רוזל - שוק מחנה יהודה, רחוב האשכול 6, ירושלים
באנו (נאוה רעייתי יחד עימי) לרוזל, שהיא מסעדת קרפים שנפתחה לפני חודש בשוק מחנה יהודה בירושלים. מקורם של הקרפים הוא מבריטני, אזור בצפון מערב צרפת. במשך מאות שנים כבש הקרפ הצרפתי מטבחים רבים בכל העולם, אבל תמיד מזכירים לנו שזוהי המצאה שמקורה בצרפת. אפילו זכור לי שלפני עשרות שנים טסנו לצרפת וחברינו ציידו אותנו בכתובת של בית קפה כשר ברובע היהודי של פריז, עם הנחייה של חובה לאכול שם קרפים, שאין בעולם כמותם.
אז מאור איילון (32), איש עסקים ירושלמי, חבר לשף דניאל דיסקין (32), ופתח את רוזל. כבר כתבנו רבות על שוק מחנה יהודה שהפך לקריית מסעדות ובילויים, בפרט בשעות הלילה. מי שרוצה לבלות ערב תוסס ומשמח מוזמן לרחובות וסמטאות השוק.
קרפ נגד הזרם
המסעדה מציעה עשרה סוגי קרפ, שישה מלוחים וארבעה מתוקים. הקרפ המלוח עשוי מקמח כוסמת ללא גלוטן. הקרפ המתוק עשוי אומנם מקמח רגיל, אבל יש גם קרפ טבעוני (ללא חלב וביצים), וקרפ מתוק ללא גלוטן.
אנו חלקנו בשלושה קרפים מלוחים ובקרפ מתוק אחד ונהנינו מאוד מאוד.
נפתח במלוחים. קרפ נגד הזרם (52 ₪) עוטף סלמון נורבגי מעושן, שמנת, עגבנייה, בצל סגול, רוקט ורוטב הולנדז (רוטב על בסיס חלמונים וחמאה). קרפ מומלץ.
קרפ שני שחלקנו הוא קרפ קממבר (48 ₪). זהו קרפ טעים עם שמנת, בזיליקום, דבש, רוקט וכמובן גבינת קממבר.
הקרפ המלוח השלישי שטעמנו היה קאדה (בין כורדיסטן לצרפת) (42 ₪). הקאדה הוא מאפה כורדי ממולא בגבינות וכאן הוא הבסיס לקרפ. יש בו תערובת של שלוש גבינות: ג'יבנה עיראקית, מוצרלה ובולגרית, עלי מנגולד עם תיבול בדואה שהוא תערובת תבלינים מצרית על בסיס פיצוחים ואגוזים. ממש מצויין.
יש עוד שלושה קרפים מלוחים שכמובן לא טעמנו. קרפ טבעוני ים תיכוני (32 ₪): קרעים של כרוב אפויים בתנור, טרשי, סלסה של עגבנייה, טחינה, עמבה ועלי רוקט; נפולי (38 ₪) עם רוטב פומודורו (רוטב עגבניות איטלקי) גבינת מוצרלה ועלי בזיליקום; והשלישי הוא קרפ קלאסי (46 ₪) על בסיס גבינת שמנת, מוצרלה, תרד, עגבנייה וביצת עין.
הקרפים המלוחים הם ייחודיים לרוזל וספק אם תמצאו כמותם (כשרים כמובן) במקומות אחרים. בצק הקרפים דק דק והם מוגשים חמים במילוי עשיר.
קרפ של ירושלים
עברנו למתוקים. מוצעים ארבעה. אנו אכלנו קרפ הקרוי קרפ של ירושלים העתיקה (44 ₪). הוא מבוסס על כנאפה שהיא עוגה מזרח תיכונית מסורתית העשויה משכבה של חוטי בצק דקיקים ומתחתיה שכבה של גבינה. כאן הגבינה היא ג'יבנה עיראקית שכבר הזכרנו אותה למעלה. הג'יבנה הכשרה מיוצרת בחוות עברי במושב עזריה. בקרפ יש גם שוקולד לבן תוצרת בית עם שברי פיסטוקים. קרפ מעולה ומיוחד מאוד.
עוד במתוקים קרפ קלאסי (28 ₪) המוצע עם שלושה מילויים לבחירה מתוך שבעה: שוקולד לבן, שוקולד לבן עם עוגיות, שוקולד אגוזים, מקופלת לבנה או חומה, לוטוס ורוטב שוקולד קינדר. קרפ מתוק נוסף הוא קרפ מרשמלו שרוף (32 ₪), על בסיס מרשמלו שרוף ושברי שוקולד לבן וקרפ בייגלה מלוח (32 ₪) עם שברי בייגלה ושברי שוקולד חלב.
המסעדה עובדת בשיטת השירות העצמי. מזמינים בדלפק וקוראים בשם המזמין כשהקרפ מוכן.
מוצעים גם שלושה צ'ייסרים: ערק, ויסקי וּודקה (15 ₪), בירה ישראלית שפירא, (28 ₪) ולימונדה תוצרת בית (12 ₪, או 37 ₪ אם מוסיפים לה ערק).
אני סיימתי בכוס שוקולד חם עם פרלינים (19 ₪) ויש גם סחלב חם (16 ₪).
יופי של מקום. בהצלחה!
שעות פתיחה:
ימים א'-ה': 11:00 עד 23:00
יום ו': 10:00 עד הצהריים
מוצ"ש: סגור
כשרות: רבנות ירושלים,
בד"ץ מהדרין
טל: 02-5024833
גישה לנכים: יש
שירותים: אין (יש שירותים ציבוריים בשוק)
שירותי נכים: אין (כנ"ל)
נטילת ידיים: אין צורך. ברכת שהכל או מזונות
חנייה: קצת ברחובות. (זהירות: פנגו ויש מקומות רק לירושלמים) וחניוני השוק.