תרבחו ותסעדו

סלון יווני על שפת האגם

סלון יווני - מתחם יס פלאנט, על שפת האגם, ראשל"צ

לפני שנציג את המסעדה נפתח במיקומה. מתחם יס פלאנט בראשון לציון הוא אחד ממרכזי הבילויים היותר גדולים ויפים במרכז הארץ. הרבה בתי קולנוע ומסעדות ממוקמים על שפת אגם מלאכותי. המתחם ממוקם סמוך לסופרלנד וצעקות האימה של הנוסעים ברכבת ההרים נשמעות היטב.

כאן במתחם, פתח השף גיא פרץ לפני חודש את מסעדת סלון יווני, ובאתי יחד עם נאוה רעייתי לבקרה. קוראינו זוכרים שלפני כחצי שנה ביקרנו בסלון היווני של גיא פרץ בהרצליה, וכאן קיבלנו העתק מדוייק כמעט של המסעדה והתפריט.

"אחרי עשרות סיורים ביוון"

גיא פרץ (47) הוא מסעדן ותיק, 30 שנים בתחום, וכך הוא מקבל את פני הסועדים בפתיחה לתפריט: "ברוכים הבאים לקבוצת המסעדות שלי. אחרי עשרות סיורים שלי ביוון, אספתי את כל מה שיש לאיי יוון להציע: הטברנה של אתונה, הנוסטלגיה של סלוניקי, המסיבות של מיקונוס וחוויית האיים, וריכזתי אותם למקום אחד – הבית שלי, סלון יווני".

אז התחלנו. התפריט החלבי מחולק ללחם ושות', מנות פתיחה, סלטים, דגים נאים, חמות קטנות, ראשונות חמות, עיקריות דגים, עיקריות פסטה וקינוחים.

ליד כל מנה יש סימון לצמחוני, טבעוני ונטול גלוטן (כל הכבוד!). וכמובן יש תפריט יינות וקוקטיילים עשיר.

פותחים בלחם והתפריט מציע שתי אפשרויות, שתיהן מצוינות. בייגל יווני או פיתה יוונית בגריל (24 ₪). קשה לבחור כי גם הבייגלה וגם הפיתה מוגשים חמים ומצויינים. הפיתה דקה דקה, מוגשת במשולשים ולידה (גם אם בחרתם בביגלה) צלוחית קרמים של לימונים כבושים, קרם חציל על פחמים וקרם פילפלים קלויים.

בפרק מנות הפתיחה אפשר לבחור בשתי אפשרויות: 13 מנות פתיחה במחירים שנעים מ-36 ₪ עד 52 ₪ למנה או ב'חגיגה יוונית': משלמים 190 ₪ ובוחרים שישה מאזטים.

אנו בחרנו בחגיגה והזמנו: צזיקי (יוגורט ומלפפונים), טירוקפטרי (ממרח פלפלים עם גבינת פטה), איקרה, מלציאנה סלאטה (חציל על פחמים) וסקרודליה (החומוס של היוונים, ממרח שום, תפוח אדמה ושקדים). מנות טעימות. דרך אגב גבינת הפטה שמעטרת הרבה מנות היא גבינה כשרה המיובאת מיוון.

מעדן ושמו ברבוניות

עברנו לראשונות והזמנו שלוש: דולמאדס, שישה עלי גפן במלית אורז לימוני על צזיקי ולימונים כבושים (64 ₪), סיגרי לוקוס (שלושה, 84 ₪), קריספי פטה, מאפה פילו פריך ודק, עם פטה, דבש ואורגנו (78 ₪); אפשר להזמין חצי מנה ב- 38 ₪. מנות טעימות מאוד.

מפרק הדגים הנאים הזמנו סביצ'ה קרם לימון. דג ים קצוץ (הדג מתחלף, בערב בואנו היה בר ים) עם כוסברה, בצלים, צ'ילי ואיולי לימונים כבושים. מומלץ.

מפרק הסלטים בחרנו בסלט יווני (איך לא) קלאסי. ירקות חתוכים גס, קוביות קרוטוני בייגל, שבבי פרמזן, גבינת פטה, אנשובי ובצל סגול (73 ₪).

עברנו למנות הדגים. אני 'מת' על ברבוניות. הן לא מצויות תמיד ולכן לא מופיעות בתפריט המודפס. צריך לשאול. זכיתי והיו. חמש ברבוניות עולות 135 ₪. שווה. חלקנו בלברק (159 ₪). צלוי פתוח על גריל פחמים ומוגש עם תפוחי אדמה וירקות. שופכים אלכוהול ומדליקים והשמחה עולה. הלברק היה מצויין ומוצעים גם דגי ים לפי משקל: דניס, שווארמה דגי ים, פיש אנד צ'יפס וקבב לוקוס. ליד הדג הוגשה דלעת ערמונים אפויה ממולאת במטבוחה. מעדן.

הקינוחים מיובאים מביסקוטי על פי מתכון ייחודי. התלבטנו בין מילפיי (58 ₪) ובקלאווה גבינה (62 ₪). בחרנו במילפיי גדוש בקרם פטיסייר עם עלים מקורמלים ופירות יער. חבל"ז.

המבחר כ"כ גדול וייחודי שנעזרנו באילון שלום מנהל המסעדה ודניאל הברמן (שחזר בימים אלה משירות מילואים בדרום).

תפריט היינות רחב מאוד (יש גם כוסות ב-38 ₪). נהנינו מאוד משני קוקטיילים סנדרה על בסיס טקילה עם מחיה שקדים וספיישל תוצרת בית של מרטיני ותות (55 ₪). אין לבוא למסעדה יוונית בלי להזמין אוזו. כאן הוא מופיע בכל מיני אופנים. כוס עולה 46 ₪ ותוספת של לימונדה או אשכוליות עולה 10 ₪.

ועוד לא נגענו בעיקר. כל יום הארוחה הופכת למסיבת ריקודים. בערך בשעה 20:30 מגיע נגן בוזוקי וב-21:00 מצטרף אליו זמר. השמחה עולה והסועדים רוקדים.

מי שרוצה ארוחה שקטה מגיע בשעות 18:00-20:00 ועוד מקבל 25% הנחה.

אנו נהנינו מאוד וממליצים לכם לבוא. הזמנת מקומות חובה. אכן חגיגה יוונית.

שעות פתיחה:

ימים א'-ה': 6 בערב עד חצות

יום ו': 12 בצהריים עד אחרי הצהריים

מוצ"ש: עד חצות

כשרות: רבנות שוהם

טל: 052-5575075

גישה לנכים: יש

שירותים: ניקיונם סביר

שירותי נכים: במתחם

נטילת ידיים: במבואת השירותים

חנייה: בשפע ללא תשלום.

תגובות