תרבחו ותסעדו

מסעדת אושפלאו: ליהנות מהטאבון, המטבח והגריל הבוכרי - בבני ברק

צילום: יח"צ

אושפלאו - דרך ששת הימים 4, בני ברק

העלייה החלוצית מאוזבקיסטן הביאה לישראל את מטעמי המטבח האוזבקי. מסעדות נפתחו והקהל הישראלי זוכה להכיר את המאכלים המסורתיים של סמרקנד (בירת אוזבקיסטן), בוכרה (הקהילה הגדולה ביותר) וטשקנט. משפחת פוזיילוב מנהלת זה שלושים שנים את מסעדות 'סמרקנד" בתל-אביב (ליד אצטדיון בלומפילד) ובאור יהודה. השנה פתחו הפוזיילובים את 'אושפלאו' בבני ברק מול אצטדיון רמת גן וקניון איילון.

המשפחה שמנהלת את המסעדות ממשיכה את דרכו של סבא אליהו המנוח שעוד באוזבקיסטן עסק בהסעדה. אנו פגשנו בבני ברק את הנכד דין, שמנהל את המקום יחד עם אחיו אלון. המסעדה בבני ברק קרויה אושפלאו, שזהו המאכל הכי דומיננטי בתפריט האוזבקי שעוד נגיע אליו.

המסעדה מרשימה. גריל הפחמים והמטבח גלויים לעין, ובמרכז המסעדה בר משקאות עשיר.

מאפים 'פותחים את השולחן'

התפריט מחולק למנות פתיחה (פתיחת שולחן אוזבקית), מנות אושפלאו, הטאבון הבוכרי, המטבח הבוכרי, הגריל הבוכרי, וכמובן המשקאות והקינוחים שעוד נגיע אליהם.

באחת: באתי למסעדה יחד עם נאוה רעייתי ונהנינו מאוד.

פתחנו במאפים 'פותחים את השולחן', שמוכנים בעבודת יד לעיני המזמין. נאפים בטאבון, או מטוגנים, או מאודים. אפשר לבחור בלחם בוכרי או במאפה (30 ₪), ואם בחרתם ב'מגש פתיחה' (72 ₪) תקבלו את לחם הבית עם תשעה מטבלים: אבוקדו, ביצים, סלסה, חמוצים, טחינה, חציל בויג'ון (בסגנון בוכרי), חציל אקרא עם שלושה סוגי פלפלים, מטבוחה ופלטת חריפים. כולם טעמו לנו מאוד.

מהפרק הראשון בחרנו דושפרה מטוגנים (30/54 ₪), סלט במאזה (48 ₪), צ'יפס שום (35/40 ₪) וחמוצים בוכרים תוצרת בית (45 ₪).

מנת הדושפרה היא חובה: כיסוני בשר קטנים מטוגנים מתפצחים וטעימים. הסלט שהורכב מרצועות אבוקדו דקות, חסה, עגבניות שרי ובצל אדום, הוכן עם ההזמנה והיה מרענן. הצ'יפס מיוחד ובא עם רוטב מיץ לימון, ירק ושום כתוש.

כאן עובר התפריט להצגת האושפלאו אך תחילה נציין נציין שיש בתפריט מנות צמחוניות ומנות ללא גלוטן. תפריט האוןשפלאו מציע שלושה: אושפלאו צמחוני (45 ₪),  אושפלאו קלאסי (60 ₪) ואושפלאו המכונה בחש (55 ₪). אנו חלקנו בקלאסי: תבשיל אורז המתבשל שעות עם נתחי בקר, שביבי גזר ובצל ותבלינים מקוריים. מנה יפה המספיקה לשניים, מיוחדת מאוד וטעימה. אין לבוא למסעדה בלי לבחור בה.

צ'יבורקי, גושגישה ומנטו

המשכנו בתפריט והוספנו שלוש מנות מהטאבון: צ'יבורקי, גושגישה ומנטו. שלושת המאכלים טעימים ומיוחדים, אבל אסור לוותר על הגושגישה (מאפה במילוי בשר בקר, שומן כבש ובצל). יחידה אחת עולה 19 ₪ ושלוש 50 ₪.

הצ'יבורקי הוא מאפה משולש מטוגן במילוי בשר, שמיר ובצל (22/60 ₪), והמנטו הוא חמישה כיסוני בצק מאודים במילוי בשר בקר, שומן כבש, בצל מוגשים ברוטב רימונים.

האמת ששבענו, אבל לא יכולנו לבייש את הגריל הבוכרי והזמנו שיפוד קבב (42 ₪) ורולדה (55 ₪). לכאורה אנו מכירים את הקבב המצוי, אבל כאן הוא בטעם מיוחד מאוד, מוכן במסורת תיבול בוכרית. הרולדה המגולגלת עשויה מבקר פילה ממולא בשומן כבש. מנה טעימה אבל מותרת רק למי שמותר בשומן רווי.

יש גם תפריט ספיישלים שמשתנים מידי חודש. אמרו לנו שטעם הסועדים מעביר אחד מהם לתפריט הרגיל והמליצו גם לנו לטעום אותו. הוא נקרא אושי פיוזי ומורכב מבצלים ופלפלים במילוי בשר ואורז (55 ₪). גם אנו הצטרפנו להמלצה.

הקינוחים באים ברובם מביסקוטי ויש גם קינוח תוצרת בית. הוא נקרא פלטת קינוחים אוזבקית ומורכב מחלווה בוכרית, אטריות מתוקות בדבש (צ'אק צ'אק), פחלבה (בצק פריך עם אגוזים), עוגיות חלווה ופיסטוק ושלושה סוגים של ריבות תוצרת בית (דובדבנים, אוכמניות ומישמשים). אם נשארו בארנקכם 80 ₪ תזמינו ותהנו.

יש גם כמה משקאות מקוריים שחובה לטעום אותם. נהנינו מאוד מנקטר אגס מוגז (20 ₪) וממשקה קומפוט שמורכב ממיץ תפוחים ירוקים, דובדבנים ואוכמניות (15/34 ₪). מתפריט הקוקטיילים נהניתי מאוד מג'נרו רום לבן (48 ₪) שמורכב מפסיפלורה, מנגו, אננס ומיצוי שקדים. תפריט היינות רחב ויש גם כוסות (33-37 ₪).

הזמנת מקומות חובה.

שעות הפתיחה:

ימים א'-ה': 11:00 עד 24:00

יום ו': 11:00 עד הצהריים

מוצ"ש: עד חצות

כשרות: רבנות בני ברק

טל: 0779800448

גישה לנכים: יש

שירותים: ניקיונם בסדר גמור

שירותי נכים: יש

נטילת ידיים: במבואת השירותים

חנייה: ברחוב הנושק למסעדה או במגרשי החנייה של האצטדיון והקניון.

פנגו עד השעה 19:00.

תגובות