ביום הראשון של חג הפסח, בבית הכנסת "ניצנית" ביישוב בית אל, נשמעה במהלך קריאת התורה קריאה מיוחדת: "יעמוד!" – בקול רם ומרגש יותר מהרגיל, כזה שלא נשמר אפילו לחתן שזה עתה נישא או לנער בר מצווה. הסקרנות באולם גברה, ורבים שאלו לפשר ההתרגשות. רק לאחר סיום פרשת "שלישי", נמסר לקהל כי העולה לתורה היה גר – ולא סתם גר, אלא מי שזה עתה התגייר לאחר שעלה לישראל מסין.
לאחר ברכת התורה השנייה, פרץ הגבאי בשירה מרגשת. "מי שברך" ייחודי נאמר לכבוד הגר, והוא התקבל בברכות, מחיאות כפיים וחיבוקים רבים. האווירה באולם הייתה חגיגית ומרגשת במיוחד. הגר, ששמו ע. וכיום מתגורר ביישוב בית אל, סיפר באנגלית לקהל כי הגיע מסין והחל בתהליך הגיור מתוך אהבה כנה לעם היהודי.
מעבר למחיצה ישבה רעייתו, א', יהודייה שמוצאה גם הוא מסין, אשר התגיירה קודם לכן במסגרת מערך הגיור של הרבנות הראשית. לאחר שגם ע. השלים את תהליך הגיור, נישאו בני הזוג כדת משה וישראל. בנם של השניים, שכאמור נולד לאם יהודייה, הוכנס לבריתו של אברהם אבינו קודם לכן.
את בית הדין ישבו הרב דוד ברופסקי (אב בית הדין), הרב דוד צדוק (רב מושב אורה), ודיין נוסף שביקש להישאר בעילום שם. הישיבה התקיימה במושב אורה, ובמהלכה גוירו גם שני גרים נוספים – גבר ואישה, שעל פי הידוע היו נשואים לאזרחים ישראלים שלא על פי ההלכה. השניים ביקשו שלא לחשוף כל פרט מזהה, והביעו את תחושותיהם הקשות בנוגע ליחס לו זוכים גרים רבים בישראל.
המשפחה המאמצת של הזוג הסיני – משפחתו של ח.ס. – אירחה את כל שלושת הזוגות לסעודת חג מרגשת ומאחדת לכבוד המאורע. מה שתוכנן מראש לסעודה עבור זוג אחד, הפך לחגיגה מרגשת לשלושה זוגות.
וכך, בערב חג הפסח, נוספו לעם ישראל שלושה זוגות חדשים – כל אחד מהם עם סיפור חיים ייחודי ומעורר השראה.