נדל"ן ותשתיות

החטיבה להתיישבות בנתה 740 דירות, רובם יבילים, באתרים השונים של מפוני עוטף עזה

צילום: אומן קונספט

החטיבה להתיישבות, בשיתוף פעולה הדוק עם משרד ההתיישבות ומינהלת תקומה, סיכמה לאחרונה שנה לפעילותה מאז פרוץ הלחימה. במהלך תקופה זו החטיבה פעלה ללא לאות לסייע לקהילות שנפגעו בצורה הקשה ביותר במלחמה, החטיבה עבדה כדי להתאים פתרונות מיידיים ולתמוך בהקמת יישובים זמניים, כדי לספק לתושבים סביבת חיים קהילתית ותחושת ביטחון במציאות קשה ומורכבת.

מנתונים שהגיעו ל'מצב הרוח', עולה כי בסך הכל ניתנו 741 דירות ו-25 מבני ציבור לטובת קהילות העוטף המפונות. קהילת חולית ברביבים, קיבלה 61 דירות + 5 מבני ציבור; קהילת כפר עזה ברוחמה קיבלה 181 דירות + 6 מבני ציבור; קהילת נחל עוז במשמר העמק 40 דירות; כרם שלום באשלים 36 דירות + מבנה ציבור אחד; בארי בחצרים 287 דירות+ 9 מבני ציבור; כפר עזה בשפיים 55 דירות; כיסופים בעומר 81 דירות + 3 מבני ציבור.

בנוסף החטיבה להתיישבות מלווה 6 מועצות אזוריות מפונות, שבהן בסך הכל 47 יישובים.

מתוך 741 הדירות, 680 הם מבנים יבילים בעלות של בין חצי מיליון ל-900,000 ₪ כל אחד. המבנים הגיעו לשבעה מתחמים זמניים אותם הקימה החטיבה. בנוסף למבני המגורים, החטיבה להתיישבות הקימה 22 מבני ציבור בעלות כוללת של 790 מיליון ש"ח.

כשנה אחרי הטבח, 545 משפחות כבר גרות במבנים הזמניים שהקימה החטיבה, והשאר בתהליך איכלוס.

בנוסף השקיעה החטיבה להתיישבות כ-16 מיליון ש"ח לטובת מיזם ליווי קהילות בנגב המערבי. החטיבה להתיישבות דאגה ללוות את הקהילות גם ברמה הקהילתית והרגשית, כולל תקצוב מלווים ויועצים פסיכולוגיים וארגוניים, אשר סייעו לקהילות במשברים ובקבלת החלטות משמעותיות.

גאל גרינוולד, יו"ר החטיבה להתיישבות: "החטיבה התגלתה במלוא הדרה בשעה הקשה הזו. כל הצוותים התגייסו בצורה מדהימה, עשו לילות כימים כדי לספק כל דבר אפשרי למפונים ולחזק את הקהילות. מה שאִפשר לחטיבה להיות כל כך מקצועית זו ההיכרות והעבודה השוטפת לאורך כל השנה. הניסיון והידע שנצברו סייעו לנו לייעל את התהליכים בצורה משמעותית ולחזק את האמון ההדדי בין כל הצדדים".

 

 

תגובות