רגע, כל כמה זמן מומלץ להיבדק?
לפני שאתם תוהים מה זה טיפול שורש , הרי שעליכם להבין בדיוק כל כמה זמן מומלץ להיבדק אצל רופא השיניים בתור מבוגרים. באופן כללי, מומלץ לעבור בדיקה לפחות אחת לשנה. במידה וקיימים גורמי סיכון כמו נטייה לעששת, צריכה מוגברת של מאכלים דביקים (או מאכלים בהם יש הרבה סוכר), הקרנות לאזור הפנים ועוד ייתכן כי התדירות המומלצת תהיה גבוהה יותר. כך גם באשר למעשנים שכן, עישון טבק בכל צורותיו בהחלט פוגע בבריאות חלל הפה.
מה לגבי בדיקת שיננית?
טיפול מניעתי אצל השיננית, שבין היתר עוזר לנקות את חלל הפה מאבנית גם הוא נערך בתדירות בהתאם למצב הספציפי של המטופל. באופן כללי, מומלץ לבצע את הטיפול לפחות אחת לחצי שנה עבור רוב האנשים. במהלך הטיפול השיננית מסלקת אבנית שהצטברה על השיניים, מנקה היטב את משטחי השיניים ואף גם נעזרת במשחות וג'לים עם פלואוריד עבור טיפול מניעה איכותי.
אז מדוע מדובר בבדיקה תקופתית חשובה?
גם אם אתם כבר יודעים היטב מה זה טיפול שורש ואתם מקפידים לשמור באופן הדוק על היגיינת חלל הפה שלכם, בכל זאת עליכם לבקר את רופא השיניים עבור בדיקה תקופתית. הסיבה לכך די פשוטה - לכל אחד הרגלים שונים שמשפיעים על חלל הפה, בין אם מדובר בהרגלי היגיינה ובין אם מדובר בהרגלים אחרים הקשורים לחיי היום-יום. כך לדוגמא, אנשים מסוימים נוטים לצחצח את השיניים בכוח רב. השיניים שלהם אמנם נקיות, אך במקרים רבים צחצוח אגרסיבי עלול להוביל לפגמים בשיניים, שבין היתר עלולים להוביל לנסיגת חניכיים. ניתן לראות סימנים כאלו רק אצל רופא השיניים ועל כן מדובר בבדיקה תקופתית כל-כך חשובה - משום שהיא עוזרת לנו עם טיפול מניעתי ואבחון מוקדם.
חשוב לא פחות - בדיקת בריאות הפה
בדיקה תקופתית אצל רופא השיניים עוזרת גם לבחון את מצבם הבריאותי של השיניים ושל החניכיים באופן ספציפי. לא מעט אנשים נוהגים להגיע לרופא השיניים רק לאחר שהם חשים בחולשה או כאבים - אך חשוב מאוד לציין כי בדיקה תקופתית מאפשרת לרופא השיניים לאתר בעיות רפואיות עוד כשהן מתחילות ובכך למנוע הליך מורכב וארוך של שיקום הפה. מעבר לכך, במהלך הבדיקה השגרתית ניתן בין היתר לבדוק האם התפתחה מחלת חניכיים שעלולה לנבוע כתוצאה מזיהום חיידקי או מניקוי לא תקין של השיניים.