על פי הפרסומים, מדובר במלחמה ארוכת שנים הכוללת איסוף מודיעין, מעקבים, מעצרים ופעולות השפעה במספר מדינות, בהן גאבון, חוף השנהב, קמרון, הרפובליקה המרכז-אפריקאית, ניגריה, מרוקו וקניה.
על פי הדיווח, סוכני מוסד פועלים לאיתור רשתות מימון של חיזבאללה, לחשיפת מחסני נשק ולשיבוש פעולות טרור. אחד המקרים הבולטים התרחש ב-2017 כאשר המוסד חטף בליברוויל, גאבון, את עבד אל-מחסן ג’מאל חוסיין אל-שאטי, חבר בתא הטרור של אל-עבאדי, ואת תוצאות החקירה העבירו לגורמים אמריקאיים וכווייתיים.
עוד עולה מהפרסום כי חיזבאללה מנהל באפריקה פעילות פלילית נרחבת הכוללת גיוס כספים, הברחות, הלבנת הון וסחר בסמים, תוך שימוש בנתיבי יהלומים וקשרים עם קרטלי סמים מדרום אמריקה. לפי ההערכות, כ-30%–40% מתקציב חיזבאללה מגיע כיום מרשתות גלובליות לא חוקיות.
כזכור בשנים עברו ניסה כוח קודס, זרוע החוץ של משמרות המהפכה האיראנים, בסיוע גורמים משורות חיזבאללה, להעביר נשק לחמאס באמצעות שיירות נשק שייצאו מנמלי סודאן, חצו את שטח מצרים דרך חצי האי סיני, ומשם דרך מנהרות רפיח לעזה.
אלא שפעילות זאת נחשפה לעיני המוסד הישראלי ומטוסי חיל האוויר הישראלי השמידו מספר שיירות כאלו, עד שהאיראנים הבינו שנתיב הברחה זה נחסם עבורם.
בהמשך ישראל הצליחה לקשור קשרים טובים עם הממשל בסודאן ובעצה אחת נחסמה הפעילות איראנית-חיזבאללה וישראל שלטה במרחב.
אלא שלאחרונה, המשטר האיראני שיחד בגדול את הממשל העני בסודאן והם החלו לאפשר להם לחדש את פעילות שיירות הנשק. גם פעילות זאת לא נסתרה מעיני המוסד הישראלי שפעל רבות לסיכול חוזר של הפעילות בנתיב זה.
והמאבק המר מאחורי הקלעים נמשך עד היום.