על פי התקציב החדש, מספר השעות לטיפולים נפשיים למשפחה של חייל מילואים, עלה משלוש שעות ל-22 שעות, שבהם, בניגוד לתקציב הקודם, יש גם טיפולים פרטניים דוגמת קלינאית תקשורת, ריפוי בעיסוק, טיפולים רגשיים לבני המשפחה - באופן פרטני.
כחלק מתוכנית ההטבות לחיילי המילואים שאושרה בממשלה ותיכלל בתקציב 2025, שר האוצר בצלאל סמוטריץ' שם דגש מיוחד על מתן מענה נפשי ללוחמי המילואים. חיילי מילואים בתפקיד קרבי אשר צברו מעל 120 ימי שירות, יהיו זכאים לחבילת טיפולים הכוללת עד 22 מפגשים, כאשר המדינה תשתתף במימון הטיפול. התקציב לטיפולים נפשיים למשפחה יעמוד בתקציב 2025 על 310 מיליון ₪.
יו"ר הציונות הדתית ושר האוצר בצלאל סמוטריץ' אמר ל'מצב הרוח': "עשינו עבודת מטה מעמיקה לדייק את הצרכים, והגדלנו את התקציב ב-110 מיליון ש"ח לטובת חיילי המילואים ומשפחותיהם".
במהלך החודשים האחרונים, צוות משרד האוצר בראשות סמוטריץ' ניהל עבודת מטה אינטנסיבית לצד פגישות שטח עם גורמים רלוונטיים. הצוות נפגש פעמים רבות עם פורום נשות המילואים ועם מטפלים ופסיכולוגים, במטרה למפות את הצרכים ולשפר את המענקים הקיימים.
על בסיס הממצאים, הוחלט להגדיל את מספר הטיפולים המוצעים לכל חייל, עם דגש מיוחד על לוחמים בעלי משפחות. במסגרת זו, חיילי מילואים עם ילדים יהיו זכאים ל-22 טיפולים וחיילים ללא ילדים ל-15 טיפולים, במימון של 80% מעלותם על ידי המדינה.
חשוב לציין כי הטיפולים החדשים לא יפגעו בזכאות לטיפולים זוגיים וטיפולים אחרים שכבר קיימים במערכת. התקציב המוגדל, העומד על תוספת של 110 מיליון ש"ח, יאפשר מתן מענה נפשי רחב ומעמיק יותר ללוחמים ולמשפחותיהם.
סמוטריץ': ״עם ישראל צריך להבין שמדובר באוכלוסייה אחת, שהחזיקה מדינה שלמה על כתפיה. לנו יש חובה מוסרית לספק להם ולבני משפחותיהם מעטפת רחבה ככל האפשר, שתסייע בהתמודדות עם האתגרים שהם חווים. כמו ב-24' כך ב-25', התקציב נבנה סביב המילואימ'ניקים. חובתנו כמדינה להיות כאן עבורם. בשנה האחרונה הם שמו הכל בצד ושמו את המדינה ואת אזרחי ישראל במרכז, והמדינה פה בשבילם ובשביל משפחתם".