הממשלה אישרה היום (שני) סופית את המלצת הועדה הציבורית ברשות שאול מופז, שהמליצה להעניק אות מערכה ללוחמי צה"ל וצד"ל, לפי חוק העיטורים של צה"ל. הרמטכ"ל אביב כוכבי, אשר מינה את הועדה בנובמבר, 2020, בירך על ההחלטה להכיר בתקופת הלחימה בדרום לבנון, בין ספטמבר 1982 למאי 2000, כ-"המערכה ברצועת הביטחון בלבנון" .
הרמטכ"ל כוכבי מסר : "החלטת הממשלה לקבל את המלצתנו להענקת אות המערכה היא סגירת מעגל ערכית חשובה שלנו, מול אלפי לוחמים, אשר במשך שנים רבות פעלו בחירוף נפש להגנה על יישובי צפון". עוד הוסיף הרמטכ"ל: "הענקת אות גם לחברנו לנשק, לוחמי צבא דרום לבנון, היא ביטוי חשוב לברית האמיצה אשר הייתה מרכיב קריטי במימוש משימתנו ברצועת הביטחון במשך כעשרים שנה. ליבנו היום עם המשפחות השכולות אשר איבדו את יקיריהן בשנות הלחימה ברצועת הביטחון".
שר הביטחון בני גנץ, אשר הגיש תזכיר חוק בספטמבר, 2020, והגיש את ההצעה לאישור השרים היום בממשלה, בירך גם הוא על ההחלטה:
"אני מבקש להודות לרמטכ"ל כוכבי ולאגף כוח האדם שפועלים בנושא ודוחפים אותו קדימה, ולמפקדי רא"ל במיל' שאול מופז, וחברי הוועדה שבחנה את מתן האות. נעשה הכול בכדי לסיים את המלאכה ולהעניק את האות בהקדם האפשרי".
כזכור, מתחילת מלחמת האזרחים בלבנון בשנות ה-70 ועד שנות ה-2000, התפתחו יחסים צבאיים ואזרחיים בין לוחמי צבא דרום לבנון, כוחות צד"ל, לבין צה"ל.
בשנת-2000, עם הנסיגה של ישראל לקו הגבול הבינלאומי, חלק מאנשי צד"ל ואזרחי דרום לבנון העדיפו להיכנס לישראל ולא להישאר בשטח רצועת הביטחון. בשנת 2004 מעמדם כאזרחים ישראלים הוכר באופן רשמי. בנוסף, נחקק חוק השיקום, במסגרתו אנשי צד"ל קיבלו סיוע בדיור והטבות נוספות.