנו מהמסעדה בבני-ברק). ממש טעים. שלוש צלעות הטלה היו מעולות בטעמן אבל עם רצועות שומן שצמצמו בהרבה את הבשר.

אכן מחירי מנות הבשר גבוהים, ומי שחוסך יכול להזמין מנות עוף (כ-160 ₪ למנה), או המבורגר תוצרת בית (130 ₪ ומעלה).

בתפריט פלטות זוגיות עם מבחר בשרים, והמחירים בהתאם. מוצעות שלוש תוספות בתשלום: אורז, מג'דרה וצ'יפס הבית. הזמנו שתיים - מג'דרה וצ'יפס. צ'יפס הבית מיוחד מאוד. אופים את פלחי תפוחי האדמה בתנור, מקררים, ואז מטגנים. גם המג'דרה היתה טעימה.

למנות העיקריות הוספנו סלט עגבניות שרופות (79 ₪). מיוחד מאוד, עם עגבניות שרי ועגבניות צלויות על הגריל. בפרק הסלטים מוצעים גם סלט ירושלמי, סלט פרגית וסלט אנטריקוט.

הקינוחים מגיעים מפקדילי הירושלמי. אנו חלקנו ונהנינו בקינוח אחד, לונדון ליים (62 ₪), שבמרכזו פאי לימון עם שברי מרנג.

תפריט היינות רחב אבל כרגע אי אפשר להזמין כוסות אלא רק בקבוקים. מהיצע הקוקטיילים הזמנתי קוקטייל על בסיס וודקה (58 ₪). מומלץ.

שעות פתיחה:

ימים א'-ה': 18:00 עד 22:45

יום ו': סגור

מוצ"ש: סגור

כשרות: בד"ץ העדה החרדית וכשרות רבנות ירושלים

טל: 02-5377000

גישה לנכים: יש מעלית (לרדת בקומה 2)

שירותים: ניקיונם בסדר גמור

שירותי נכים: אין

נטילת ידיים: פינות מיוחדות

חנייה: חניוני הקניון ומגרש ממול.

תגובות